Geylan: “Titizlikle araştırılmalı”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, geçtiğimiz hafta yaşanan Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Güneş Günay Sezer’in intiharının titizlikle araştırılmasını istedi. Geylan, “Öncelikle oldukça başarılı ve gelecek vaat eden bir akademisyenimizin neden canına kıydığı titizlikle araştırılmalıdır. Bu konuda YÖK, savcılık ve ilgili tüm kurumlar, hassasiyetle olayı tetkik etmeli ve varsa sorumlular hakkında gerekli müeyyideler uygulanmalıdır. Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak konunun yakından takipçisi olacağız.” dedi.
Bu haber 2019-12-12 15:48:58 eklenmiş ve 170 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Geçtiğimiz hafta Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer’in intihar etmesi başta çalışma arkadaşları olmak üzere Bartın’da olduğu kadar Türkiye’de eğitim camiasını yasa boğdu.

Akademik kariyeri başarılarla dolu olan 35 yaşındaki genç akademisyenin intihar nedeni henüz bilinmezken orta atılan iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Yaşanan bu üzücü olay sonrası çeşitli iddialar ve cevap bekleyen soruların gündeme gelmesi üzerine konu ile ilgili olarak Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da bir açıklamada bulundu.

 

“Yakından takipçisi olacağız”  

 

Oldukça başarılı ve gelecek vaat eden bir akademisyenin neden canına kıydığının titizlikle araştırılması gerektiğini belirten Geylan, mobbing iddialarının titizlikle araştırılmasını istedi.

“Bartın Üniversitesi’nde görevli üyemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Güneş Günay Sezer’i geçen Çarşamba günü kaybettik. Kıymetli meslektaşımız, işyerinde intihar etmek suretiyle canına kıydı. Öncelikle oldukça başarılı ve gelecek vaat eden bir akademisyenimizin neden canına kıydığı titizlikle araştırılmalıdır. Basına yansıdığı şekliyle, Sezer’in, işyerinde yaşadığı ve mobinge varan baskıların neticesinde hayatına son verdiği iddiaları önemle incelenmesi gereken durumlardır. Bu konuda YÖK, savcılık ve ilgili tüm kurumlar, hassasiyetle olayı tetkik etmeli ve varsa sorumlular hakkında gerekli müeyyideler uygulanmalıdır. Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak konunun yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Güneş Günay Sezer’e Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına ve eğitim camiamıza sabırlar diliyoruz.” diyen Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın @RTErdogan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un @ziyaselcuk, YÖK Başkanı M.A. Yekta Saraç’ın @yekta_sarac ile Yüksek Öğretim Kurumu’nun @YuksekogretimK resmi hesaplarını da etiketledi.

 

Birçok ödülü bulunuyor

 

Akademik olarak birçok başarısı bulunan Dr. Sezer’in, 2017 yılı Bartın Üniversitesi Uluslararası saygın dizinlerde taranan dergilerde en çok yayın yapan dalında Akademik Performans Üçüncülüğü, 2016 Yılı Akademik Teşvik Ödülü- Fen Alanı Birinciliği (Öğretim elemanları arasında), 2016 Yılı Bilim ve Sanat Ödülü-Fen Alanı Birinciliği (Öğretim Elemanları arasında), Poster ikincilik ödülü, Yayın Teşvik Ödülü bulunuyordu.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›