Vali Güner, Arıt’ta ziyaretlerde bulundu

Bartın Valisi Sinan Güner, kalabalık bir protokol heyeti ile birlikte gittiği Arıt’ta bir dizi temasta bulundu. Halı saha açılışı gerçekleştiren Vali Güner ve beraberindekiler, yöresel sergi evini gezdi, Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ev pansiyonculuğu kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere belgelerini veren Güner, Arıt’ın kalkınması için devlet desteğinin süreceğini söyledi. Son olarak Arıtlı muhtarlarla da bir araya gelen Vali Güner, geçen bir yılın değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda muhtarların sorun ve taleplerini dinledi, sorunların çözümü noktasında kurum müdürlerine talimatlar verdi.
Bu haber 2020-01-17 09:26:55 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

 

Bartın Valisi Sinan Güner Güner, geçtiğimiz Çarşamba gününü Arıt’a ayırdı. Güner’e temaslarında eşi Bartın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Beyhan Güner’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fahri Semiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, AK Parti İl Başkanı Turan Kalaycı, İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, BEDAŞ İşletme Müdürü Ali Fuat Aslan, İdare ve Denetim Müdürü Ali Taşçı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulsettar Bayram, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahat Deliorman, DSİ 233. Şube Müdürü Sancar Biçer ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık’tan oluşan bir heyet eşlik etti.

 

Vali Güner ve beraberindeki heyet ilk olarak Bartın İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan ve Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Arıt YİBO Okulu’nun kullanımına sunulan halı sahanın açılışı törenine katıldı.

 

Yöresel sergi evini gezdi

 

Arıt ziyaretinin bir diğer uğrak noktası Bartın İl Özel İdaresi tarafından bölgemiz genelinde yürütülen Sosyal Yardım Projesi kapsamında yapılan Hacı Güllü Ana Yöresel Sergi Evi oldu. Yöresel ürünlerin sergilendiği evi dikkatli bir şekilde gezen ve sergilenen ürünleri inceleyen Vali Güner, yetkililerden bilgiler aldı.

 

Güner: “Arıt’ın kalkınması için desteğimiz sürecek”

 

Arıt Jandarma Karakol Komutanlığı’nı da ziyaret edip görevi başındaki personele kolaylıklar dileyen Vali Sinan Güner’in Arıt’ta katıldığı bir diğer program ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev pansiyonculuğu belge dağıtım töreni oldu. Arıt Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Güner ve beraberindeki protokol heyetinin yanı sıra Arıtlı Köy muhtarları ve kursiyerler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşması İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun tarafından yapıldı. Programda konuşan Vali Güner, Şubat 2019’da Arıt’a yaptığı ziyaret sırasında kendisine Arıt’ın eski bir belde belediyesi olduğunun,  turizm ve milli parklar gibi çeşitli potansiyellere sahip olduğunun söylendiğini belirtti. Güner, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ekonomi; sanayide, turizmde, tarımda nerde olursa olsun ancak yatırımla, yatırımcıyla, ticaret erbabıyla, sanayi erbabıyla ve müteşebbisle kalkınıyor. Devletin burada ki rolü ise alt yapısını yaparak buraya gelecek olan yatırımcıyı çekecek ve sürekli enerji arzını sağlayacaktır. Devlet bugün artık bir fabrika açmaz. Bir işyeri, bir otel açmaz. Ne yapar? Yolunu yapar, enerjisini bağlar, devlet az gelişmiş yerleri geliştirecek teşviklerden yararlandırır. Birazdan ev pansiyonculuğu için belge dağıtacağız. Ev pansiyonculuğu turizm işletmeciliğinin bir parçasıdır. Buranın tekrar ayağa kalkması için her türlü desteği, teşviki, altyapı yatırımlarını sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Turizmin en önemli kısmı barınma kısmıdır. Bu tür kursları aynı temel alt yapı yatırımlarının bir parçası olarak görmek gerekir. Bunun mahalline sahip çıkma desteği olarak görüyor, bu tür çalışmaların devamını diliyorum. Kursiyerlerimizi tebrik ediyor, tüm burada hazır bulunan birim müdürlerimize de çalışmalarında başarılar diler, memleketimiz için de hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Güner ve protokol üyeleri tarafından ev pansiyonculuğu kursuna katılan kursiyerlere belgeleri verildi.

 

Muhtarlarla buluştular

 

Vali Güner ve beraberindeki heyet, daha sonra köy muhtarlarıyla buluştu.  Son olarak Şubat 2019’da Arıt köy muhtarları ile bir araya gelen Vali Güner, toplantıda geride kalan bir yılın değerlendirmesini yapma fırsatı buldu. Vali Güner, muhtarların sorun, talep ve isteklerini dinleyerek ilgili kurumlar tarafından, taleplerin ivedilikle değerlendirilerek muhtarlara yardımcı olunması talimatını verdi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valisi Sinan Güner Arıt
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›