Komisyon ikinci toplantısını gerçekleştirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın girişimi ile hazırlanan “Deniz Çöpleri İle Mücadele Amaçlı Eylem Planı” çerçevesinde ilimizde oluşturulan “Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu”, ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
Bu haber 2019-11-13 16:30:03 eklenmiş ve 163 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Aydın Geçgen

 

 

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz denizlerinin de büyüyen sorunu deniz çöplerine kalıcı bir çözüm üretmek ve geleceğimiz olan çocuklarımıza daha temiz denizler ve sahiller bırakabilmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın girişimi ile hazırlanan “Deniz Çöpleri İle Mücadele Amaçlı Eylem Planı” çerçevesinde ilimizde de oluşturulan Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu, ikinci toplantısını Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirdi.

 

Hatırlanacağı üzere; Çevre ve Şehircilik Bartın İl Müdürlüğü, Bakanlığın gönderdiği “Deniz Çöpleri İl Eylem Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması” konusundaki genelge çerçevesinde çalışmalarına başlamış ve ilk olarak “Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu” adı altında bir komisyon oluşturulmuştu.

İlk toplantısını Eylül ayı içinde yapan Komisyon, eylem planlarının pazırlanmasına yönelik olarak kendisine bir yol haritası çıkarmıştı.

 

Deniz çöpleriyle etkin mücadele edilebilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla bölgesel ve ulusal düzeyde eş güdüm halinde faaliyetler de planlayan Bakanlık, bu faaliyetler arasında, “deniz çöplerinin oluşumunun kaynağında, bölgeye özel tedbirler alınarak önlenmesi”, “mevcut deniz çöplerinin temizlenmesine yönelik entegre ve planlı çalışmalar yapılması” ile “eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının ulusal düzeyde yaygınlaştırılması”na da yer vermişti.  

 

Eylem Planları hazırlanacak

 

Bakanlık genelge ile denize kıyısı bulunan tüm illerde, valilerin sorumluluğunda Deniz Çöpleri İl Eylem Planları hazırlanmasının ve uygulamaya sokulmasını da talep etmişti. Buna göre; kıyı illeri için il müdürlüklerince hazırlanacak 5 yıllık eylem planları, mahalli çevre kurullarınca onaylanacağı bildirilirken, çalışmalar yıllık raporlamalarla Bakanlık tarafından takip edileceği duyurulmuştu. Eylem planlarında aksama yaşanması durumunda ise telafi eylemlerinin valilerin sorumluluğunda planlanarak hayata geçirileceği bilgisi paylaşılmıştı.

 

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla ilimizde oluşturulan Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu, geçen hafta içinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya komisyonda bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları temsilci gönderirken, toplantıda “Deniz Çöpleri İl Eylem Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması” ile ilgili olarak geride kalan 2 ayda yapılan işler değerlendirildi.

ETİKETLER : Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan Deniz Çöpleri Komisyonu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›