Mesajlarla Atatürk'ü andılar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıldönümünde mesajlarla anıldı.
Bu haber 2019-11-9 09:16:53 eklenmiş ve 177 kez görüntülenmiştir.

 

Vali Güner: “Atatürk, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir”

 

Bartın Valisi Sinan Güner, “Milletiyle el ele vererek Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık meşalesi ile İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, üstün askeri yönetimi, kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.” dedi.

Vali Sinan Güner, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün askeri yönetimi, kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edindiğinin altını çizen Vali Güner, mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında şükran ve saygıyla yad ediyoruz. Milletiyle el ele vererek Anadolu topraklarında yaktığı bağımsızlık meşalesi ile İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, üstün askeri yönetimi, kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerinin ışığında Türkiye Cumhuriyeti, bugün bulunduğu coğrafyada huzur ve barışın sağlanmasında lider olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümünde Cumhuriyet’imizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Tunç: “O’nu anlamak sözle değil, icraatla olacaktır”

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Büyük Önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir.” dedi.

 

AK Parti Bartın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Tunç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük bir özveri ve mücadelenin sonucunda ülkemizi düşmanlardan temizleyerek, Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan, milletimize muasır medeniyetin üstüne çıkmayı hedef olarak gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Atatürk’ü anmak, O'nu süslü sözlerle methetmek değil, koymuş olduğu hedefe varmak için çok çalışmakla olacaktır. Kendisi de sağlığında bunu ifade etmiş; ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir, benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kafidir.’ demiştir.

 

“Bütün milletlere bağımsızlık cesareti veren büyük bir liderdir”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletin istiklali, milletin azim ve kararı ile kurtulacaktır.’ inancıyla milli mücadelenin liderliğini üstlenerek, yalnızca Türk milletine değil, aynı zamanda emperyalizmin sömürü çarklarında ezilen bütün milletlere bağımsızlık cesareti veren büyük bir liderdir.

Atatürk'ü anmak kadar anlamak da çok önemlidir. O'nu anlamak, fikirlerini ve düşüncelerini kavramak sözle değil, icraatla olacaktır. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek millet iradesinin üzerinde hiçbir güç tanımadığını belirten Büyük Önderimizin bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti, yeni yönetim yapısı ve anlayışıyla onun kurduğu temeller üzerinde, gösterdiği hedeflere doğru, büyük bir inanç ve azimle yürüme kararlılığını muhafaza etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

“Gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz”

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Hayatını milletine adayan büyük bir devlet ve siyaset adamı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, “10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Başkan Akın, mesajında; hayatını milletine adayan büyük bir devlet adamı olduğunu vurguladığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. senesinde de gurur, özlem ve şükranla andığımızı söyledi.

 

Akın, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümünde kendisini bir kez daha rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Hayatını milletine adayan büyük bir devlet ve siyaset adamı olan Mustafa Kemal Atatürk’ü gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz. O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımla esaretin bariyerleri devrilmiş, meydanlardaki kahramanlıklarla mütecaviz emellerin surları delinmiş ve Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. En zor anlarda bile milletimizin gücünden zerre kadar kuşkuya düşmeden güçlüklerin üstesinden gelinebileceğini en iyi şekilde gösteren yine o olmuştur. Türk milletinin hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunamayacağını, devrin modern silahlarıyla dahi sonuç alınamayacağını ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Bu düşüncelerle vefatının 81. senesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yad ediyorum. Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

 

Meclis Başkanı Dursun’dan 10 Kasım mesajı

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınlayan Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir.” dedi.

 

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

10 Kasım’ların milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olması gerektiğini belirten Meclis Başkanı Dursun, mesajında “Bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve çağdaş Türkiye'nin mimarı olan Atatürk’ün ölümünün 81.yıl dönümünü anmaktayız. Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; ‘Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar’ demek suretiyle kurduğu Cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.

 

“Zaman geçirmeden işe koyulmalıyız”

 

İşte, 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden Türk gençliği, kendisine yakışan başarıyı elde etmekte ve etmeye de devam edecektir. Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyoruz.” dedi.

 

 

 

                                                                                                         

 

 Oktay: “Daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacaktır

 

Gazetemiz Bartın Pusula’yı da bünyesinde bulunduran EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak “Türkiye Cumhuriyetini, Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Atatürk, daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacaktır.” dedi.

 

Bartın Pusula Gazetesi ve Bartın Halk Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran EYBEY Medya ve Yayımcılık Ltd. Şti. Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Oktay, mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız 10 Kasım’ın 81. yıldönümünde, onu özlem ve rahmetle anıyor, ülkemize hizmet etme kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz.Bize bıraktığı cumhuriyeti, ilke ve hedefleri doğrultusunda güçlü kılmak ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırmak için çabamız artan bir güçle devam edecektir. ‘Bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir’ sözünü daima ilke edindik. Biz de, bizden sonraki nesiller de, ülkemizi daha da ileriye taşımak için durmaksızın çalışacağız. Türkiye Cumhuriyetini, Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Atatürk, daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Amasralı’dan 10 Kasım mesajı

 

Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü münasebetiyle Bartın Esnaf Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı, mesaj yayınladı.

 

Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Bartın Esnaf Odaları Birliği ve Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı, özel sektör olarak en büyük mücadeleyi, ekonomik gelişim ve daha güçlü Türkiye vereceklerini belirterek “Cumhuriyet gibi büyük bir emaneti devraldığımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde şükran ve minnet ile anıyoruz.” dedi.

Başkan Amasralı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Daha çok çalışarak, daha çok üreterek bu ülkeye hizmet etmek, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında olmak bizim en büyük hedefimizdir.Ülkemizin gelişen ekonomisi, üreten insanı ile başladığımız işleri, birlik içinde, beraberce istediğimiz hedefe ulaştıracağımıza inancımız tamdır. Biz ve geleceğimiz olan nesillerimiz bu hedeften hiçbir zaman sapmayacak ve Atatürk’ün aziz hatırasına layık olacaktır. Biz Ülkemiz insanlarına güveniyoruz,. Büyük Önderimizin ‘Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat yeni Türkiye Devleti, bir ekonomik devlet olacaktır.’ sözü ile yorulmaksızın gayretle çalışarak, üreterek sorumlu olduğumuz Ülkemizin aydınlık geleceğine hep sahip çıkacağız.

“Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır


Ülkemizi çağdaş medeniyetler yolunda zirveye doğru götürecek, O’nun emanetlerini milli egemenlik ve demokrasi anlayışını, çağdaş uygarlık hedefleriyle daima koruyacak ve yaşatacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk milletinin ışık kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”



 

ETİKETLER : Bartın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›