Özkan’dan esnafa kredi müjdesi!

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, Halkbank tarafından kullandırılan esnaf kredilerine ilişkin, “100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyon alınmayacak. 100 binin üzerindeki kredilerde de yüzde 1’e düşecek.” dedi.
Bu haber 2019-10-25 09:04:18 eklenmiş ve 288 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Esnafa kredi müjdesi... Esnafların Kredi Kefaletleri Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank’tan kullandıkları kredilerde 100 bin liraya kadar alınan yüzde 2’lik komisyon kaldırıldı. Ayrıca ödeme süresi 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı.

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, söz konusu düzenlemenin 23 Ekim itibariyle yürürlüğe girdiğini belirterek “Bilindiği üzere 14-18 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilen Başkanlar Semineri ve İstişare Toplantısında Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan tarafından  Halk Bankası kaynaklarından kooperatiflerimiz kefaletiyle  kullandınlan kredilerin azami vadelerinin 4 yıldan 5 yıla çıkarılacağı, 1 ve 3 aylık olun kredi geri ödeme dönemlerinin yanında 6 aylık ödeme döneminin de getirileceği ayrıca, yüzde 2 oranında alınan Banka Komisyonunun 100 bin TL’ye kadar olan kredilerde yüzde sıfır, 100 bin TL’nin üzerindeki kredilerde ise yüzde 1 olacağı müjdesi verilmişti. Konuyla ilgili Merkez Birliğimiz ve Halk Bankası arasında yapılan değerlendirmelerde, gerek riski bulunan ortakların gerekse yeni kredi kullanacak ortakların durumu göz önünde bulundurularak, Banka Komisyon oranının tüm kredilerde binde 5, diğer bir ifadeyle yüzde yarım olarak uygulanmasının esnaf ve sanatkarımızın lehine olacağı hesaplanmış ve bu şckildc uygulanmasına karar verilmiştir. Buna göre; 23 Ekim 2019 tarihi itibariyle, kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan işletme kredilerinin azami vadesi 5 yıl, kredi geri ödeme dönemleri (taksit ödemeleri) 1, 3, 6 aylık ve Banka Komisyon oranı tüm kredilerde binde 5 diğer bir ifadeyle yüzde yarım olarak uygulanacaktır. Esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olsun.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan Halkbank kredi Kredi Kefaletleri Kooperatifleri
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›