Bartın’daki hükümlüler çöp topladı

Bartın Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bartın Denetim Serbestlik Müdürlüğü’ndeki 30 hükümlü, “Temiz Çevre Projesi” kapsamında merkezdeki Yalı Sevgi Parkı, Gazhane ve eski iskele bölgesinde çevre temizliği yaptı.
Bu haber 2019-08-29 16:24:55 eklenmiş ve 184 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Temiz ve sağlıklı bir çevrenin, bütün canlıların yaşayabilmesi için temel koşul teşkil etmesi ve bunun ancak sağlıklı bir çevre ile mümkün olmasından hareketle, vatandaşlık görevlerimizden biri olan, paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması amacıyla Adalet Bakanlığı’nca “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” başlatıldı.

Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tarafından başlatılan 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' kapsamında, Bartın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün organizesinde Yalı mevkii çevresinde hükümlüler tarafından temizlik yapıldı.

Yurt genelindeki projenin Bartın ayağında Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Kurgan, Bartın Denetim Serbestlik Müdür Vekili Ebru Küçükçalık, Cezaevi Müdürü Turgay Kartal, Bartın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Şahin, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilinlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Bartın Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bartın Denetim Serbestlik Müdürlüğü’ndeki 30 hükümlü, piknik alanı olarak da kullanılan Yalı Sevgi Parkı, Gazhane ve eski iskele çevresindeki yeşil alanda plastik şişe, cam kırıkları ve tenekelerden oluşan çöpleri temizledi.

 

“Bu tarz çalışmalara önem veriyoruz”

 

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Bartın Denetim Serbetlik Müdür Vekili Ebru Küçükçalık, “2 gün boyunca Yalı mevkiindeki Sevgi Parkı, Gazhane ve eski iskele çevresinde çalışma yaptık. Yaklaşık 30 hükümlü ve çalışanımızla birlikte bu çalışmayı yaptık. Bakanlığımız doğaya yönelik ve kamu yararına çalışmalara önem vermektedir. Özellikle daha yaşanabilir bir ortam sağlayabilmek adına bu tarz çalışmalara önem vermekteyiz. Bu çalışmaya katılan kişiler, kamu yararına çalışmaktadırlar. Amacımız, denetimli serbestlikte cezalarını infaz eden hükümlülerimizin toplumla iç içe, topluma verdiği zararı bu şekilde telafi edebilme ve toplumun onlara karşı olumsuz bakışını ortadan kaldırabilmektir.” dedi.

Çalışmalarda toplanan torbalar dolusu çöpler, imha edilmek üzere çöp araçlarına yüklendi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Açık Ceza İnfaz Kurumu Bartın Denetim Serbestlik Müdürlüğü Temiz Çevre Projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›