BOED-DER’in AB projesi kabul edildi

Bartın Otizm ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği’nin (BOED-DER) Avrupa Birliği’ne sunduğu proje kabul edildi. Proje kapsamında Paris’e gidecek olan bir heyet, orada hizmet veren özel eğitim merkezleri ve iş okullarında incelemelerde bulunduktan sonra gözlem ve tespitlerini bir rapor haline getirerek ilimizde uygulanabilir projeler yaratmanın yanı sıra var olan kurumsal kapasitenin geliştirilmesinde kullanılacak.
Bu haber 2019-11-18 10:40:43 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Aydın Geçgen

 

 

2019 Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, Hareketlilik ve Ağ Oluşturma kapsamında 14 Ekim 2019 tarihinde BOED-DER SK tarafından AB’ye yapılan 10520  numaralı  proje, 4 Kasım 2019 tarihinde uygulanabilir bulunarak AB tarafından onaylandı ve desteğe layık bulundu.

 

Paris’te okul ziyaretleri yapılacak

 

Proje kapsamında Fransa’nın Başkenti Paris’te bulunan ve özel gereksinimli bireylere hizmet eden özel eğitim ve iş okulları olan “Agir at Vivre  l’autisme” ile “Maia l’autisme, lerelaisidf” ziyaret edilecek.

Proje kapsamında BOED-DER Yönetim Kurulu Başkanı Berna Şengün ile Başkan Yardımcısı Senem Saygı’nın yanı sıra Beden Eğitimi Öğretmenleri Mehmet Salih Durak, Gökhan Yüksel ve İlknur Gedik Fransa’ya gidecek. Buralardaki iyi uygulama örnekleri gözlemlenerek elde edilen veriler bir rapor haline getirilerek başta Bartın Valiliği ile Otizm Eylem Planı İl İzleme ve Değerlendirme Kurulu olmak üzere ilgili sivil toplum örgütleri ve dernek yöneticileriyle paylaşılacak.  

 

“Rehber olacak”

 

BOED-DER’in Başkan Şengün, konuya ilişkin açıklamasında, “Proje kurumsal kapasitemizi geliştirme, hedeflediğimiz yeni projeler, yeni çalışma sahaları için  eğitimcilerimizin yapacakları gözlem ve değerlendirmeler açısından büyük önem taşımaktadır. Ziyaret edeceğimiz okullardaki uygulama örneklerini yerinde görerek ülkemizde ve ilimizde uygulanabilecek yeni projelerimizde eğitim programları ve uygulama modellerimizi belirlemede derneğimize ve diğer sivil toplum örgütlerine rehber olacaktır. İnceleme ve raporlama yapacağımız kurumlarda özel gereksinimli bireyler için uygulanan eğitim, sağlık, istihdam, bakım alanlarındaki düzenlemeler ve fiiliyattaki uygulamalar, kanunlar ile koruma altına alınmış hak temelli çalışmalar, bireysel eğitim, temel, sportif, koordinatif beceriler, günlük yaşam, toplumsal hayata entegrasyon, dil konuşma, duyu bütünleme, neurofeedback ve benzeri becerilerinin kazandırılmasında uygulanan eğitim modellerini, eğitimcilerin uyguladıkları yöntemleri öğrenmiş ve kurumsal yapılarını tanımış olacağız. Bu projede emeği geçen hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın 2019 Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Bartın Otizm ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği Berna Şengün
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›