Müteahhitler bilgilendirildi

Bartın’daki müteahhitlere yönelik “Müteahhitlik Yetki Belgesi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-08-23 13:10:43 eklenmiş ve 156 kez görüntülenmiştir.

 

Haber Merkezi - Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde yapı müteahhitlerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Halil Balık, yapmış olduğu açılış konuşmasında üyeleri ilgilendiren mevzuattaki değişiklikleri ve kanunlarla ilgili toplantılar gerçekleştirerek, üyelerin kendi sektörlerindeki yenilikleri takip etmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yönetmeliğin yapı ruhsatına tâbi her türlü yapım işinde, yapı müteahhitliğini üstlenecek olan gerçek ve tüzel kişileri kapsadığını söyleyen Balık, yayınlanan yönetmelikten sonra yapı ruhsatı olmayanın usta çalıştıracağını ve böylelikle kaliteli işlerde artış olacağını söyledi.  

TSO Başkanı Balık’ın konuşmasının ardından Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması hakkındaki Yönetmelik ile ilgili olarak katılımcılar sunum yapılarak ayrıntılı bilgi verildi.

2 Mart 2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren yürürlülükte olan “Yapı Müteahhitlerinin Yetki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Usül ve Esaslara Dair Tebliğ” hakkında TSO’nun ilgili meslek grubunda faaliyet gösteren üyelere yasa hakkında açıklama yapılırken uyarılarda da bulunuldu.  

Yetkililer, yönetmeliğin amacının; plân, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerinin ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklerine göre sınıflandırılarak yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına, belge numaralarının veya gruplarının iptaline ilişkin usul ve esasları düzenlemek olduğunu belirtti. 
Bartın Ticaret Odası Başkanı Halil Balık’ın açılış konuşmasının ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirilerek ayrıntılı bilgi verildi.

 

 

ETİKETLER : tso müteahhit eğitim seminer
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›