Alınan numuneler temiz çıktı!

Geçtiğimiz haftalarda Bartın Irmağı’nda meydana gelen balık ölümleri için alınan numunelerin temiz çıktığı öğrenildi.
Bu haber 2019-09-03 15:38:26 eklenmiş ve 182 kez görüntülenmiştir.

 

 

Hatırlanacağı üzere Ağustos ayının ortasında ilimiz, Bartın Irmağı’ndaki toplu balık ölümleri ile ilgili bir haberle manşetlere taşınmış, Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü inceleme başlatmıştı.

 

İlk olarak Bartın Belediyesi’nin ve ırmak üzerinde bulunan bir tekstil firmasının arıtma giderlerinin ırmağa boşaltıldığı noktalardan su örnekleri alarak tahlil yapılmış, tahlil sonuçlarının temiz çıkmasının ardından ise Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından hem ırmaktan hem de ölü balıklardan alınan numuneler daha detaylı bir analiz için Ankara’da bulunan Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’nün laboratuvarına gönderilmişti.

 

Numuneler üzerindeki çalışmasını tamamlayan labaratuvarın raporunu Bartın’a ilettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; ne Bartın Irmağı’ndan alınan su numunelerinde ne de balıklarda herhangi bir zehir ya da kimyasal maddeye rastlanmadı.

 

Yetkililer sözkonusu toplu balık ölümlerinin zaman zaman görülebilen bir olay olduğunu söylerken, uzunca bir süren kurak dönemin neden olduğu sudaki oksijen miktarının azalmasının da balık ölümlerine neden olabileceğini kaydettiler. Balıklardan yayılan koku göz önünde bulundurulduğunda ölümlerin yeni olmadağını düşünen yetkililerin değerlendirdikleri bir diğer ihtimal ise ırmak üzerinde patlayıcı madde ile avlanan kişi ya da kişilerin balıkların fazla gelmesi üzerine bunları zamanında tüketemeyerek ırmağa döktükleri ve ırmağın debisi ile bunların sürüklendiği şeklinde.

ETİKETLER : Bartın Bartın Irmağı balık ölümleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›