Bartın’da bin defne fidanı da toprakla buluştu

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi” kapsamında üretici Nazım Ulukürüz’e kiralanan ve Gürgenpınarı Köyünde bulunan Milli Emlak arazisinde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte bin defne fidanı toprakla buluşturuldu.
Bu haber 2019-11-12 16:23:26 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla tüm yurtta eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği kapsamında 7 dekarlık alana bin defne fidanı dikildi.

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi” kapsamında üretici Nazım Ulukürüz’e kiralanan ve Gürgenpınarı Köyünde bulunan Milli Emlak arazisinde fidan dikim etkinliği düzenlendi.

 

Fidan dikimi etkinliğine Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram ve kurum müdürleri katıldı.

 

Güner: “Defnede Türkiye birincisiyiz”

 

Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın’ın defnede Türkiye birincisi olduğunu ifade ederek “Bu projelerle hazine arazilerimizi aslında ülke ekonomisine kazandırıyoruz. Bartın’da defne yaprağı çok önemli bir yere sahip. Defne ürünlerinin geliştirilmesi anlamında bizde desteklerimizi yapıyoruz. Defnede çok şükür Türkiye’de birinciyiz. Aynı zamanda Bartın’da kestane ve kestane balı da üretiliyor. Bu anlamda da en son İl Özel İdaremiz tarafından kestane balı üretimine 100 bin TL civarında bir destek sağladık. Bartın’da bunların dışında adaçayı, ıhlamur gibi aslında orman ürünlerimizi de değerlendirmemiz lazım.” dedi.

 

Bayram: “Önemli bir sektör haline geldi”

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram da “Bahçenin kurulmasında, bitki örtüsünün temizliğinden fidan dikimine kadar tüm aşamalarda İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce teknik destek verilmiştir. Yaprak üretiminin hedeflendiği defne bahçesinden modern üretim teknik metodlarının kullanılmasıyla kendi kendine yetişen defne ağaçlarına göre daha yüksek verim ve kalitede yaprak üretimi de hedeflenmiştir. Defne yaprağı üretimi İlimizde önemli bir sektör haline gelmiştir. Tesis edilen bu bahçe ayrıca İlimiz çiftçileri için önemli bir örneklik teşkil edecektir.” diye konuştu.

 

 

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü defne fidanı Geleceğe Nefes
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›