TOBB Kadın Girişimciler İcra Komitesi Ankara’da toplandı

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Gülsüm Karakaş Al, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) icra komitesi başkanları toplantısına katıldı.
Bu haber 2019-11-30 11:14:40 eklenmiş ve 172 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanları ve Kurul Üyeleri’yle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev Ankara’da biraraya geldi. Toplantıda Bartın’ı Bartın TSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Gülsüm Karakaş Al temsil tti.

 

Hisarcıklıoğlu ilk 20 hedefini hatırlattı

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğu toplantıda yaptığı konuşmada, 81 ilden gelen kadın girişimcilerden kendi şehirlerindeki genç kızlara rol model olmalarını ve onları girişimciliğe teşvik etmelerini isterken, “Görevimiz ülkemizdeki kadın girişimcilerin sayısını arttırmaktır. Birbirimize sahip çıkmak büyümemize yardımcı olur. Hedefimizi unutmamalı kadın girişimciler olarak ilk 20 ülke arasında biz de olmalıyız” dedi. Kadın girişimci kurullarında yeni süreci tamamladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu sene seçim sisteminde önemli bir değişiklik yaptık. Daha rekabetçi, demokratik bir sistem olsun istedik.  Önceden üst kurula TOBB’un üye atama yetkisi vardı. Bu sene bu yetkiyi bölge temsilcilerine devrettik. İl seçiminin ardından, bölge ve üst kurul seçimlerimizi bitirdik. Ben her zaman söylerim. Bu kurum Türkiye’nin en demokratik kurumudur. TOBB tabandan gelen güçtür. Tabanın sesidir. Bu bir bayrak yarışı. Bayrağı seçimde kim devraldıysa tek amacımız daha ileriye taşımak. 81 ildeki kadın girişimci kurul başkanlarımız ve icra komitemizin üyeleri var. Bayrağı onlar devraldı. Şimdi inşallah çok daha ileriye taşıyacaklar.”

 

Bakan’a teşekkür

 

Bakan Pekcan’ın kendi camiaları içerisinden çıkan önemli bir değer olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, özellikle kadın girişimciliğinin gelişmesi ve yaygınlaşması konusundaki çabaları için Bakan Ruhsar Pekcan’a teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, “Bulunduğunuz illerdeki üniversitelerle iş birliği içinde olarak kendi başarı hikayenizi anlatın ve genç kızlarımıza umut olun. Onları girişimci olmaya yönlendirin. Kendi işini kurmak isteyenleri tetikleyin. İller arasındaki network ağının iyi çalışması gerekiyor, birbirimizi iyi takip etmeliyiz” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Bartın TSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Gülsüm Karakaş Al
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›