“Şimdilik sıkıntı yok ama tasarruf şart”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, uzun süredir devam eden kuraklık nedeniyle Ulupınar’dan gelen suyun debisinde önemli bir düşüş yaşandığına dikkat çekerken, “Şuan için bir su sıkıntımız yok ama kuraklık biraz daha devam ederse bunun daha büyük sorunlar yaratabileceğini öngörerek şimdiden tedbirler almaya başladık.” dedi.
Bu haber 2019-11-23 08:51:56 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın Belediyesi, kentteki hoparlörlerden anons yaparak yağış olmaması dolayısıyla azalan su kaynakları nedeniyle vatandaşlara suyun tasarruflu kullanılması uyarısında bulundu.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili olarak EYBEY Medya’ya önemli açıklamalarda bulunarak Belediye olarak bir kaç noktadan birden kentin su ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade ederken bunlardan bir tanesinin 33 kilometre uzaklıktaki Ulupınar’dan gelen hat olduğunu, 600’lük borularla günlük ortalama 15 bin ton suyun kente verildiğini söyledi.

Bir diğer hattın Çayır Köyü’nden 450’lik borularla günlük ortalama 12-13 bin ton su çekilen hat olduğunu anımsatan Başkan Akın, bunun dıyında keson kuyulardan da su alıdığını kaydetti.

 

“Devam ederse büyük sıkıntı yaratabilir”                    

 

Başkan Akın, uzun süredir devam eden kuraklık nedeniyle Ulupınar’dan gelen suyun debisinde önemli bir düşüş yaşandığına dikkat çekerken, “Şu an için bir su sıkıntımız yok ama kuraklık biraz daha devam ederse bunun daha büyük sorunlar yaratabileceğini öngörerek şimdiden tedbirler almaya başladık. Bunun için suyu tasarrfulu kullanmamız gerekiyor. ‘Parasını nasıl olsa veriyoruz. Çok kullanabiliriz’ demekten ziyade yeteri kadar kullanılması gerektiğini ifade etmeye çalışıyoruz. Aslında bizim yaptığımız vatandaşı kuraklık ve sonrasında yaratabileceği sıkıntılara yönelik olarak bilinçlendirmek, bir bakıma su tasarrufuna yönlendirmek.” dedi.

 

Atıl durumdaki keson kuyuları su tedarik zincirine dahil etmek için çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Cemal Akın, Çayır Köyü’ndeki bir keson kuyuyu aktif hale getirmek için çalışma yürüttüklerini, bunu yaptıklarında oradan alınan günlük su miktarının 20 bin tona kadar çıkacağını ancak yerin altındaki su kaynağı tükendiğinde hiçbir tedbirin kar etmeyeceğini ifade etti.  

 

“Suyumuzu ihtiyacımız kadar kullanalım”

 

Başkan Akın, “Meteorolojik verilere göre önümüzdeki 15-20 gün daha yağmur görünmüyor. Bu da sıkıntının artabileceğini ifade ediyor. Ondan sonrası ne olur? Allah bilir. Onun için tedbirli olmakta fayda var. Nasıl paranızı ihtiyaçlarınız doğrultusunda harcıyorsak, suyumuzu da sadece ihtiyacımız kadar kullanmak gerekiyor. Zaten Belediye olarak da vatandaşlarımızdan bunu istiyoruz, bunun uyarısını yapıyoruz.” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın su tasarrufu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›