Üniversite’den kan bağışına büyük destek

Bartın Üniversitesinde Türk Kızılayı Karabük Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen kampanya ile 669 ünite kan toplandı.
Bu haber 2019-10-26 15:56:12 eklenmiş ve 158 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Türk Kızılayı Karabük Kan Bağış Merkezi tarafından Bartın Üniversitesi Ağdacı ve Kutlubey Kampüslerinde “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” ve “Her kan üç can” sloganıyla 6 gün süren bir kampanya gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği kampanya kapsamında 669 ünite kan toplandı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da destek verdiği kampanya kapsamında kurulan stantlarda Türk Kızılayı personeli tarafından “Bireyler neden kan bağışlamaları gerektiğini”, “Kan bağışı ihtiyacının ne kadar olduğu” ve “Düzenli kan bağışının önemi” konularında gönüllü katılımcılara bilgiler de verildi.

 

Rektör Uzun: “Kan toplama kampanyalarına destek olmalıyız”

 

Rektör Uzun, “Kan ihtiyacının karşılanmasındaki tek kaynak sağlıklı bağışlayıcılardır. Kan veren bir insanın vücudu yeniden kan üretir ve bu durum kişi sağlığı için yararlıdır. Kan bağışı ayrıca insan hayatı kurtarmanın da önemli bir yoludur. Bundan dolayı kan bağışı konusunda hassasiyetlerimizi arttırmamız gerekmektedir. Düzenli kan bağışçısı olarak sürekli ihtiyaç olan kan toplama kampanyalarına destek olmalıyız. Bu düşüncelerle, düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek olan Bartın Üniversitesi ailesinin tüm fertlerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla kendilerini kutluyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi kan bağışı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›