Bartın Üniversitesi dev projeye değer katacak

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçirilmesi planlanan Filyos Projesi kapsamındaki 25 milyon ton kapasiteli Filyos Liman Projesi’nin yüzde 80’i tamamlandı. Bartın Üniversitesi tarafından Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan ‘Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz)” Programı’nın açılmasına yönelik teklifin uygun görüldüğünü açıklayan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, hem bölgemizin hem de ülkemizin lojistik imkânlarını güçlendirecek dev proje ile akıllı endüstri bölgesi fikrine Bartın Üniversitesi’nin de değer katacağına vurgu yaptı.
Bu haber 2019-10-09 15:32:57 eklenmiş ve 570 kez görüntülenmiştir.

 

Filyos Limanı’nın yüzde 80’i tamam!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçirilmesi planlanan Filyos Projesi kapsamındaki 25 milyon ton kapasiteli Filyos Liman Projesi’nin yüzde 80’i tamamlandı.

Uygun arazi koşulları, gelişmiş ulaşım ve enerjiye erişimin kolay olması gibi, sanayinin kuruluşu ve gelişimi için birçok avantajı barındıran Filyos Vadisi, son yıllarda endüstriyel yatırım açısından dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

 

Yanaşma yapılarının inşaatı devam ediyor

 

Filyos Limanı’nda devam eden çalışmalarla ilgili son fotoğraf Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.
Zonguldak-Filyos Limanı’nda yanaşma yapılarının inşaatına devam edildiği belirtildi.

Bartın Üniversitesi tarafından Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) yapılan ‘Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz)” Programı’nın açılmasına yönelik teklifin uygun görüldüğünü açıklayan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da Üniversite bünyesinde yeni bölümler açarak bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme konusunda gayret gösterdiklerini ifade ederken bu programla birlikte Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alandaki gücü daha da arttıracak Filyos Limanı Projesi ile ilgili çalışmaların hızlanacağını, bu alanda çalışan nitelikli insan sayısının da artacağını kaydetti.

 

Rekabet edebilirliğin yolu bilgi teknolojilerinden geçiyor”

 

Hem bölgemizin hem de ülkemizin lojistik imkânlarını güçlendirecek dev proje ile akıllı endüstri bölgesi fikrine Bartın Üniversitesi’nin de değer katacağına işaret eden Rektör Uzun, “Ülkeler ile kurum ve kuruluşların kaynaklarını doğru, etkin kullanılabilmesi ve rekabet edebilirliğinin yolu bilgi teknolojilerinden geçmektedir. Bu doğrultuda, deneyimli akademik kadromuzla çağın gereklerine uygun kaliteli öğrenim verme; dinamik ve hızla gelişen bu alanda öğrencilerimiz için parlak bir kariyer sunma hedefindeyiz. Aynı zamanda bu programımızla birlikte Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alandaki gücü daha da arttıracak Filyos Limanı Projesi ile ilgili çalışmalarımız hızlanacak, bu alanda çalışan nitelikli insan sayısı da artacaktır. Hem bölgemizin hem de ülkemizin lojistik imkânlarını güçlendirecek dev proje ile akıllı endüstri bölgesi fikrine üniversitemiz değer katacaktır. Çalışmaların hızla devam ettiği proje kapsamında Bartın Üniversitesi de akademik insan gücüyle ve tüm birimleriyle katkı sunmak için büyük gayret göstermektedir.” dedi.   

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Filyos Limanı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›