Cumhuriyet'in 96. yılını mesajlarla kutladılar

Bartın'da protokol üyeleri ve ilin önde gelen isimleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Bu haber 2019-10-28 15:23:37 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Cumhuriyet; büyük bir zaferin sonucudur”

 

Bartın Valisi Sinan Güner, Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyetin Türk Milletinin her türlü imkânsızlığa rağmen inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucu olduğunu ifade eden Vali Güner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak mesajında şöyle dedi:

“Cumhuriyetimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin 96. Yıldönümünü milli birlik ve beraberlik içinde hep beraber kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur. Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla İstiklaline ve istikbaline sahip çıkan Aziz Milletimiz  geçmişte olduğu gibi günümüzde de  birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir. Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 96 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, yarınlara umutla yürüyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96.kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

 

 

Tunç: “Hiç taviz vermeden çalışmaya devam edeceğiz”

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

96 yıllık süreçte Cumhuriyetimizin çeşitli badirelerden geçtiğini, millet iradesinin üzerinde başka iradeler gören vesayetçi anlayışlar nedeniyle ülkemizin zaman ve enerji kaybettiğine dikkat çeken Tunç, Ülkemizi huzur içerisinde birlik içerisinde çok daha ileriye taşımaya, lider ülke yapmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçlerin Türk Milletini daima karşılarında bulacaklarının altını çizen Tunç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının en olumsuz şartları aşarak yükselttikleri bağımsızlık ruhu ve ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma azmi ile kurdukları Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünü milletçe kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Cumhuriyet, millet iradesinin hakim olduğu en yegane yönetim biçimidir. 96 yıllık süreçte Cumhuriyetimiz çeşitli badirelerden geçmiş, millet iradesinin üzerinde başka iradeler gören vesayetçi anlayışlar nedeniyle ülkemiz zaman ve enerji kaybetmiştir.

 

“Devletimizi ve milletimizi daima karşılarında bulacaklar”

 

Son olarak ‘15 Temmuz’ kanlı darbe girişimi karşısında, milletimizin ortaya koyduğu tavır, bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kast eden terör örgütleri ve şer odaklarına net bir cevap olmuştur. Ülkemizi parçalamak isteyenler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Bugün de ülkemizin her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması için milletçe birbirimize kenetleniyor; istiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz. Herkes emin olsun ki, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi ve milletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaklardır.

 

“Bayrağımıza her zaman sahip çıkacağız”

 

Biz şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkmakta kararlıyız. Ülkemizi huzur içerisinde birlik içerisinde çok daha ileriye taşımaya, lider ülke yapmak için, halkımızın refahını artırmak için gecemizi gündüzümüze katmaya inşallah devam edeceğiz. Bayrağımıza her zaman sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Milletimizin ve Bartınlı hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bu vatanı bizlere emanet eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

 

 

 

“Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

 

Başkan Akın, mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, vatan ve millet sevdasının ölmez eseri olarak vücut bulmuş ve kutsal vatanımızın geleceğini şekillendirerek milletin gücünü tescillemiştir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladığı vatan topraklarında; kişilere, ayrıcalıklı kesimlere, elitlere veya zümrelere dayalı yönetim yerine, milletin hâkimiyeti kurumsallaştırılmış ve kararlaştırılmıştır. Cumhuriyet; fikren, zihnen ve vicdanen hür nesilleri hedefleyen, milli irade ve egemenliği şart koşan muhterem bir millet projesi olarak gönlümüzde ve vicdanımızda her daim yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hiç kuşkusuz ki, eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin garantisi ve teminatı, Cumhuriyet’in mesaj ve ruhunda saklıdır. 96. yılında Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, geleceğe çağdaş bir yönetim anlayışı ile devlet bırakan atalarımızı şükranla yad ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

 “Milli mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gün”

 

 Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kararlılığıyla hâkimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan eden Türk Milletinin, inancından da aldığı güçle 2023 hedefi, 2051 ve 2071 vizyonlarına ulaşacağını söyleyen Rektör Uzun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923 tarihi, çağ açıp kapatmaya mazhar olan bir milletin büyük fedakârlıklarla kazandığı milli mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yılını kutlamanın gururunu yaşadığımız bugünde, aynı irade ve kararlılıkla vatanımıza göz dikenlerin karşısında dimdik ayaktayız. Millet olmanın bedelini büyük zorluklardan geçerek ödeyen ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası yine aynı iradeyle gelecek nesillere taşımak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Kararlılığıyla hâkimiyetin millet iradesinde olduğunu ilan eden bu aziz Millet, inancından da aldığı güçle 2023 hedefi, 2051 ve 2071 vizyonlarına ulaşacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

 

 

Dursun: “96. Yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız”

 

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk Milletinin kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışacağını, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağını belirten Meclis Başkanı Dursun, mesajında; “Türkiye Cumhuriyetinin 96. yıl dönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.” dedi.                                                         

 

 

 

Balık: “Cumhuriyet özgür ve adil bir düzeni ifade eder”

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek bir mesaj yayınladı. Cumhuriyet’in özgür ve adil bir düzeni ifade ettiğini söyleyen Bartın TSO Başkanı Balık, en büyük hedeflerinin de bu düzene sahip çıkmak olduğunu belirterek mesajında; “Türk tarihinin en büyük bayramı olan Ulu Önder Atatürk’ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’imizin, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Cumhuriyet özgür ve adil bir düzeni ifade eder. Bu düzene sahip çıkmak en büyük hedefimizdir.  Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, yüreğimizde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygıyla eğilirken, kahraman gazilerimize sonsuz minnetlerimizi sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

 

 

Amasralı: “Cumhuriyet Bayramı bir başka anlam ve öneme sahip”

 

Bartın Esnaf Odaları ve Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Amasralı, yayımladığı mesajda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1. Dünya Savaşı’nın ardından 7 düvelin işgal ettiği ülkeyi düşmandan kurtarmak için inanılmaz bir mücadele başlatarak imkansız denileni yaptığına ve küllerinden bağımsız bir vatan kurduğuna dikkat çekti.

 

“Cumhuriyet olmadan çağdaşlaşmamız mümkün değil”

 

Başkan Amasralı, “Bütün dünyayı şaşkına çeviren Mustafa Kemal Atatürk, mazlum milletlere de umut olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk bununla yetinmeyerek, silah arkadaşları ve Türk milletiyle birlikte kazandığı askeri başarıyı Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefini muasır medeniyetler seviyesi olarak belirlemiş, bunun için hayata gözlerini kapayana dek bütün gücü, birikimi ve enerjisiyle çalışmıştır. Dini bayramlarımız da, ulusal bayramlarımız da bizler için kutsal ve çok önemlidir. Ulusal bayramlarımız arasında Cumhuriyet Bayramı şüphesiz ki bir başka anlam ve öneme sahiptir. Cumhuriyet sayesinde bugün halk çocukları ülkeyi yönetebiliyor, vatandaşlarımız kendisini kimin yöneteceğine karar verebiliyor. Temelde Cumhuriyet olmadan çağdaşlaşmamız, demokrasiyi daha köklü hale getirmemiz, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız, yüzü geleceğe dönük, zengin, varlıklarından milletin tamamının yararlandığı bir ülkeye, topluma sahip olmamız mümkün değildir.” dedi.

 

“96. Yılı kutlu olsun”

 

 

Cumhuriyet mücadelesini sonsuza kadar unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Amasralı, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Hemşehrilerimin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet’in ilelebet payidar kalacağına bütün kalbimizle inanıyor, bunun gereklerini son nefesimize kadar yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu vesile ile bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile bu uğurda canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Halk çocuklarının halk tarafından seçilmesini sağlayan Cumhuriyetimizin 96. yılı kutlu olsun.”

 

 

 

Akdeniz: “Cumhuriyetimiz için görevimizin başındayız”

 

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Cumhuriyet’in 96. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek ve bu çizgiden kopmadan, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun, O’nun ilke ve inkılâplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini belirten Akdeniz, mesajında şunları kaydetti:

“Büyük Türk milletinin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yıldönümüne, bütün yurtta olduğu gibi, cennet yurt köşemiz Bartın'da da, sevinç ve coşku içerisinde ulaşmış bulunuyoruz. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. 

 

“Hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız”

 

Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek ve bu çizgiden kopmadan, ülke kalkınmasını sağlamanın yolunun, O’nun ilke ve inkılâplarının ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız. Ülkemiz insanlarının çağdaş dünya ile bütünleşmesinin ve uygarlığın tüm nimetlerinden en üst düzeyde yararlanmasının da, yine Cumhuriyet şemsiyesi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçeceği asla unutulmamalıdır. Bu duygularla, Cumhuriyet coşkusu içinde, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yılını şahsım,  yönetim kurulumuz ve odamız üyeleri adına kutluyor, cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese,en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

 

Oktay: “Tüm dünyaya canı pahasına ilan etti”

 

Bartın Pusula Gazetesi ile Bartın Halk Gazetesi’nin bünyesinde bulunduran EYBEY Medya Sahibi Mustafa Ahmet Oktay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Türk Milletinin, dün olduğu gibi bugün de hiçbir engelin ve hiçbir oyunun Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne koyduğu hedeflerden alıkoymasına müsaade etmeyeceğini belirten Oktay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk milleti, bağımsız ve hür bir millet olma yolunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan şanlı direnişte büyük fedakârlık ve insanüstü mücadele göstererek 29 Ekim 1923’te kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya canı pahasına ilan etmiştir. Azim, birlik, beraberlik ve kararlılığın sonucunda kazanılan, milletimiz ve devletimiz için son derece hayati bir öneme sahip Cumhuriyetimizin, 96. yıldönümüne bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İşte bu Milletin canı pahasına örnek fedakârlıklarla kurduğu bölünmez bütünlüğümüzün en önemli teminatı olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak da hepimizin sorumluluğundadır.

 

“Müsaade etmeyeceğiz”

 

 

İnanıyorum ki milletimiz adına bir milat olan Cumhuriyetimiz ve kazanımları, geçmişimizi aydınlattığı gibi geleceğimizi de aydınlatmaya devam edecektir. Şunu da ifade etmek gerekir; nice zor zamanların üstesinden millet olma bilinci ile gelen, en kötü koşullarda bile ırk, din, dil ve mezhep ayrımı gözetmeksizin birbirine sımsıkı sarılan bu Millet, dün olduğu gibi bugün de hiçbir engelin ve hiçbir oyunun Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne koyduğu hedeflerden alıkoymasına müsaade etmeyecektir. Bu vesileyle bağımsız ve onurlu bir miras bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, EYBEY Medya ailesi olarak tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.”

ETİKETLER : Bartın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhuriyet'in 96. Yılı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›