KALAYCI: “İNŞALLAH DEVAM EDERİZ”

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2019-10-16 14:12:33 eklenmiş ve 336 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, partisinin kongre sürecine girdiğini ifade etti. Kongrede kimin aday olacağına Genel Merkez’in karar vereceğini  söyleyen Kalaycı, “İnşallah devam ederiz” diyerek de İl Başkanlığı’nı sürdürmek niyetinde olduğunu ortaya koydu.

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Türkiye’nin Fransa ile 1-1 berabere kalarak gruptaki liderliğini koruduğu Avrupa 2020 Eleme Grup maçını, işletmeciliğini yaptığı Dirhem Kafe’de basın mensupları ile birlikte izledi. Kalaycı’ya, AK Parti Bartın İl Başkan Yardımcısı Ayhen Tepe ve YBEY Medya Yayıncılık Ltd. Şti.’nin sahibi Mustafa Ahmet Oktay eşlik etti. Maç sonrası Kalaycı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kalaycı, sohbete Suriye’nin kuzeyinde terör unsurlarının bölgeden temizlenmesi için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na katılan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman personellerine başarılar dileyerek başladı. Kalaycı, “Rabbim Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun. Onları korusun. İnşallah kötü bir haber işitmeyiz. Bu operasyon inşallah kısa sürede başarı ile neticelenir”  diye konuştu. 

 

“İnşallah devam ederiz”

 

Haftalık İl Yönetim Kurulu toplantısından geldiği anımsatılarak, Bartın’da AK Parti İl Yönetim Kurulu’nun gündeminin ne olduğunun sorulması üzerine Kalaycı “Türkiye’nin gündemi ne ise Bartın’da da AK Parti’nin gündemi o” derken artık kongre sürecine girildiğini de hatırlattı. Kalaycı, belde ve ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra il kongresinin yapılacağını, tüm bunların birlik beraberlik içinde gerçekleştirileceğini ifade etti. Kalaycı, kongrede yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soru üzerine “Genel Merkezimiz bu hususta ne düşünür bilemem ama inşallah devam ederiz” dedi.

 

“Kurum müdürleri belli periyotlarda değişmeli”

 

Kalaycı, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

”Bartın bizim memleketimiz. Eğer biz Bartınlılar olarak biraraya gelip oturamaz, Bartın’ın sorunlarını konuşamazsak bu sorunları kim çözecek? Ben AK Parti’yim, ben ne dersem, ben ne düşünürsem o doğrudur diye birşey yok. Biz hep birlikte bu gemideyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz birden boğuluruz. Dolayısıyla CHP ile, MHP ile İYİ Parti ve Saadet ile bizim içiçe olmamızdan daha doğal ne olabilir? Bu düşünce ile hepsini ziyaret ettik. İyi de dostluklar oldu açıkçası. Tabi seçimler bunları biraz erteledi ama inşallah bir iki ay içinde tüm il başkanlarımız ile birlikte yeniden kahvaltılarda Bartın’ın sorunlarını konuşmaya başlayacağız. Ben hep şunu söylüyorum; Bartın için gerekli olan her şey için birlikte olmak birlikte hareket etmek lazım.

Konuşmak isteyip de İl Başkanı sıfatınız ya da siyasi kimliğiniz nedeniyle dile getiremediğiniz neler var? Mesela ilimizdeki Kurum Müdürlüremizden memnunmusunuz?” şeklindeki soru üzerine ise “Kurum Müdürlerimiz iyi insanlar, vasifelerini yapıyorlar. Orada bir tereddütümüz yok ama değişmelerinde fayda var. 6-7 yıl hatta 10 yıl aynı görevde kalmış müdürlerimiz varsa bunların değişmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Mesela Kültür ve Turizm Müdürümüz Fuat Dursun Beyefendi emekli oluyor yakında. Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış da emekli olacak. Bunlar devletin rutin işleri Bakanlıklarımız nasıl takdir buyurursa o yönde değişiklikler oluyor.

 

“İftira atmak çok kötü bir şey”

 

Eleştiri olacak tabi.. Ama bazen dikkate dahi alınmaması gereken insanlar sosyal medya aracılığıyla bazı eleştirilerde bulunuyorlar. Aslında sosyal medya bu yönden denetimsiz. ‘Efendim şöyle, efendim böyle...’ Bir kere bunu yazana bakmak lazım. Bunu yazan kişi hayatında nerelerde bulunmuş. Neler yapmış, neler geçirmiş? Bazı durumlarda önce yazılana değil yazana bakmak ve ona göre değerlendirme yapmak lazım diye düşünüyorum. Bunlar asla bizim motivasyonumuzu bozmaz. Hani meşhur bir laf var; ‘..... ürür kervan yürür’ diye... Facebook üzerinden gazetecilik yapmaya çalışan, Turhan Kalaycı’ya sataşayım da çevrem beni dinlesin diye düşünenler de var. Ben bunu onlara söylüyorum. Biz onlara kmik atmayacağız. Ama mesleğini doğru düzgün yapan yıllardır emek sarfedip belli bir yere gelmiş basın mensuplarına saygımız sonsuz. Bir kere habercilik, gazetecilik kutsal bir meslek. Doğru haberlerin halkımızla buluşturulması lazım. Benim işimi görmedi, bana destek vermedi diye insanları zan altında bırakmak, onlara iftira atmak çok kötü bir şey. Benim Turhan Kalaycı olarak abdestimden zerre şüphem yok. Abdestinden şüphesi olanlar düşünsün. Özellikle son dönemde Bartın’da yaşanan bazı olaylarla beni bağlantılı gibi göstermeye çalışanlar var. Allah aşkına ben Turhan Kalaycı olarak herkesle otururum. Kimsenin suç işlememe garantisi var mı? Eğer biri suç işlediyse kanunlar orada, hukuk orada, savcısı var bu memleketin, hakimi var bu memleketin. Mahkeme görülür, hüküm verilir suçluysa ‘suçluymuş bu’ deriz. Bu kadar basit. Ama bir insan asla zan altında bırakılmamalıdır. Çamur atayım da izi kalsın mantığı yanlış. Önce bir aynaya baksınlar.

 

“Eleştiriye açığım ama hakarete asla”

 

Turhan Kalaycı hiç bir zaman kendini beğenmiş bir adam değil. Kimseye üstten bakan bir adam değil. Tırnaklarıyla kazıyarak buraya gelmiş biri. AK Parti’yi de 5 yıldan beri değil, çocukluğundan beri Sayın Cumhurbaşkanımızı takip ve takdir ederek gelmiş biriyim. Bartın’a geldikten sonra da Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç ile birlikte Bartın’a güzel şeyler kazandırabilmek için yolumuza devam ediyorum. Benim tek derdim Bartın’a ve Bartınlılar’a hizmet etmek. Yaptığımdan ve söylediklerimden en ufak bir tereddütüm yok. Bulunduğum yere tırnağımla kazıyarak geldim. Alnım açık, başım dik. Ama her sabrın bir sınırı olduğunun da bilinmesi lazım. Eleştiriye açığız ama hakarete asla...”

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›