Bartın Üniversitesi ev sahipliği yapacak

Türkiye’de metal organik yapılara ilişkin ilk uluslararası seminer TR MOF 2019, Türkiye ve İngiltere işbirliğinde 16-17 Eylül tarihlerinde Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde Amasra’da yapılacak.
Bu haber 2019-08-21 12:58:14 eklenmiş ve 393 kez görüntülenmiştir.

 

Türkiye’de Metal Organik Yapılara İlişkin İlk Uluslararası Seminer

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye ve İngiltere işbirliğinde, Bartın Üniversitesi’nde düzenlenecek olan TR MOF 2019 Semineri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Bartın Üniversitesi öğretim elemanları tarafından düzenlenen ‘TR MOF 2019 Semineri’ TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı ‘2223-D İşbirliği ve Öncelikli Alanlarla İlgili Etkinlik Düzenleme Desteği’ kapsamında kabul edildi.

Türkiye’de ilk defa düzenlenecek ve Bartın Üniversitesi’nin ev sahipliğini yapacağı seminerde alanında yetkin yurt içi ve yurt dışından birçok bilim insanı konuşmacı olarak yer alacak.

 

Sezer: “Bilim dünyası açısından önemli çıktılar elde edilecek”

 

Seminer hakkında konuşan Proje Koordinatörü Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Güneş Günay Sezer, “‘TR MOF 2019 Semineri’, nanoteknoloji, enerji, çevre, sağlık, biyoteknoloji gibi öncelikli alanlarda araştırmacıların yoğun ilgisini çeken metal-organik çerçeve (MOF) yapılarının üretim, karakterizasyon ve uygulama alanlarına yönelik literatüre değerli katkılarda bulunmuş bilim insanlarını üniversitemizde bir araya getirecek olması bakımından önemli bir yere sahip. Seminer sonunda hem ülkemiz hem de bilim dünyası açısından önemli çıktıların elde edileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Aral: “Önemli bir fırsat olacak”

 

Böylesine önemli ve uluslararası katılımlı bir seminerin Bartın Üniversitesi’nde yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Mehmet Mustafa Aral da “Türkiye’de sadece MOF’lara özgü şu ana kadar bir seminer düzenlenmemiş olup, ‘TR MOF 2019’ ülkemizde bu alanda ilk seminer olma yönüyle oldukça özel bir öneme sahiptir. Seminere katılacak bilim insanlarının çoğunluğu MOF alanında literatüre değerli katkılarda bulunmuş ve bu alanda birçok öncü çalışmaya imza atmıştır. Her birinin bu alanda ulusal ve uluslararası önemli projeleri var. Seminer Türkiye-Birleşik Krallık işbirliğinde düzenleneceğinden gelecekte iki ülke arasında proje ortaklığına zemin yaratmaktadır. Bu bakımdan katılımcılar uluslararası proje planlaması gayretinde ise bu seminer önemli bir fırsat olacaktır.” dedi.

 

16-17 Eylül’de Amasra’da gerçekleştirilecek

 

16-17  Eylül 2019 tarihlerinde Amasra North Door Otel’de  gerçekleştirilecek seminer için 20 Ağustos tarihi itibariyle başvurular alınmaya başlandı. Seminere katılmak isteyenler başvurularını “https://trmof.weebly.com/” internet adresinden yapabilecek ve detaylı bilgileri yine aynı internet sayfasından ulaşabilecek. 

 

Bilim dünyası burada buluşacak

 

Seminer Metal-Organik Çerçeveler (MOF): Temelden Uygulamalara, MOF'lerin Moleküler Modellemesi, Hibrit MOF'ler, Amorf MOF’ler olmak üzere 4 ana başlıktan oluşuyor.

Açılış konuşmasını İngiltere Bath Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Andrew Burrow, Koç Üniveritesi Öğretim Üyesi Prof. Seda Keskin, Van 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Ferdi Karabaş, İngiltere Cambridge Üniversitesi Thomas Douglas Bennett’in yapacağı seminerde davetli konuşmacılar Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fatma Yüksel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demir, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Emel Yıldız, Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Yunus Zorlu, Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. İlknur Eruçar, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Fatih Semerci, Londra Kolej Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Işıl Akpınar ve Aydın Özcan, Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Erkartal, Fransa Sorbonne Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Civan Avcı, İngiltere Bath Üniverstiresi Öğretim Üyesi Daniel Rixson konularını daha geniş bir perspektiften tanıtacaklar. 
TR MOF 2019’da aynı zamanda, alanında genç ve daha deneyimli araştırmacılar arasında dostça bir atmosferde fikir ve bilgi alışverişi gerçekleştirecek.

 

MOF Nedir?

 

Metal-organik çerçeve (MOF) yapıları organik moleküllerin metal iyon veya kümelerine güçlü bağlarla koordine olması ile oluşan ve potansiyel gözeneklere sahip inorganik-organik hibrit malzemelerdir. Gaz depolama, karbondioksit ayrışımı, sensör, ağır metal tutabilme, boya adsorpsiyonu, ilaç salınımı ve kataliz gibi birçok farklı uygulama alanında potansiyele sahip MOF’ların sentezi ve yapılarının aydınlatılması günümüzde oldukça dikkat çekmektedir. Bugüne kadar 20 binden fazla çeşit MOF literatüre rapor edilmiştir.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi ilk uluslararası seminer TR MOF 2019 Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›