“Kudüs Filistin’in başkentidir”

Anadolu Diyanet-Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, “ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte, Filistin’in başkenti Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettikleri anlaşmayı İslam Dünyasına hakaret olarak görüyor ve bu anlaşmayı kınayarak yok sayıyoruz.” dedi.
Bu haber 2020-01-29 16:33:13 eklenmiş ve 219 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Genel Merkezi Bartın’da bulunan Anadolu Diyanet Sen’in Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama ile ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile imzaladığı sözde “Yüzyılın Anlaşması”nın İsrail ve ABD’nin Filistin’i parçalama planı olduğunu savundu. Açıklamada, “Kudüs, Filistin’in başkentidir ve İslam şehri olarak kalacaktır.” denildi.

Konu ile ilgili olarak Genel Başkanlığı’nı Mustafa Arabacı’nın yaptığı Anadolu Diyanet Sen Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte, Filistin’in başkenti Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettikleri anlaşmayı İslam Dünyasına hakaret olarak görüyor ve bu anlaşmayı kınayarak yok sayıyoruz. İslam dünyasının en önemli şehirlerinden olan Kudüs, Selahattin Eyyübi’den, Osmanlı’dan kalan bir emanettir. Bu emaneti korumak biz Müslümanlara düşmektedir. İslam Dünyası’nın Filistin’in başkenti Kudüs’ü, İsrail’in işgalci, siyonist ve emperyalist güçlerin eline bırakmayarak, bu anlamda sonunda kadar mücadele etmemiz gerektiği düşünüyoruz.  Kudüs, İslam’ındır. Her zaman da İslam’ın kalacaktır.”

ETİKETLER : Bartın Anadolu Diyanet Sen Mustafa Arabacı Kudüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›