Amasra’da balıkçılar “vira bismillah” dedi

Amasralı balıkçılar 2019-2020 Su ürünleri Av Sezonunun başlaması nedeniyle Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle “vira bismillah” dedi.
Bu haber 2019-09-03 09:29:57 eklenmiş ve 224 kez görüntülenmiştir.

 

 

2019-2020 Su ürünleri av sezonunun başlaması dolayısıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Amasra Büyük Liman’da düzenlenen programa AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkanı Recai Çakır, İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Karabacak, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Şenol Sert ve balıkçılar katıldı.

 

“Amasra’mızı turizmde, balıkçılıkta geliştirmenin gayretindeyiz”

 

Milletvekili Tunç,  yeni av sezonunun balıkçılarımız için hayırlı ve bereketli olmasını dilerken ilçeye kazandırılan yatırımlardan da bahsederek “Fatih Sultan Mehmet, Amasra ilçesi için ‘Çeşm-i Cihan’ ‘dünyanın gözbebeği’ diyerek düşman işgalinden kurtardığı Amasra’yı bize emanet etti. Amasra’yı gözümüz gibi korumalıyız. Özellikle son yıllarda yaptığımız yatırımlarla Amasra ilçemize değer kazandırdığımıza inandığımızı söylemek istiyorum. Başta Amasra Tüneli olmak üzere Amasra yolcu limanı, Adalet Sarayı, Kapalı Spor salonu, Öğretmenevi, Kaleşah İlk ve Ortaokulu, müze, cami ve tarihi köprülerin onarımlarla büyük yatırımları Amasra’ya kazandırdık. Şimdi dev yatırım olan Amasra Limanı onarımı devam ediyor. Çok maliyetli bir yatırım yaklaşık proje bedeli 40 milyonu aşıyor. Mendirek onarımı gerçekleştikten sonra yolcu iskelemiz, balıkçılarımız, teknelerimiz çok güvenli bir limanda görev yapmış olacaklar. Amasra’mızın denizi de artık temiz. Amasra’nın atıksu arıtma tesislerini inşa ettik. Derin deniz deşarjını devreye girdi. Gerek büyük limanda gerek küçük limanda denize daha sağlıklı bir şekilde girilebiliyor. Bu güzellikleri hep beraber devam ettireceğiz, Amasramıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Amasra’mızı turizmde, balıkçılıkta geliştirmenin gayreti içerisinde çalışacağız.” dedi.

Bartın Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol da Amasralı balıkçıları bol ve bereketli bir sezon diledi.

Konuşmaların ardından kooperatif üyeleri ve balıkçıklarla birlikte yapılan duaların ardından “Vira bismillah” denilerek sezon açılışı yapıldı. 

ETİKETLER : Bartın Amasra balıkçılar av sezonu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›