İnceleme yapılıyor!

Bartın Irmağı’ndaki balık ölümleri hem yerel hem de ulusal basında gündem oldu. Irmağın renk değiştirmesi ve toplu balık ölümlerinin yaşanması üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü inceleme başlattı.
Bu haber 2019-08-19 17:06:21 eklenmiş ve 210 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Aydın Geçgen

 

 

Bartın’da ırmaktaki toplu balık ölümleri yine gündem oldu. Vatandaşlar, Asma Köprü mevkiinin altında ırmağa devrilen ağaçların dallarına takılı haldeki yüzlerce balığı görür görmek durumu basın a ve yetkililere bildirdiler. Bunun üzerine de konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

 

Edinilen bilgilere göre; Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan da konuyla ilgili olarak Çeve ve Şehircilik Bakanlığı’na yazılı bir bilgi notu gönderdi. Sözkonusu bilgi notunda 18 Ağustos Pazar günü Bartın il merkezinde Kırtepe Mahallesi’ne bağlı bulunan ve Asma Köprü diye adlandırılan mevkiide Bartın Irmağındaki toplu balık ölümleriyle ilgili yerel ve ulusal basında çıkan haberlerle ilgi olarak kendisine bir ihbar geldiğini belirten Özcan, İl Müdürlüğü’nün teknik personelleri ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün personeli tarafından yerinde inceleme yapıldığını bildirdi.

 

Teknik personel görevlendirildi

 

Yapılan inceleme neticesinde sözkonusu bölgede Bartın Irmağı’na devrilmiş bir ağacın sudaki dalları arasına yaşlaşık olarak 3-4 kasa ölmüş balığın takıldığının, suyun renginin de değiştiğinin gözlemlendiğini kaydeden Ali Özcan, renk değişikliğinin sebebinin ırmak güzergahında bulunan tekstil firmasından kaynaklı olup olmadığının  kontrol edelmesi amacıyla da teknik personel görevlendirildiği bilgisini Bakanlığa iletti. Özcan ayrıca, teknik personelin hem bu tekstil fabrikasının arıtmasınnın açıldığı yerden hem de ters istikamette olmasına karşın Bartın Belediyesi’nin arıtma tesisinin çıkış noktasından numuneler alındığını ve alınan numunelerde sözkonusu arıtmalardan ırmağa herhangi bir dejarşın olmadığını tespit ettiklerini de bildirdi.

 

Numuneler Ankara’ya gönderildi

 

Bunun yanı sıra Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de olayla ilgili olarak inceleme başlattı. Teknik personel tarafından olay yerinden alınan balık ve su numuneleri Ankara’da bulunan Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne gönderildi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Irmağı balık ölümleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›