2. Kademe Oryantiring Şampiyonası Uluyayla’da yapıldı

2. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası, 61 ilden 105 kulüp ve bin 311 sporcunun katılımıyla Bartın’ın ev sahipliğiyle Uluyayla’da yapıldı.
Bu haber 2019-12-03 09:12:45 eklenmiş ve 188 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın’ın Ulus ilçesine 27 kilometre uzaklıkta 86 bin hektarlık el değmemiş bir orman alanı varlığı, yeşili, rengarenk çiçekleri, pınarları, mağaraları ve yaban hayvanlarıyla bir doğa harikası olan Uluyayla, farklı arazi koşullarında ya da ormanlık arazide zamana karşı harita yardımı ile yön bulmayı içeren oryantiring yarışmalarına ev sahipliği yaptı.

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Uluyayla’dan start verilen 2. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası’na 61 ilden 105 kulüp ve bin 311 sporcu katıldı.

 

Şampiyonayı Vali Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Atilla Güler, Ulus Kaymakamı Anıl Alkal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Milli Parklar Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahat Deliorman, Küre Dağları Milli Park Müdürü Ali Bozkurt, Türkiye Oryantiring Federasyon Yönetimi ve çok sayıda vatandaş izledi.

 

Ödül töreninde konuşan Vali Güner, şampiyonanın İlimizin doğa turizmi değerlerinden olan Uluyayla’da düzenlenmesinin bölgenin tanıtımına ve aynı zamanda ekonomisine de katkı sağlayacağına değinerek bu tür organizasyonların devamlılığının önemine dikkat çekti.

Vali Güner, şampiyonadaki katkılarından ve özverili çalışmalarından dolayı Ulus Kaymakamlığına, Ulus Belediyesi’ne, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’ne, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü’ne, İl Jandarma Komutanlığı’na, İl Sağlık Müdürlüğü’ne, AFAD İl Müdürlüğü’ne ve en başından beri organizasyonun içinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Oryantiring Federasyonu’na teşekkür etti.

 

Vali Güner, konuşmasının ardından dereceye giren sporcu ve takımlarına ödüllerini vererek başarılar diledi.

ETİKETLER : Bartın 2. Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonası Türkiye Oryantiring Federasyonu Bartın Bartın Valiliği Uluyayla
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›