İldeki tüm çocuklara hizmet veriyor

İlimizde bir ilk olarak Bartın Valiliği bünyesinde kurulan Oyuncak Kütüphanesi, 0-6 yaş arasındaki tüm çocuklara hizmet veriyor.
Bu haber 2019-09-04 17:03:57 eklenmiş ve 189 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Oyuncak Oyuncak Kütüphanesi’nde yapılan yeni düzenleme ile artık Bartın’da ikamet eden 0-6 yaş grubu tüm çocuklar yararlanabilecek.

Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, söz konusu düzenlemeye ilişkin bir açıklamada bulundu.

Aynı zamanda Oyuncak Kütüphanesi’nde çocukların yararlanması için kullanılabilecek durumda olan veya hiç kullanılmamış oyuncakları da bağış olarak almaya devam ettiklerini belirten Güler, “Vakfımız bünyesinde faaliyet göstermekte olan Oyuncak Kütüphanemizde ailelerimizden gelen talepler üzerine düzenlemeler yapıyoruz. Vakfımız yardımlarından yararlanmakta olan ailelerimizin 0-6 yaş çocuklarının sağlıklı gelişimlerinin takip edilmesi, her çocuğa sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlayacak oyuncaklar ile oyun oynama imkânı sağlanması, çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olması, çocukların oyuncaklara ekonomik ulaşımlarının sağlanması, oyunun önemini artırarak çocukların sosyal yaşamlarını zenginleştirmek, çocuklarımızın teknoloji (internet, akıllı telefon, tablet) bağımlılığı ile erken temasını önlemek ve gelişimlerini olumsuz etkileyen durumlardan uzak tutarak kaliteli zaman geçirmelerini, çocuklarımıza kütüphane kültürünün erken yaşta yerleşmesinin sağlanması, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak dezavantajlı konumdaki ailelerin çocuklarının sosyal gelişimlerine ve eğitimlerine destek olacak alternatif ortamların hazırlaması amacıyla açılan Oyuncak Kütüphanemizde yapılan yeni düzenleme ile artık Bartın İlinde ikamet etmekte olan tüm ailelerimizin 0-6 yaş çocukları yararlanabilecektir. Kütüphanemizdeki atölye çalışmalarımız kontenjanla sınırlı olduğundan sorun yaşanmaması için önceden randevu almanızı rica ediyoruz. Aynı zamanda Oyuncak Kütüphanemizde çocuklarımızın yararlanması için kullanılabilecek durumda olan veya hiç kullanılmamış oyuncaklarınızı da bağış olarak almaya devam ediyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Oyuncak Kütüphanesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›