BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Hakkâri Merkez Davuş Tepe Üs Bölgesine yıldırım düşmesi sonucu yıldırım düşmesi sonucu 23 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz, baba ocağı Büyükkızılkum Köyü’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un da katıldığı törende gözyaşları sel oldu.
Bu haber 2019-11-30 11:07:09 eklenmiş ve 335 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Uzman Çavuş  düşmesi sonucu şehit düştü.

Yılmaz’ın cenazesi, geçtiğimiz gün görev yaptığı  Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenin ardından asker uçakla Zonguldak Havalimanı’na oradan da Bartın’a getirildi.

Askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınan şehidin naaşı daha sonra kortej eşliğinde Bartın’a getirilerek Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Şehit Yılmaz için sabah merkeze bağlı Büyük Kızılkum köyündeki babaevinde helallik alındı, dua edildi.

Burada cenaze başında bekleyen kuzeni Uzmançavuş Doğuhan Yılmaz, gözyaşlarını tutamadı. Anne Ayşe Yılmaz, babası Ayhan Yılmaz ve kardeşi Berat Berke Yılmaz, güçlükle ayakta durdu.

Şehit Yılmaz’ın Türk bayrağına sarılı cenezesi, askerlik omzunda tören için köy meydanına götürüldü.

Tabuta sarılarak gözyaşı döken annesi Ayşe Yılmaz, yengesi  Günay Yılmaz ve babannesi Ayşe Yılmaz ‘ı askerler teselli etti. Yengesi Günay Yılmaz, “Hep haberlerde izlerdik başımıza mı gelecekti? Daha yaşayacak günlerin vardı. Çok gençtin yavrum.” diye gözyaşı döktü. Geçen yıl Kilis’te şehit olan 23 yaşındaki İsmail Tugay Özcan’ın babası Adnan Özcan da tabuta sarılarak şehit Yılmaz’ın fotoğrafını öptü.

 

Binlerce kişi katıldı

 

Cenaze törenine, Bartın Valisi Sinan Güner, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İçişleri Bakan Yardımıcısı Mehmet Ersoy, il Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, STK ve siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile polis ve askerî personel olmak üzere binlerce kişi İl Müftüsü Abdülcelil Çakar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

 

Valilikten başsağlığı mesajı

 

Bartın Valiliği “Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli ilimiz Büyükkızılkum Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz görev yaptığı üst bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit düşmüştür. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.   

 

Akın’dan başsağlığı

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da mesajında “ Görev yaptığı üst bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli Büyükkızılkum Köyü’nden kardeşimiz Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz’a Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ile sabırlar dilerim.” dedi.

 

Tunç ve Dursun, başsağlığı diledi

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise mesajında “Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda görevli Bartın Merkez Büyükkızılkum Köyü‘nden Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz görev yaptığı üst bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit düşmüştür. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da bir başsağlığı mesajı yayınlayarak “Hakkari İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli ilimiz Büyükkızılkum Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş. Furkan Yılmaz görev yaptığı üst bölgesine yıldırım düşmesi sonucu şehit düşmüştür. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim.” dedi.

 

Rektör Uzun’dan başsağlığı mesajı

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da mesajında “Hakkâri ve Şanlıurfa’dan gelen acı haberleri teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Vatanımızın birlik ve beraberliğini canları pahasına savunmak için mücadele eden askerlerimiz bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadır. Bu asil milletin kararlı kahramanlarıyla ne kadar gurur duysak azdır. Aralarında Bartınlı kardeşimiz J. Uzm. Çvş. Furkan Yılmaz'ın da olduğu şehitlerimize şahsım ve üniversitem adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemize güç, kuvvet ve birlik versin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Şehit Furkan Yılmaz Hakkari İl Jandarma Komutanlığı
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›