Ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacak

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce uygulanan “Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Kutlubeyyazıcılar köyünde 18 ay önce tesis edilen ceviz bahçesi, çevre köylerde de uygun arazilerde ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasına da katkı sağlayacak.
Bu haber 2019-10-31 09:08:55 eklenmiş ve 198 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın ve Orman İl Müdürlüğü’nce, İl Özel İdare bütçesi ile yüzde 50 hibe destekli olarak uygulanmakta olan “Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında İl Müdürlüğü kontrolünde 2018 yılında kurulan 5 dekar alanda tesis edilmiş olan 100 fidanlık ceviz bahçesi İl Müdürü Abdulsetter Bayram ve İl Özel İdare Tarım Müdürü Levent Çam tarafından ziyaret edildi.

Kutlubeyyazıcılar Köyü’ndeki bahçe sahibi Zeki Toksöz ile birlikte demonstrasyon ceviz bahçesi gezilerek proje sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından bilgi verildi.

Konu hakkında kısa bir değerlendirme yapan İl Müdürü Bayram, “İl Müdürlüğümüzce uygulanmakta olan ‘Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ kapsamında Kutlubeyyazıcılar köyünde 18 ay önce tesis edilen demonstrasyon yani deneme ceviz bahçesinin örnek olması, çevre köylerde de uygun arazilerde ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Demonstrasyon ceviz bahçesi İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarımız kontrolünde kurulmuştur. Bahçenin bakım, budama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele işlemleri de takip edilmektedir. Bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bartın İl Özel İdaresi Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›