“Noel Baba” resmini görünce öğretmenleri fırçaladı!

Bartın Eğitim Sen Şube yöneticileri, Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun, TOKİ Ortaokulu’na yaptığı ziyarette, öğrencilerin hazırladığı resim sergisindeki Noel Baba resmini görünce okul idarecilerini ve öğretmenleri fırçaladığını iddia etti.
Bu haber 2019-11-13 16:31:13 eklenmiş ve 198 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bartın Eğitim Sen Şube Başkanı Sedat Bora, göreve başlamasının üzerinden 5 ay geçen Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun önceki Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir dönemindeki skandal uygulamaları sürdürdüğünü savundu.  

 

“Siz Hristiyan mısınız?”

 

Eğitim Sen Şube Başkanı Bora, Eğitim Sen Bartın Şube yöneticileri ile birlikte yaptığı açıklamada, Çandıroğlu’nun 8 Kasım Cuma günü ilimizin en başarılı okullarından biri olan TOKİ Ortaokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu ziyarette çocukların resimlerinden oluşan sergide “Noel Baba” resmini görünce öğretmen ve okul yöneticilerine bağırmaya başladığı ifade edildi.

Verilen bilgiye göre Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, öğretmenleri, “Siz Hristiyan mısınız? Bu resmi buraya nasıl asarsınız?” diyerek fırçaladı. Bu olayın ilimizdeki diğer okullarda kulaktan kulağa anlatılması ve öğretmenler ile okul yöneticileri arasında tedirginliğe neden olması üzerine Bartın Eğitim Sen Bakanı Sedat Bora, Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte TOKİ Ortaokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Eğitim Sen yöneticileri, yaptıkları görüşmelerde İl Milli Eğitim Müdürü’nün öğretmenlere ve okul yönetimine ağır hakaretlerde bulunduğunu, öğrencilerin bin bir emekle hazırladığı resim sergisini sırf arasında Noel Baba resmi olduğu için kaldırtmasının yanı sıra okuldaki tüm kursları kapattırma tehdidinde de bulunduğunu tespit ettiklerini iddia etti.

 

Öğrenciler de olumsuz etkilendi

 

Bazı velilerle de görüşmeler gerçekleştiren Bartın Eğitim Sen yöneticileri, Çandıroğlu’nun öğretmenlerini fırçalamasına tanıklık eden öğrencilerin sözlü şiddetten psikolojik açıdan çok olumsuz etkilendiklerini iddia etti.

Eğitim Sen Şube Başkanı Bora, bu durumun il genelinde çok başarılı bir okul olan TOKİ Ortaokulu’ndaki ahengi bozduğunu da öne sürdü.

 

“Öğretmenlere angarya çalışma yükledi”

 

Konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir de açıklama yapan Bartın Eğitim Sen Yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun göreve başladığından beri skandal uygulamalara imza attığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

 “Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu ilk olarak anayasa ve yasalara aykırı biçimde öğretmenleri mesai saatleri dışında zorunlu çalıştırmak istedi. Çeşitli projelerle öğretmenlere angarya çalışma yükledi. Bartın Eğitim Sen’in angarya karşıtı yürüttüğü mücadele sonucunda geri adım atarak mesai saati dışındaki bazı çalışmaları gönüllü yapmak zorunda kaldı. Fakat Milli Eğitim Müdürünün talimatları ile halen bazı okullarda bazı ders saatlerinin yönetmeliklere aykırı olarak, 50 dakika ve 60 dakika uygulanmaktadır. 40 dakika olan ders saatini 60 dakika uygulayan öğretmenleri ödüllendireceğini duyurarak, öğretmenler arasında ayrılıklar oluşturarak iş barışını bozmaktadır.

 

“Ayrımcı ifadelerde bulundu”

 

Okullara yaptığı ziyaretler esnasında ‘Okullarda en sevilen öğretmenler, Din Kültürü öğretmenleri olacak’ şeklinde ayrımcı ifadelerde bulunarak diğer öğretmenleri  tefrik etmiştir. Bunu neden dillendirdiği, bu ayrımı neden yaptığı düşündürücüdür.

 

“Hiçbir mağdur harekete geçemiyor”

 

Aldığımız bazı duyumlar çok daha üzüntü vericidir. Konuştuğumuz bazı müdür arkadaşlarımız okul müdürleriyle yapılan toplantılarda Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun hakaret ve kaba konuşmalarının daha ağırlarını burada da sürdürdüğünü belirtmektedirler. Maalesef bugünlerde ülkemizin devlet adabının ve işleyişinin geçirdiği değişime bağlı olarak bu kötü muameleye maruz kalan hiçbir mağdur harekete geçememektedir.

Yöneticilerin liyakate göre değil kayırmacılıkla seçildiği kurumlarda çalışan insanlar üzerlerinde tehdit, baskı birçok mobbing uygulaması hissetmektedirler. Daha dün Gaziantep’te bir sözleşmeli öğretmen mobbinge dayanamayarak intihar yolunu seçti. Ayrıca olayın yaşandığı Bartın TOKİ Ortaokulunda 11 Kasım Pazartesi günü  bir veli okula gelerek öğretmen arkadaşımızı tehdit etti ve olay Bartın Savcılığı’na bildirildi.

 

“Çandıroğlu’nu nezakete davet ediyoruz”

 

Eğitim emekçilerinin hakkını savunmak üzere mücadele eden Bartın Eğitim Sen olarak olanlar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve bu mobinglerle mücadele etme azmimizi beyan etmeyi gerekli görüyoruz.

Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümünü andığımız, Cumhuriyetin 96. yılını kutladığımız bu günlerde hedefimiz Atatürk’ün belirttiği gibi;  ‘Cumhuriyet öğretmenlerden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.’ Sayın Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nu meslektaşlarına karşı duyarlı olmaya, öğretmene yakışan bir nezakete sahip olmaya davet ediyoruz. Devletin verdiği olanak ve hakları insanları küçük düşürmek için değil, yüceltmek için kullanmaya çağırıyoruz.”

ETİKETLER : Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Sedat Bora
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›