“Kurban bereketi yıl boyu sürsün diye...”

Bu yıl kurban bayramında Kızılay Genel Merkezi’nin başlattığı kurban çalışmaları kapsamında Bartın’da kesilen kurban etleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandı. Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın, “Kurban bereketi yıl boyu sürsün diye ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımsever bağışçılarımızın selamlarını ilettik hayır dualarını aldık.” dedi.
Bu haber 2019-10-23 13:57:20 eklenmiş ve 215 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türk Kızılay ülke genelinde hizmet veren Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor.
 
Türk Kızılay sosyal hizmet alanında, geliştirdiği örnek projelerle insan onurunu koruyarak sosyal yardım çalışmaları yürütüyor. Vekâletle Kurban Kesimi Kampanyası, Adak Kurban Kesimi, Zekât, Sevgi Bohçası, Özel Eğitim Sınıfları Projesi, büyük alışveriş zincirleriyle gerçekleştirilen işbirlikleri, hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan gıda paketleri ile Şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin yıl boyu yanında oluyor.

Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın, Kurban Bayramında vekalet yoluyla verdiği kurbanlıkların, kuşbaşı ve kıyma şeklinde yapılan kavurmaların ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandığını söyledi. 

 

“Bağışlar yerine ulaşıyor”

 

Konserve dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Kızılay Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın, “Türk Kızılayı Başkanlığı, bu yıl kurban kesimi kampanyası kapsamında vekalet yoluyla verilen kurbanlıkları et yerine, kavurma dağıtımı uygulamasına gitti. Kesilmiş olan kurbanlıklarımız kavurma kuşbaşı ve kavurma kıyma haline getirilerek konserve kutularına konuldu. Bu kavurmaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırsınlar diye bugün burada bir araya geldik. Bu gün Hasankadı beldesindeki mahalle ve civar köyleri Türk Kızılay Bartın Şubesi Yönetimi olarak gezdik. ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün diye’ ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımsever bağışçılarımızın selamlarını ilettik hayır dualarını aldık. Şükürler olsun inşallah. Şubelerimiz aracılığıyla belirlenen yoksul ailelere tek tek gidilerek aile birey sayısına göre 3’er ve 4’er adet 800 gramlık konservelerin dağıtımı yapılacak. Kızılay olarak kurban bereketinin yıl boyunca devam etmesini istiyoruz. Bartın’da desteklerini ve bağışlarını Kızılay’dan esirgemeyen bütün bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Bağışlarının emin ellerde olduğunu ve yerine ulaştığını bilmelerini ve Kızılay’ımıza desteklerinin devamını diliyorum.” dedi.

Kızılay Şubesi görevlileri, konserve halinde hazırlanan kavurmaları, daha önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin adresine götürürerek teslim etti.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Türk Kızılayı Kızılay Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın kavurma
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›