“Kantinler de okul çevreleri de güvenli olmalı”

Bartın Bakkallar Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, okul kantinlerinde satılan yiyeceklere okul gıdası logosu konulmasının yanı sıra okul çevrelerinin de kontrol altına alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Okul Gıdası Logosu’nun kantinleri daha sağlıklı hale getireceğini savunan Özkan, çocuklarımızın okul içinde olduğu gibi dışında da korunması gerektiğini söyledi.
Bu haber 2019-08-29 16:18:42 eklenmiş ve 234 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Bu yıl eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte kantinlerde satılan yiyeceklere sağlıklı olduğunu belli eden “Okul Gıdası Logosu” konulacağını söyleyen Bartın Bakkalar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, sözkonusu uygulamanın sağlıklı nesiller yetiştirilmesi açasından faydalı olacağına inandığını söyledi.

Bununla birlikte okul çevrelerindeki seyyar satıcıların yanı sıra alkol, uyuşturucu ve tütün ürünleri gibi bir çok zararlı maddenin de kontrol altında tutulması gerektiğini ifade eden Özkan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını hem içeride hem dışarıda korumalıyız.” dedi.

Özkan, okulların açılmasına sayılı günler kala yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

 

“Kantinlerdeki yiyecekler artık daha güvenli”

 

“9 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte 16 Eylül’de uygulamaya geçecek olan Okul Gıdası Logosu, çocuklarımızın daha sağlıklı beslenmesini sağlayacak. Kantinci esnafımız zaten çocuklarımıza zarar veren gıda ve içecek ürünleri satmamaya dikkat ediyor. Okul Gıdası Logosu bulunan ürünlerin özellikle belirtilecek olması bu nedenle daha güvenli bir ortam oluşturacak. Bu uygulamayı destekliyoruz fakat bununla birlikte okul çevresinde de önlemler artırılmalı. Çocuklarımızın sağlığını okul içinde olduğu kadar okul dışında da korumalıyız. Onların sağlığını tehlikeye atan seyyar satıcılara göz açtırılmamalı.

 

“Okul çevrelerindeki güvenlik artırılmalı”

 

Okul çevrelerindeki tehlikenin yalnızca gıda üzerine olmadığını dikkate alınarak çocuklarımızı bilinçlendirmek aile ve öğretmenin en önemli görevi. Okul çevrelerinde bilmediği tanımadığı kişi ya da kişilerden bir şey satın almaması konusunda uyarı muhakkak yapılmalı. Fakat şu da unutulmamalı ki, okul çevrelerindeki tek tehlike yalnızca açıkta yiyecek ve içecek satan seyyar satıcılar değil. Alkol, uyuşturucu, tütün ürünleri gibi birçok tehlikeli zehir tacirleri de maalesef mevcut. Bu nedenle aile ve öğretmenlerimiz her zamankinden daha dikkatli ve korumacı olmalı. Emniyet güçlerimiz de okul çevrelerinde bu ve bunun gibi zehir tacirlerine asla geçit vermemeli. Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner ve Bartın Emniyet Müdürümüz Sayın Ogün Vural, Bartın İl Jandarma Alay Komutanımız Sayın Yavuz Selim Kapancı ve Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın'a bu konudaki hassas çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederiz. Okul içerisinde de dışarısında da çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okula gönderebilmemiz için, güvenlik önlemlerinin ve kontrollerin arttığı bir eğitim - öğretim dönemi başlamalı ve kazasız belasız bitirilmeli.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›