10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladılar

Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı ile EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Bu haber 2020-01-10 09:37:36 eklenmiş ve 336 kez görüntülenmiştir.

 

Vali Güner’den “tarafsız habercilik” vurgusu

 

Bartın Valisi Sinan Güner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişmelerin, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişletirken doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirdiğine vurgu yapan Vali Güner, “Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla vatandaş arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi,  kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımızla paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından sahiplenmesinde önemli katkıları bulunmaktadır. Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya etkinlik alanını genişletmiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

 

 

Tunç, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde basının çok önemli görevler yerine getirdiğini ifade eden Milletvekili Tunç mesajında; şunları kaydetti:

“İnsan, çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek ve öğrendiklerini veya düşündüklerini başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyaç az veya çok her insanın doğasında vardır. Bu ihtiyacın giderilmesi için girişilen çeşitli teşebbüsler sonunda bugün basın-yayın dediğimiz ve medeni toplumun dördüncü kuvveti saydığımız ‘basın müessesesi’ doğmuştur.

Basın, toplumun aydınlatılmasında, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde çok önemli görevler ifa etmektedir. Basın çalışanları ve gazete emekçileri çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız  ve en hızlı bir şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler.

 

“Özgür basın, toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesi”

 

Farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde, dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı vardır. Toplumun, gözü, kulağı, sesi olma görevini üstlenen, Demokrasi kültürünün yerleşmesi ve demokrasinin sağlıklı işlemesinde büyük rolü bulunan bağımsız ve özgür bir basın, ülkemizin bağımsızlığı ve toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesidir. İlkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı doğrultusunda olaylara farklı bakış açısı getirerek, çok sesliliğe ve düşünce özgürlüğüne de katkıda bulunan basın, şeffaf ve açık bir toplum olma yönündeki çabalara da bu işleviyle destek olmaktadır.

 

“Kamuoyu tüm gelişmeleri daha şeffaf takip ediyor”

 

Bilgi çağı ile birlikte teknolojinin gelişmesi, beraberinde basının da gelişmesini sağlamış, yazılı ve görsel medya ve internet gazeteciliği sayesinde kamuoyu tüm gelişmeleri daha şeffaf bir şekilde takip etme imkanına kavuşmuştur.

Değerli gazete çalışanları da gelişen ve değişen basının tüm gereklerini yerine getirerek, mesleklerini sürdürmektedirler. Doğru ve tarafsız haber verme görevini yerine getiren basın mensuplarımızın özverili çalışmalarını takdirle anıyor,  görevlerinde başarılar diliyor, tüm basın mensupları ve gazete çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Akın: “Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Akın mesajında, “Toplumun sesi olma işlevini, doğru, ilkeli, kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimseyerek yerine getiren, her şartta meslek etiğini gözeterek kamuoyunu bilgilendiren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

 

Rektör Uzun’un ‘Gazeteciler Günü’ mesajı

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirerek, demokrasinin işlerliği açısından önemli bir görevi yerine getiren tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını kaydetti.

Rektör Uzun, “Basın mensupları, demokrasinin temel şartlarından biri olan vatandaşlarımızın haber alma hakları doğrultusunda önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Bu doğrultuda demokrasinin temellerinin daha da sağlamlaşması ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi noktasında gazetecilere önemli görevler düşmektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz ve ‘iletişim çağı’ olarak adlandırdığımız bu günlerde ‘basın meslek ilkeleri’ni benimsemiş bir medya yapısı son derece önemlidir. Tüm bu düşüncelerle, özverili ve mesai kavramı olmaksızın toplum adına görev alan, her türlü olağanüstü durumda mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye gayret gösteren tüm basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.

 

Dursun: “Basın önemli rol üstleniyor”

 

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Basının düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün, demokrasinin temel taşlarından ve vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirten Meclis Başkanı Dursun, “Her geçen gün değişen, dönüşen, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden günümüz Türkiye’sinde ve günümüzde anında iletişimin hayati önem taşıdığı küresel dünyada özgür bir basın; aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran, uzun çalışma saatlerini ve mesleğin yıpratıcı ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakarca çalışan, Bartın’ımızın ve hemşehrilerimizin en doğal hakkı olan doğru bilgi, ilkeli haber, görüntü ve gelişmeleri zamanında almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olan, siz çok değerli basın mensuplarını, haber alma özgürlüğüne sunduğu katkı ve Bartın’ımızın sorunlarına ışık tutmadaki gayretli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile gününüzü bir kez daha kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

“Gazeteciler önemli bir meslek grubunun üyeleridir”

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

TSO Başkanı Balık, yayımladığı kutlama mesajında; “Basın kuruluşlarında görev yapan gazetecilerimiz, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş bulunmaktadırlar. İnsanların hızlı ve doğru bir şekilde aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde her türlü zorluklara rağmen zaman ve mekan kavramı gözetmeksizin kamuoyuna haber akışını sağlayan gazeteciler, görevlerini gönüllük esası ve özveriyle ifa etmeye çalışan önemli bir meslek grubunun üyeleridir. İlimizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensupları arkadaşlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarımıza Allah’tan rahmet dileriz. Camiamız adına tüm basın çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunarız.” dedi.

 

Oktay: “Basın önemli bir görev üstleniyor”

 

EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayan Oktay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın mensupları, görevlerini yerine getirirken her türlü övgüyü hak etmektedirler. Ülkemizin ve bölgemizin problemlerini, gerçekleştirilen hizmet ve yatırımları, günün en sıcak gelişmelerini kamuoyuna aktaran, etkin, akılcı çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, vatandaşla devlet arasında adeta bir köprü görevi üstlenen basın mensuplarının yapmış oldukları objektif haber, yorum ve görüşleri bizlere ve kamu yöneticilerine de önemli faydalar sağlamaktadır. Çağdaş, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için büyük fedakârlıklar içerisinde ve zaman zaman zor şartlar altında çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum.”

 

 

Amasralı, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı

 

Bartın Esnaf Odası Birliği ve Şoförler Cemiyeti Başkanı Sinan Amasralı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” dolayısı ile bir mesaj yayınlayarak tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.

Amasralı, mesajında basının halkla yönetim arasında bir köprü vazifesi gördüğünü, bundan dolayı 10 Ocak’ın basın çalışanları için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Basın kuruluşlarının ülkemizde siyasi, ekonomik ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesinde çok önemli misyonlar üstlenmektedir. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar. Basın, günümüzde internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Her geçen gün büyüyen ve gelişen yapısıyla basın camiası, İlimizin, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ve projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de büyük ölçüde katkı sunmaktadır. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. İlimizde görev yapan gazetecilerimizin bu görevi başarıyla sürdüklerine olan inancım tamdır. Tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmaya özen gösteren çalışan gazetecilerimizin ekonomik sorunların yaşanmadığı daha hür bir ortamda hizmet etmelerini diliyor, basınımızın değerli çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›