Ameliyatı için 21 bin lira gerekiyor!

Bartın’da parkinson hastası 41 yaşındaki Akın Çetinkale, beyin pili taktırmak istiyor. Ancak ameliyat ve pil için 21 bin liralık farkı ödeyemeyen Çetinkale, hayırseverlerden yardım istiyor. Yaklaşık 10 yıldır parkinson hastalığıyla mücadele eden 1 çocuk babası Çetinkale, yeniden sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.
Bu haber 2019-10-10 16:36:46 eklenmiş ve 1176 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Günlük yaşamını zorlayacak kadar hareketlerinde meydana gelen yavaşlama, vücudunun bir tarafında başlayan titreme ve kasılma gibi şikayetlerle doktora başvuran Akın Çetinkale, 31 yaşındayken parkinson hastası olduğunu öğrendi. 

Çetinkale, hastalığının olumsuz etkilerinden az da olsa kurtulmak için ilaç tedavisine başladı ancak uzun süre kullandığı ilaçlardan artık fayda görmemeye başladı.

Yaklaşık 10 yıldır parkinsonla mücadele veren ancak son 2 yıldır hastalığın tüm sıkıntılarını fazlasıyla yaşamaya başlayan Çetinkale’nin, gece boyunca süren kasılmaları, kol, bacak ve baş bölgesindeki istemsiz hareketlerinden dolayı ağrıları iyice arttı.

Zaman içinde titreme nöbetleri, hafıza kaybı ve bayılmalar nedeniyle çalışamayacak duruma gelen Çetinkale’ye engelli raporu verildi. Yürüyemez hale gelen Çetinkale’ye tedavi için gittiği Ankara’da kendisine beyin pili takılması gerektiği anlatıldı. Ameliyat ve pil için 21 bin liralık fark çıkınca Çetinkale, operasyon yaptırmadan döndü.

 

“Para bulabilirsek, sağlığıma kavuşacağım”

 

Çok ağır ilaçlar kullandığını ancak buna rağmen hastalığına çare olmadığını anlatan Çetinkale, “Vücudumda sürekli kasılmalar, titremeler meydana geliyor. Son zamanlar ayakta olduğum sırada bir anda baygınlık geçirip, düşüyordum. Hastalığım nedeniyle artık evden çıkamaıyorum. Bu ameliyatın toplam maliyet 105 bin liraymış. Sosyal Güvenlik Kurumu, operasyonun yüzde 80’lik kısmını karşılıyormuş, 21 bin lirasını ise bizim vermemiz gerektiği söylendi. Çalışamadığım için bir emekli maaşıyla bu parayı karşılayamadım. Ameliyat olmadan geri dönmek zorunda kaldım. Bu parayı ödemem mümkün değil. Hayırseverlerden ya da devletimizden bana yardım etmesini istiyorum. 10 yıldır mücadele verdiğim bu hastalıktan artık kurtulmak ve sağlığıma kavuşmak istiyorum. Kızımı yeniden kucağıma alıp sevmek, onunla gezebilmek istiyorum.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın parkinson beyin pili Akın Çetinkale
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›