İhalesi 4 Aralık'ta gerçekleştirilecek

İlimizdeki başıboş sokak hayvanlarının konuşlandırılması amacıyla Bartın Valiliği’nce Merkez’e bağlı Uğurlar Köyü sınırları içinde 19 bin metrekarelik bir orman arazisine yapılması planlanan “Geçici Hayvan Bakım Evi” için ihale şartları belli oldu. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Yapım İşi yapım işi Bartın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhale, 4 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 15:00’da Bartın İl Özel İdaresi İhale Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Bu haber 2019-11-23 15:02:08 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

 

Bartın Valiliği’nce Bartın’a “Geçici Hayvan Bakın Evi” kazandırılacak. İlimizdeki başıboş sokak hayvanlarının konuşlandırılması amacıyla Bartın Valiliği’nce Uğurlar Köyü’nde 19 bin metrekarelik bir orman arazisine yapılması planlanan “300 Adetlik Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi” için hazırlık artık son aşamaya geldi.

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Yapım İşi yapım işi Bartın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhale, 4 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 15:00’da Bartın İl Özel İdaresi İhale Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

Bartın Valiliği’nce yapılan açıklamada, ilimizdeki bir ihtiyacı daha giderecek olan “Geçici Hayvan Bakım Evi” projesiyle ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada; “Başıboş sokak hayvanları için Geçici Hayvan Bakım Evi rehabilitasyon merkezi yapılması planlanmıştır. Geçici Hayvan Bakım Evi için İlimiz Merkez İlçe Uğurlar Köyü sınırları içerisinde 19 bin 130,08 metrekare orman alanı üzerinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden kesin izin oluru alınarak yer tahsisi oluşturulmuştur. Söz konusu arazi için hâlihazır harita, plana esas etüt raporu ve resmi kurum alanı (Hayvan Barınağı) amaçlı Uygulama İmar Planı hazırlatılıp İl Genel Meclisine sunulmuş, 15.04.2019 tarihinde İl Genel Meclisince İmar Planları onaylanmıştır. Konu ile ilgili statik, mimari, elektrik, tesisat projeleri ve ödenek teminine esas yaklaşık maliyet hesabı hazırlanmıştır. Onaylı Uygulama İmar Planında resmi kurum alanı (Hayvan Barınağı) yapılaşma koşulları emsal: 1.00, yükseklik: 6.50 metre olacak şekilde planlanmıştır. İl Özel İdaresi tarafından inşaat projeleri hazırlanmış olup; 06.08.2013 tarihli ve 8 sayılı Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı İle İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelge ile 30.12.2013 tarihli ve 16 sayılı 2013/8 Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı ile İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge doğrultusunda dosya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Kısa süre içerisinde Bartın İlimizin hizmetine sunulması planlanmaktadır.” denildi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Barınak Bartın İl Özel İdaresi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›