Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı Duyurusu

Bartın Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Lisans Programı’na 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacağını duyurdu.
Bu haber 2019-08-23 09:59:20 eklenmiş ve 312 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Lisans Programı’na 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacak.

19 Ağustos Pazartesi günü başlayan başvuru ve ön kayıtlar, 29 Ağustos 2019 Perşembe günü saat: 16.00’da sona erecek. Başvurular web adresi üzerinden online olarak yapılacak.

Başvuracak adayların başvuru tarihinde lise ve dengi okul mezunu veya mezun olabilir durumda olmaları şartı aranıyor. Bunun haricinde; Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların YKS TYT puanının en az 150 olması gerekiyor. Engelli adaylar için TYT puanları en az 100 olması gerekiyor. Yüksek Öğretim Kurulu’nun 2019 yılında aldığı kararla birlikte özel yetenek sınavlarına başvuracak olan tüm adayların YKS TYT puanları, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerli olacak. 2018 ve 2019 YKS TYT sonuçları kullanılabilecek.
2017 ÖSYS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar ile diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da bu sınavabaşvurabilecekler.
Özel yetenek sınavına başvuracak engelli adaylar durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemek kaydıyla başvuru yapabilirler.

Yabancı uyruklu öğrenciler ise “Bartın Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilerin kabul ve kayıt esasları yönergesi”ne göre kabul edilecek.

Sınav ile ilgili her türlü duyuru ve başvuru web siteleri üzerinden yapılacak.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›