Boran’dan fuarın ardından gündem yaratacak sözler!

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, Başkanlıktan çekileceğini açıkladı. 30 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilen EMITT Fuarı’nda Amasra Belediyesi tarafından yalnız bırakıldıklarını belirten Boran, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2020-02-03 11:47:21 eklenmiş ve 300 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, 2 Şubat’ta sonra eren 2020 EMITT Fuarı’nın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden çekileceğini duyurdu.

“Bir turizm fuarının ardından veda” başlığıyla yaptığı paylaşımda Boran, EMITT’te Amasra Belediyesi tarafından yalnız bırakıldıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

“Dünyanın en büyük Turizm fuarlarından olan 2020 EMİTT Turizm Fuarı Bartın Valiliği himayelerinde Bartın İl Özel İdaresi Bartın Belediyesi Organizasyonluğunda hazırlanan fuar alanında Amasra İlçemizi tanıtmak için İlçe Kaymakamımızın destekleri ile Derneğimiz ve BAPABDER ile birlikte hazırlanan Amasra tanıtım standında İlçemizin değerlerini tanıtmak için 5 bin  kişilik Amasra Salatası ve 5 bin kişiye Ballı Manda yoğurdu dağıtarak ilçemize bir turist daha fazla nasıl gelir, nasıl daha çok turizm gelirlerimiz artar diye tanıtım yapmaya çalıştık. Bizlere fuara katılmamıza vesile olan ve desteklerini esirgemeyen Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'a, Bartın Valisi Sinan Güner'e, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Kenan Dursun'a, İl Genel Sekreteri İbrahim Kayış'a, İl Genel Meclisi üyelerine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve tabi ki İlçe Kaymakamımız Gökhan Gürbüzerol'a sonsuz teşekkür ederiz.

 

“Neden yalnız bırakıldık?”

 

Başta Uluslararası EMITT İstanbul 2020 Fuarında ve turizm faaliyetlerinde, İlçemizin tanıtılmasına; destek vermeyen hatta ziyaret bile etmeyen Belediyemizin yöneticilerine ve esnafımıza hakkımız olduğunu düşündüğümüz eleştirilerimizi ve sorularımızı müsaadenizle sormak isteriz.

EMITT Turizm Fuarında Bartın ve çevresini tanıtmak için; ilimizin tüm yöneticileri Belediye Başkanları, sivil toplum örgütleri, İstanbul’da bulunan çevre ilçelerin, köylerin ve hatta mahallelerin hemşeri dernekleri eksiksiz yer alırken neden ve niçin Amasralı olarak bizler Belediyemiz ve hemşerilerimiz tarafından yalnız bırakıldık. Bartın Belediye Başkanı, Kurucaşile Belediye Başkanı ve Hasankadı Belediye Başkanı ilçelerini özveri ile tanıtırken Amasra Belediyesi’nden Başkan dahil hiç kimsenin katılmamasının sebebi nedir? Amasra turizm kenti değil midir?

 

“Önemsiz mi görüldü yoksa tasarruf tedbirlerine mi takıldı?”    

 

Bir ayda istenildiğinde 2 kez Almanya’ya gidebilen Belediyemiz neden EMITT Turizm Fuarına gelmeye tenezzül etmemiştir? Belediyeler kentin kimliğini geliştirmek marka değerini artırmak ana görevi olduğu düşünüldüğünde kentimizin yerel yönetiminin turizmine bakış açısını ve vizyonunu merak etmekteyiz. Gelecekte ilçemizi turizmde marka yapmak isteniyorsa neden ilçemiz EMITT’te temsil edilmedi? İlçemizin turizm gelirlerinin artması için tanıtım yapılması İstanbul’da bulunan ve dünyanın en büyük Turizm Fuarı olan EMITT’e katılan turizm profesyonellerine kentimizin doğal ve kültürel değerlerini anlatmak belediyemize önemsiz bir iş olarak mi görünmüştür yoksa tasarruf tedbirlerine mi takılmıştır?

 

“Neden baltalamak istiyorsunuz?”

 

Belediyenin Derneğimize bakış açısı konusunda merak ettiğimiz ise terminal bölgesinde bulunan Turizm Danışma Ofisimizi boşaltıp eşyalarımızı çöpe atar gibi döneminizde belediyenin yaptığı tek yatırım olan Sefa Park karşısında bulunan Çöven Ekmek Büfesine neden taşıtıldı? Amasra bir yıl içinde yaklaşık 800 kişi göç verdiği söyleniyor ilçemize tersine göç yapacak tek sektör olan turizm sektörünü geliştirmek yerine neden baltalamak istiyorsunuz? İlçemizde turizm gelişeceğine bitme noktasına gelmek üzeredir. Dua edelim Filyos, Sinop, Karasu, Akçakoca bizim yaptığımız yanlışları yapsınlar. Dua edelim 2 yıl sonra Amasra sokaklarında turist aramayalım.

 

“Baskılara tepki olarak Yönetiminden ayrılacağım”

 

Son olarak; Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı olarak son 6 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanı ve Amasra sevdalısı olarak da 22 yıldır ülkemizde ve uluslararası turizm fuarlarında, turizm etkinliklerinde İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerini bıkmadan usanmadan maddi ve manevi zarar görerek tanıtmaya çalışan ekip arkadaşlarım ve ben Hüseyin Boran derneğimize ve üyelerimize yapılan baskılara tepki olarak Eylül 2020 tarihinde yapılacak olağan kongrede Amasra Kültür ve Turizm Derneği Yönetiminden ayrılacağımı bildirmek isterim. Şahsım olarak yaşadığımız ve aşık olduğumuz Amasra’mıza borcumuzu ödediğimizin gönül rahatlığı ile bundan sonraki hayatımı aileme ve dostlarıma ayıracağımın bilinmesi ile her kesimde kalbini istemeyerek de olsa kırdığım dostlardan helallik isteyerek bu kararı almış bulunmaktayım.”

ETİKETLER : Bartın Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›