Belediye Meclisi Eylül Ayı Gündemi’ne tartışmalar damga vurdu

Eylül gündeminde yer alan konuları görüşen Belediye Meclis Toplantısına CHP Grubu’nun Belediyeye ait Bartın Gıda İnşaat Peyzaj Turizm Nakliye Akaryakıt Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile ilgili Meclis Başkanlığına sunduğu talep damga vurdu. Gündemde yer alan bazı dosyaların görüşmeleri sırasında Meclis’teki gruplar arasında sataşmalar yaşandı.
Bu haber 2019-09-06 16:30:57 eklenmiş ve 288 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı geçtiğimiz gün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP Grubu’nun Belediyeye ait şirketle ilgili Meclis Başkanlığı’na sunduğu talep damga vurdu.

Eylül Ayı Gündemi’ne geçmeden önce CHP Grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Selim Karakaş tarafından da açıklanan tüm sermayesi Bartın Belediyesine ait olan Bartın Gıda İnşaat Peyzaj Turizm Nakliye Akaryakıt Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ünvanlı şirket yönetiminde dışarıdan atama yöneticiler yerine Belediye Meclisinde temsil edilen her partiden birer meclis üyesinin şirket yönetim kuruluna; yönetim kurulu üyesi, genel müdür veya müdür olarak görevlendirilmesinin görüşülmesi ve karara bağlanmasıyla ilgili talebin gündeme alınmasını istedi.

 

Kısa süreli tartışma yaşandı

 

Çavuşoğlu, taleple ilgili dilekçeyi Meclis Başkanlığına sunduklarını ifade ederken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise bunun üstüne Başkanlığın talebin gündeme alınmasını reddettiğini açıkladı.

İlerleyen günlerde Sayıştay’ın Bartın Belediyesini ve Belediyeye bağlı şirketi denetlemek için Bartın’a geleceğini dile getiren Akın, bu denetleme sonrasında talebin gündeme alınmasının daha doğru olacağını belirti.

Bu açıklamanın ardından toplantıda bir anda Akın ile Çavuşoğlu arasında gergin anlar yaşandı.

Meclis Başkanlığının hukuken böyle bir hakkı olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, buna karar verecek olan mercinin Belediye Meclisi olduğunu ve Meclis Üyelerinin buna karar verebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Başkanlığınızın böyle bir red hakkı yoktur. Meclis bunun ileriki aşamalarda değerlendirmesine karar verebilir. Başkanlık makamı Meclisin üzerinde değildir. Şuanda bu işe virgül koymak tamamen hukuk dışıdır. O zaman tutanaklara geçer. Hukuken bunu kabul etmemiz mümkün değil. Önergenin kabulü ya da reddi başkanlığınızca mümkün değil. 21. Madde gayet açık. Buna Meclis karar verebilir” dedi.

 

Sayıştay denetiminden sonra talep yeniden ele alınacak

 

Çavuşoğlu’nun en yetkili makamın Belediye Meclisi olduğuna dair ifadelerine katıldığını dile getiren Başkan Akın, talebin Meclis gündemine alınmasını ve Sayıştay denetimi sonrasında da yine Meclis’te değerlendirilmesini Meclis üyelerinin oylarına sundu. Meclis üyelerinin talebin gündeme alınması ve Sayıştay denetimi sonrasında da yine mecliste değerlendirilmesini kabul etmesi üzerine Çavuşoğlu, Meclis’e ve Cemal Akın’a teşekkür etti.

 

Öğrenci ücretleri Komisyonda değerlendirilecek

 

Meclis daha sonra Eylül ayı gündemini görüşmeye geçti. Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliğinde değişiklik yapılması talebini ve öğrenci taşıma ücretlerinde değişiklik yapılması talebini Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale eden Meclis Üyeleri, Karaköy Mahallesi’nde 4 adet yola sokak ismi verilmesi talebiyle ilgili de komisyon kurulmasına karar verdi.

Meclis ayrıca Orduyeri Mahallesi tapuda 643 ada 9 parsel nolu taşınmasın bitişiğindeki ekşi folyede A ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi, Kemerköprü Mahallesi tapuda 1232 ada 355 parsel nolu taşınmasın güneyinden geçen imar yolunun çevre yoluna bağlantısını sağlamak amacıyla 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi, Köyortası Mahallesi tapuda 194 ada 5 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede A ile gösterilen kısmın yoldan ihdasının yapılması ve belediye adına tescil olduktan sonra nasıl satılacağı hakkında konunun görüşülmesi talebi ve Belediye mücavir alan sınırlarına bitişik olan Kutlubeydemirci Köyünün kalan diğer kısmının mücavir alana alınması talebini İmar Komisyonuna havale etti.

 

Gelir Tarifeleri, Encümen’de görüşülecek

 

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi 2020 Mali Yılında uygulayacağı Gelir Tarifeleri Encümene havale edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 482 ada, 210 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede ‘A’ ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi ve yoldan ihdas sonrası oluşacak parselin satışı görüşüldü. Madde kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesinde ise  İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Orduyeri Mahallesi, tapuda 837 ada, 6 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede ‘A’ ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi ve yoldan ihdas sonrası oluşacak parselin satışı konusu görüşüldü. Madde kabul edildi.

On birinci gündem maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 1552 ada, 1 parsel ve 497 ada, 173 parsel nolu taşınmazlar üzerinde imar plan değişikliği talebi görüşüldü. Madde kabul edildi.

On ikinci gündem maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kutlubeyyazıcılar Köyü, tapuda 145 ada, 11 parsel nolu taşınmaz üzerine hazırlanan Ticaret amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı talebi görüşüldü. Madde kabul edildi.

On üçüncü gündem maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Orduyeri Mahallesi, tapuda 416 ada, 53 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede ‘A’ ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi görüşüldü Madde kabul edildi.

Gündemin on beşinci maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Orduyeri Mahallesi, tapuda 416 ada, 53 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede ‘B’ ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi görüşüldü.  Madde kabul edildi.  

 

Cenaze nakil aracı alınacak

 

On altıncı gündem maddesinde Bartın Belediyesi’ne 1 adet cenaze nakil aracı alınması talebi kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise Bartın Gıda İnşaat Peyzaj Turizm Nakliyat akaryakıt Temizlik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti’ne meclis gruplarına yönetici seçilmesi talebi görüş alınması kararı verildi.  

 

Başkan Akın: “Alınan kararlar hayırlı olsun”

 

Toplantı sonrasında bir değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.

Bartın Belediye Meclisi Ekim ayı gündemini görüşmek üzere 3 Ekim Perşembe günü saat 16.00’da toplanacak.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›