Bakanlıklara “Güçbirliği” çıkarması

Aralarında Bartın Kantinciler Odası Başkanı Ayhan Tepe’nin de bulunduğu Türkiye Kantinciler Odaları (TKO) Güçbirliği Platformu, Ankara’da birtakım temaslarda bulunarak kantincilerin sorunlarını masaya yatırdı.
Bu haber 2019-08-23 13:09:40 eklenmiş ve 253 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

Bartın Kantinciler Odası Başkanı Ayhan Tepe’nin de aralarında bulunduğu Türkiye Kantinciler Odaları (TKO) Güçbirliği Platformu üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunarak sorunlarına çözüm aradı.

Ziyaretler ve görüşmelere ilişkin detaylı açıklamada bulunarak Gazetemize bilgiler veren Bartın Kantinciler Odası Başkanı Tepe, şunları söyledi:

“Türkiye Kantinciler Odaları (TKO) Güçbirliği Platformu olarak Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Reha Denemeç, Başkanlığında SGB Başkanı Sayın Mehmet Fatih Leblebici ve Daire Başkanı Sayın Fazlı Sarı’nın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik.

Sorunlar masaya yatırıldı

Toplantıda logolu ürün tebliği ve yasaklar başta olmak üzere meslektaşlarımızı mağdur eden kermesler, yerli malı haftaları, bahçe kapıları, teneffüs saatleri, blok dersler, 9d sinema gösterimleri, ramazan kiraları, yemekhaneler, dönersermayeler, kooperatiler, fahiş kira artışları gibi daha birçok sorunu masaya yatırdık, taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak ileterek sorunların yerinde çözümü için tüm ülkemizde İl Yürütme Kurulları oluşturulmasını talep ettik.

Mağdur etmeyecekleri sözü verildi

Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan haksızlıkları anlatıp duruşumuzu gösterdik. MEB Bakan Yardımcımız Sayın Reha Denemeç, Cumhurbaşkanlığında Kabine Toplantısında Tarım ve Sağlık Bakanlarıyla birlikte olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’u telefonla arayıp görüşerek özellikle logolu ürünler çıkıncaya kadar meslektaşlarımızı mağdur etmeyecekleri sözünü verdi. Sayın Bakan Yardımcımıza ve değerli ekibine şükranlarımızı sunarız.

Gerekli kolaylıklar sağlanacak

Daha sonra Tarım Bakanlığına üyelerimizi ‘ezmeyin ve üzmeyin’ dedik.
TKO Güçbirliği Platformu Üyesi Oda Başkanlarımızla birlikte Tarım Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Sayın Mümtaz Sinan ile Bakanlık merkez binada bir toplantı gerçekleştirerek logolu ürün düzenlemesinin ve denetimlerde yaşanacak eziyetleri anlattık. Genel Müdürümüz de konuyu bakana aktaracağını, öncelikleri olan hijyen konusuna meslektaşlarımızın daha fazla özen göstermelerini ve logolu ürünler çıkıncaya kadar meslektaşlarımıza gerekli kolaylıkların sağlanması, sıkıntılarımızı aza indirecek düzenlemeler konusunda yapılacak çalışmalarda yardım sağlayacağını belirtmiştir. Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ederiz.

“Ticaret Bakanlığı’na kantincilerin sesini duyurduk”

Odalarımızın bağlı olduğu Ticaret Bakanlığı - Esnaf,Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan’ı Güçbirliği Platformu Başkanlarımızla ziyaret ederek kantin işletmecisi meslektaşlarımızın uğradığı mağduriyet ve haksızlıkları anlatıp çalışmalarımıza destek istedik. Birlikte çalışma sözü verdiği için Genel Müdürümüze teşekkür ederiz.”

“Kantinciler sahipsiz değil”

Bartın Kantinciler Odası Başkanı Ayhan Tepe, son olarak kantincilerin sahipsiz olmadığının altını çizerken haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade ederek “Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kantinciler teşkilatını ‘biriz, beraberiz’ dedik ve birlikte kurduk. Bir AKO Projesi olan Türkiye Kantinciler Odaları Güçbirliği Platformu ailesini oluşturan; başta AKO Başkanı Bayram Şahin olmak üzere Van ESOB Başkanı İsa Berge, Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal,  İzmir Kantinciler Oda Başkanı Rasim Topçu, Gaziantep Kantinciler Oda Başkanı Ali Şefik Alkurt, Bursa Kantinciler Oda Başkanı Recep Çam, Düzce Kantinciler Oda Başkanı Vildan Şamandar, Zonguldak Kantinciler Oda Başkanı Kadir Habiboğlu, Konya Oda Başkanı Mehmet Böğrü, Kocaeli Oda Başkanı Bayram Kütük, Adıyaman Oda Başkanı Sinan Turan, Hatay Oda Başkanı Sabit Tokgöz olmak üzere hepsi birbirinden kıymetli oda ve birlik başkanı arkadaşlarıma bu değerli oluşuma verdikleri emek ve katkılar için şahsım, ekibim ve üyelerim adına teşekkür ederim. Kantinciler sahipsiz değil hakkımızı sonuna kadar ararız.” dedi.

ETİKETLER : kantinciler ayhan tepe
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›