Belediye, halkı sosyalleştiriyor

Bir yandan alt yapı sorunlarını çözen bir yandan da mevcut parkları yenileyen ve yeni park alanları oluşturan Bartın Belediyesi, halkı sosyalleştiriyor. Yalı Sevgi Parkı, Şelale Park, 140. Yıl Parkı, Karaçay, Gazhane ve sonrasında hayata geçirilen Kaynarca Yaşam ve Spor Parkı’yla sosyal alan çalışmalarını taçlandıran Bartın Belediyesi, vatandaşlara çoluk çocuk, ailecek vakit geçirebilecekleri yeni alanlar yaratıyor. Bu projeler bulundukları bölgeyi cazibe merkezi haline getirirken gayrimenkul fiyatlarını da arttırıyor.
Bu haber 2018-09-08 11:06:33 eklenmiş ve 1481 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Göreve geldiği ilk günden itibaren daha güzel ve modern bir kent oluşturmak, atıl ve karanlık noktaları ortadan kaldırarak en güzel şekilde projelendiren Bartın Belediyesi, bu alanları halka kazandırmak ve kentte hayatı kolaylaştırmak için gecesini gündüze katarak tüm gücüyle çalışıyor. Bir yandan alt yapı sorunlarını çözen bir yandan da mevcut parkları yenileyen ve yeni park alanları oluşturan Bartın Belediyesi, bu projelerle aynı zamanda halkı da sosyalleştiriyor.

 Yalı, cazibe merkezi haline geldi

 Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden ilki Yalı Projesi oldu. Daha önce kötü görünen, hoş olmayan olayların yaşandığı ve insanların yanından geçerken korktuğu Yalı bölgesi Yalı Sevgi Parkı ve yürüyüş yollarıyla bambaşka bir boyut kazandı. Proje kapsamında yapılan içinde çay bahçeleri, spor sahaları, oturma alanları ve çocuk oyun guruplarının bulunduğu Yalı Sevgi Parkı’yla güzelliği gözler önüne serilen Bartın Irmağı’nın kıyısı boyunca devam eden yürüyüş yolları ile bu bölge kentin bir cazibe merkezi haline getirildi. Bu projeyle Yalı bölgesi büyük bir hareketlilik kazanırken Yalı Sevgi Parkı’nın hemen karşısındaki alanlarda da çeşitli işyerlerinin açılmasına ve vatandaşların buralardan da istifade etmesine olanak sağlandı.

 

Şelale Park, ilgi odağı oldu

 

Bartın’daki eski Rum Mezarlığı da şelaleye dönüştürüldü. ‘Gâvur Taşı’ denilen bölgede Belediye park çalışması yaptı. Bu kapsamda bir zamanlar mezarlığın bulunduğu yere yapay bir şelale yapıldı. Proje tamamlandığı andan itibaren vatandaşların ilgili odağı oldu. Düğün, nikah ve nişan gibi özel günlerinde dış çekim yaptıracak olanlar da o dönemde adeta şelaleye koştu.

 

140. Yıl Parkı yoğun talep görüyor

 

Daha güzel bir kent için çalışarak Bartın’a yeni bir yaşam alanı daha ekleyen Bartın Belediyesi, daha sonra ise Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı’nı halkın hizmetine açtı. Eşsiz Bartın manzarasına sahip 140. Yıl Parkı da açıldığı ilk günden itibaren vatandaşların yoğun olarak talep gösterdiği alanlardan birisi oldu. Çocuklar oyun parkında gönüllerince eğlenirken anne, babalar da sohbet etmeye doydu.

 

Karaçay, dolup taşıyor

 

Bartın Belediyesi tarafından projelendirilerek 14 Mayıs 2016 tarihinde hizmete açılan Karaçay Piknik Alanı, bugüne kadar on binlerce kişiyi misafir etti. Açıldığı günden itibaren Bartın halkı tarafından oldukça büyük ilgi gören Karaçay Piknik Alanı, özellikle yaz aylarında adeta dolup taşıyor. Karaçay Piknik Alanı, mangal ve semavercilerin piknik alanı olarak ilk sıradaki yerini koruyor.

 

Gazhane Kültür Parkı çok beğenildi

 

Bartın tarihinde gaz satılan bir yer olan ve adını da buradan alan Gazhane de yine Bartın Belediyesi’nce canlandırılan bölgelerden biri oldu. Bu bölgede bulunan eski Garaj Müdürlüğü’nün Sanayi’ye taşınmasıyla boşalan alanın da ilave edilmesiyle 11 bin metrekarelik alan ortaya çıktı. 11 bin metrekare alan üzerine kurulan ve içerisinde 300 metrekarelik kafeterya, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, süs havuzu, 12 metre uzunluğundaki Bartın Çektirmesi, tarihi fotoğraf ve maketlerin bulunduğu sergi alanları ve açık hava sinemasını içinde bulunduran Gazhane Kültür Parkı herkesçe çok beğenildi. Hatta evlenecek olan çiftler fotoğraf çekimleri için dış mekan olarak Gazhane Kültür Parkı’nı tercih etti, gelinliğini ve damatlığını giyen buraya koştu diyebiliriz.

 

Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı projeleri taçlandırdı

 

Bartın Belediyesi, tüm bu sosyal alanlarını geçtiğimiz aylarda açılan Kaynarca Yaşam ve Spor Parkı ile taçlandırdı. 20 bin metrekare alandan oluşan projenin içinde voleybol, basketbol, tenis sahası, buz pateni pisti, mini futbol sahası, mini golf sahası gibi çeşitli spor alanları, bin 100 metrekarelik oyun parkı, 500 metrekare kafeterya, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, süs havuzları da bulunuyor. 7’den 70’e herkesin serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri, aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri Kaynara Spor ve Yaşam Parkı’nda çocuklar da aileler de mutlu anlar biriktiriyor.

 

Bartın Belediyesi son olarak Kanlıırmak Caddesi’nde de biz düzenleme yaparak bu bölgeye yürüyüş yolu kazandırdı.

 

Gayrimenkul fiyatlarını da arttırdı

 

Bartın Belediyesi bu projelerin haricinde bazı mahallelere de Yaşam Merkezleri de yaptı. Tüm bu projeler bir yandan Bartın halkını sosyalleştirirken bir yandan da bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını da arttırdı. Yine bu projelerle Yalı bölgesinde sıkışan Bartın halkı kendi mahalle ve sokaklarında bu bölgeyi aratmayan yeni yerlere kavuşmuş oldu.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere tüm ekipleri bu projelerle de halkın takdirini kazandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : bartin belediyesi sosyallesme halk
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›