Bartın’ın yol haritasına Meclis’ten onay

Bartın Belediyesi’nin başta ulaşım olmak üzere önümüzdeki 5 yılda kentin problemlerini gidermede ve kentin gelişmesinde yararlanacağı 2020-2024 Stratejik Planı, Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun çekimser, AK Parti ve MHP Grubu’nun ‘evet’ oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu haber 2019-10-05 14:52:38 eklenmiş ve 648 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumu gerçekleştirildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, başkanlığında yapılan toplantıda, belediyenin 2020-2024 Stratejik Planı onaylandı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2020 yılında uygulamaya girecek planın içerik yapısıyla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi.

Başkan Akın, yaptığı açıklamada 2020-2024 Stratejik Planı’yla önümüzdeki 5 yıllık dönem için yol haritasını belirlemiş olduklarını söyledi.

Planın hayata geçmesiyle kent kaynaklarının öncelikli ihtiyaçlara aktarılmasının ve ulaşım gibi temel problemlerin çözümünde sürdürülebilirliğin sağlanacağını belirten Başkan Akın, “Bartın Belediyesi ve karar organları olan Meclis Üyelerimizle yaptığımız çalışmalarlara yarınlara daha güzel bir Bartın bırakmış olacağız. Kentin turizme yönelik potansiyel ve değerlerini ön plana çıkartarak, ekonomik gelişimi sağlayacağız. Planlı kentleşme ile afetlere karşı dirençli, yaşanabilir alanlar oluşturacağız. Bizlere emanet olan Bartın’ı geleceğe taşırken, gençlerimizin sosyalleşmesini geliştirmiş olacağız. Kentimizi geleceğe taşımada önemli bir işlev görecek olan 2020-2024 Stratejik Planı’nın hazırlanmasında emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

“Filyos Limanı, Bartın’ın geleceği”

 

Stratejik Plan’da yer alan çalışmalara ilişkin genel bir sunum yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şunları söyledi:

“‘Kentsel gelişimin sağlanması’ başlığı adı altında, Üniversite ile kent merkezi arasına hafif raylı sistem çalışmalarının projelendirilmesi, Bartın Irmağı üzerinde yapılacak çalışmalar neticesinde ırmak üzerinden ulaştırma yapılması ile ilgili bir araştırması ile ilgili bir ilave yapıyoruz. Kent Konseyi Kurulması’nın başlatılmasıyla ilgili bir ilave yapıyoruz. Resmi kurumlara Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün ilavesini yapıyoruz. Filyos Limanı’na büyük önem veriyoruz ve bu proje Bartın’ın geleceğidir. Orada kurulan fabrikalar için buralarda yeni yerleşim alanlarının olması gerekiyor. Biz de İmar Planıyla bunun için çalışıyoruz. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Sitesi, TOKİ Köprüsü de bunlara katkı sağlayacaktır. Sayın Valimizin özel talimatlarıyla İl Özel İdaresi’ne yaptırılan çalışmayla da Kızılkum, Hatipler tarafından Filyos Limanı’na bir yol yapılıyor. Bu yol ile Filyos Limanı, Bartın ile birleştirilecektir. Filyos Limanı’nın bizler için tehdidi sadece Bartın Limanı’nın gelirlerini düşüreceği yönündeki öngörülerdir. Ama onun dışında Filyos Projesi, hem ülkemiz hem bölgemiz hem de ilimiz için çok önemli bir projedir.

Üniversite örğencilerimiz için de bizler öğrencilerimizden gelen talepler üzerine onların projelerine, taleplerine ve etkinliklerine birebir destek vermeye çalışıyoruz.

Ticaretimizin, ekonomimizin, turizmimizin gelişmesi için de ayrıca çalışmalar yapıyoruz. Esnafımızın geliştirilebilmesi amacıyla önümüzdeki dönemlerde Nisan ve Eylül aylarında Cumhuriyet Meydanı’nda panayır, fuar gibi etkinlikler yapılmasını planlıyoruz. Hepimizin amacı, hedefi Bartın’ı daha güzel ve daha gelişmiş bir şekilde geleceğe bırakabilmektir.”

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından Meclis Üyeleri, plan hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Toplantıda plan CHP Grubu’nun “çekimser”, AK Parti ve MHP Grubu’nun da ‘evet’ oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Komisyonlarda görüşülen konular da karara bağlandı

 

Ardından da Ekim Ayı Toplantısı’nın ilk birleşiminde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Şiremirçavuş Maahllesi tapuda 1312 ada 4,5 ve 10 parsellerde yapılan 1/500 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin yapılan itirazlar, yine İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Muratbey Köyü, tapuda 109 ada, 17 parsel için kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürülüğü yazısı ve yeniden düzenlene plan tadilatı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Kırtepe Mahallesi Kocamüftü Sokak No: 15 sayılı adreste bulunan Varol Otel isimli işyerinin ruhsat iptali işlemi görüşüldü.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Meclisi Stratejik Plan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›