“Gaybubet evi”nde yakalandılar

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyelerinin gizlenmek amacıyla kullandıkları ‘gaybubet’ evlerine operasyon düzenledi. Operasyonda, Bartın İl İmamı M.Y ve Bartın Ulus ilçe İmamı İ.K’nın da arasında bulunduğu 5 örgüt üyesini gözaltına aldı. 5 kişi geçtiğimiz akşam saatlerinde Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Bu haber 2019-10-21 16:28:26 eklenmiş ve 253 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklamada, Terörle Mucadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik olarak yaptığı çalışmaların devam ettiği bildirildi.

 

Açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik devam eden soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında firari durumda bulunan şahısların yakalanması için, 17 Ekim’de bir operasyon gerçekleştirildiği bilgisine yer verilirken,örgütün “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerine yönelik yapılan baskınlarda, arasında sözde Bartın il imamı olduğu iddia edilen M.Y. Bartın’ın Ulus İlçesi imamı olduğu ileri sürülen İ.K.'nın da aralarında bulunduğu 5 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

 

Polisin operasyonu sırasında önceden tespit edilen 8 adreste yapılan aramalarda yasaklı kitaplardan Fetullah Gulen'e ait 1 kitap, farklı zarflar içinde 2 bin 130 lira, 888 dolar ve çok sayıda örgütsel dökümana da el konulduğu kaydedildi.

 

Bartın’a getirildiler

 

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Savcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, örgütün Bartın il yapılanmasında sözde il imamı olan ve firari olarak aranan M.Y., eşi H.Y., kızı F.K.Y. ile örgütün sözde Ulus ilçe imamı İ.K. ve eşi R.K.'yı İstanbul'daki gaygubet evine düzenlenen operasyonla yakaladı. 5 kişi akşam saatlerinde Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

ETİKETLER : Bartın FETÖ Soruşturması
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›