“Birlik, beraberlik” vurgusu! CHP Grubu’ndan sitem!

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının ardından parti grupları gazetemize özel değerlendirmede bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti Grup Başkanı Turhan Kalaycı, yeni döneme ilişkin değerlendirmesinde bir kez daha “birlik beraberlik” vurgusu yaptı. İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi’nin hizmet çıtasını daha yukarılara taşıyacaklarının altını çizen Kalaycı, Bartın’ın hizmetkarı olacaklarını dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Hakan Ceylan, işbirliği içerisinde çalışmak istediklerinin altını çizerken AK Parti Grubu’na sitem etti. İl Genel Meclisi’nin ve Bartın siyasetinin en tecrübeli isimlerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Genel Meclisi Üyesi Aynur Yıldırım da siyasi kimliklerini bir kenara bırakan tüm Meclis Üyeleriyle Bartın’a hizmet etmek için çalışacaklarının altını çizerken güzel projeleri olduğunu ve bunları ilerleyen aylarda önerge olarak Meclis’e sunacağını kaydetti.
Bu haber 2024-04-22 09:49:17 eklenmiş ve 599 kez görüntülenmiştir.

 

İl Genel Meclisi’nden ilk toplantı değerlendirmesi

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından yeni dönemin ilk toplantılarını tamamladı.

 

 

Nisan ayı toplantılarının ardından Meclis’teki parti grupları, gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Kalaycı: “Hep birlikte Bartın’ımızın hizmetkarı olacağız”

 

 

İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti Grup Başkanı Turhan Kalaycı, yeni döneme ilişkin değerlendirmesinde bir kez daha “birlik beraberlik” vurgusu yaptı. İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi’nin hizmet çıtasını daha yukarılara taşıyacaklarının altını çizen Kalaycı, Bartın’ın hizmetkarı olacaklarını dile getirirken şöyle konuştu:

 

 

“Öncelikle yeni dönem Meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde vatandaşlarımızın teveccühüyle her birimiz, farklı siyasi partilerden buraya seçildik. Bu makamlar, üzerimize ciddi görevler yükleyen önemli vazifelerdir.

 

 

Bartın İl Özel İdaresi, diğer il özel idarelerle kıyaslandığında kendi kendine yeten, üretim tesislerini kurmuş ve önemli noktaya gelmiştir. İl Özel İdaremizin bu noktaya gelmesinde bu zamana kadar emeği geçen, daha önce görev yapmış İl Genel Meclis Başkanlarımıza, görev yapmış valilerimize, genel sekreterlerimize ve değerli genel meclis üyelerimize de ayır ayrı teşekkür etmek istiyorum.

 

 

İl Genel Meclisi, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunuyla yetki ve sorumlulukları belirlenmiş ve görev sorumluluk alanı tüm il sınırları olan, aynı zamanda il özel idaresinin de karar kolları olan kanunlarla ve yönetmeliklerle belirlenmiş bir kurum halindedir.

 

 

Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde şimdiye kadar kullanmasına azami özen gösteren, Bartın’ın her köşesine, her kesimine önemli hizmetler götürecek kararlara imza atan İl Genel Meclisimiz, bundan sonra da yapacağı tüm çalışmalarda bu hassasiyetine özellikle dikkat ederek hizmetlerine devam edecektir.

 

 

Bundan sonraki çalışmalarımız içerisinde de önem vereceğimiz tek husus; birlik beraberliğimiz olacaktır. 5 yıllık bir çalışma döneminde şimdiye kadar olduğu gibi birlik beraberliğe önem vererek, çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz. Bartın’ın ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşama kavuşması için ve daha rahat bir yaşam sürmeleri için İl Genel Meclisimiz elinden gelen tüm gayreti gösterecektir. Bu süreçte her bir meclis üyesi arkadaşımızla, her zaman iletişim içerisinde olacağımızın da bilinmesini isterim. Birlikte uyum içerisinde çalışacağız, bizim derdimiz memlekete hizmet etmektir. Hep beraber çalışacağız ve hep birlikte Bartın’ımızın hizmetkarı olacağız.”

 

 

CHP’li Ceylan’dan sitem dolu sözler!

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni dönemde yeni isimlerle Meclis’e devam ederken Grup Başkanı Hakan Ceylan, işbirliği içerisinde çalışmak istediklerinin altını çizerken AK Parti Grubu’na sitem etti. Meclis’teki seçim gündemine ilişkin AK Parti Grubu’na sitem eden Ceylan,

 

 

 

 

“Nisan ayı toplantısı 20 madde üzerinde bir toplantı oldu. Burada başkanlık seçimi oldu. Başkanlık seçiminde Cumhuriyet Halk Partili olarak ben aday oldum. İlk turda bir boş oy çıktı ve salt çoğunluk sağlanamadı ikinci tura gidildi. Gurubumuz olarak bizim 5 tane arkadaşımız bizim adaylığımızı destekledi. Netice olarak orada AK Parti ve MHP Cumhur İttifakının neticesinde 7 oyla temsilcileri var. Biz Ulus’tan bir temsilcimiz gelseydi burada dengeler değişecekti. Kaldı ki biz Bartın merkez ilçede 31 bin oy aldık birinci partiyiz. Amasra’da birinci partiyi, Kurucaşile’de birinci partiyiz ve Bartın’da biz 5 arkadaşımızla 40 bin oyu temsil ediyoruz.

 

 

“Yok saymamaları lazım”

 

 

Sonraki maddelere de encümen seçimi oldu 3 kişi. Biz AK Parti grubuna dedik ki ‘Encümen grubunda bir arkadaşımızı her yıl bizden alın’ orada onunla ilgili Kurucaşile’de de İl Genel Meclis Üyemiz Hasan Karakurt’u önerdik. Arkadaşlar uygun görmediler. Kendileri 3 tane isim listesiyle çıktılar. 3 isim üzerine de biz çıktık. Orada yine 7’ye 5 oyla 3 tane Encümen üyesi seçtiler.

 

 

İhtisas komisyonları kuruldu. Orada zaten bizim yasal haklarımız var. Yasal oy durumuna göre, temsil durumuna göre oylarımız var. 7 olan komisyonlarda 3 temsilcimiz, 5 olan komisyonlarda 2 temsilcimiz var. Buna göre arkadaşlarımızla görev dağılımını yaptık. Komisyon oylandı sonra Vilayet Birliğine 3 tane İl Genel Meclis Üyesi seçiliyordu orada yine dedik AK Parti grubuna bir temsilci bizden her yıl alınan birlik beraberlik içinde olsun. Yine onlar biz dediler çoğunluğumuz var dediler. Bu anlamda birlik beraberliğin inşa edebilmek için Cumhuriyet Halk Partisi grubu arkadaşlarımızla sonuna kadar devam edeceğiz. Biz buraya hizmet için geldik ama burada 40 bin oyu da yok saymamaları lazım. O 40 bin oyun temsilcisiyiz. O yüzden biz zaten buralara temsilcimizin olmasını özellikle istedik.

 

 

“Önümüzdeki dönem için umutluyuz”

 

 

Sonraki çoğu maddeler komisyona havale edildi. Oralarda temsilcilerimizle görüşeceğiz. Biz şunu özellikle tekrarlıyoruz; biz Cumhuriyet Halk Partili Grubu olarak 40 bin oyumuzun temsilcileriyiz. Biz seçimde şunu söyledik; ‘adaletli bir şekilde hizmet dağıtılmadığını’ söyledik. Nitekim 2024 programını da aldık. 2024 programı yapılmış tabi Kasım ayında yapılıyor. O 2024 programının revizasyonunu istedik özellikle 2023 yılı güncel yol envanterinde. Dedik ki bu 2024’ü revize edelim bazı köylerimiz mahalle oldu, oralardan giden hizmetlerle ilgili bize dedik bunlarla ilgili tekrar istişare kuralım dedik. Ama AK Parti Grubu bu konuyla ilgili biraz ketum davranıyor. Ama biz umutluyuz önümüzdeki dönem için ve önümüzdeki dönem için iyi olacağını düşünüyorum.

 

 

“Biz buraya hizmet için geldik”

 

 

Biz burada parti rozetlerimizi çıkarttık ve bu anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ancak tekliflerimizin itibar edilmemesi AK Parti olarak hala o AK Parti tek adam kibrinin devam etmesi bizi üzüyor. Bunu özellikle sizin vasıtanızla Cumhuriyet Halk Parti grubu olarak bunu belirtmek istiyoruz.

 

 

İl Genel Meclisi Başkanımızı ziyaret ettik, Vali Yardımcımız Uğur Bey’e ziyaret ettik bu görüşlerimizi söyledik. Ayrıca daire amirlerini de ziyaret ettik. Biz de Özel İdarenin işleyişini tanımaya çalışıyoruz. Biz buraya hizmet için geldik. Büyük Bartın’ı yaratmak için biz bu görevleri aldık.”

 

 

Bütçenin artırılması talebi!

 

 

Son olarak İl Özel İdare’nin 2024 yılı bütçesinin arttırılması gerektiğini gündeme getiren Ceylan, “2024 yılının Özel İdarenin bütçesi 450 milyon lira ve çalışan 240 personel var. Bütçenin büyük bir kısmı personel giderine gidiyor. Biz iktidar Milletvekilimize, Bartınlı Bakanımıza buradan çağrıda bulunuyoruz ve bizim Milletvekilimizle beraber el ele vererek köylere daha iyi, adaletli hizmetler çıkması için bu 450 milyon TL bütçenin arttırılması için el birliğiyle bakanlıklara gidelim ve büyüyen Bartın için el birliğiyle çalışalım diyorum.” dedi.

 

 

Yıldırım: “Elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için çalışacağız”

 

 

İl Genel Meclisi’nin ve Bartın siyasetinin en tecrübeli isimlerinden biri olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Genel Meclisi Üyesi Aynur Yıldırım da siyasi kimliklerini bir kenara bırakan tüm Meclis Üyeleriyle Bartın’a hizmet etmek için çalışacaklarının altını çizdi. Güzel projeleri olduğunu ve bunları ilerleyen aylarda önerge olarak Meclis’e sunacağını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

 

 

“Öncelikle bize bu görevi layık gören tüm Bartın halkımıza bizi destekledikleri için teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah onların bu güvenine layık olmak için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için çalışacağız.

 

 

Kanun gereği ilk günkü Meclis Başkanlığını biz yapmak zorundaydık. Yanımda da yine en genç katip üye oldu. Biz de en yaşlı olduğumuz için Meclis Başkanlığını yürüttük. İlk toplantıda Meclis Başkanı seçimi, katip üyelerin seçimi yapıldı. O seçimden sonra da biz görevi yeni seçilen Meclis Başkanına devrettik. Bizim Cumhur İttifakının dokusunu bozmamak amacıyla beraberce, Cumhur İttifakıyla hareket ettik. Teşkilatımızın da vermiş olduğu karar buydu. Biz bir teşkilatla hareket ediyoruz. Kendi başımıza karar vermek olmaz. Teşkilatımızla beraber ülkenin menfaatlerini ön plana çıkmak şartıyla biz kendi enaniyet duygumuzu ayaklar altına alarak hizmet vermeye çalışıyoruz. 5 yıl çok çabuk geçiyor. Geçmiş dönemlerde ben bu görevi 6,5 yıl yaptım. Sonraki dönemde tekrar seçime girdiğimizde 3 kişi olduk. Ondan sonra nasip oldu vekil adaylığına çıktık. Ara vermiştik, şimdi tekrar nasip oldu göreve geldik.

 

 

İlk ay toplantımız bence çok güzel geçti Nisan ayı toplantımızın 20 maddelik görüşmeleri. Komisyonlara havale edilenler oldu. İnşallah mevzuata hakimiz biz. Geçmişten çok iyi bilgilerimiz var. Tecrübeliyim. İnşallah bu bilgi ve becerimizle Allah nasip ederse vatanımıza yansıtmaya çalışacağız. Bilgi sizde olduğu sürece sizle beraber öbür tarafa giderse bir anlamı yok. Bilgiyi hakikaten hayata geçirebilirseniz bilgi o zaman önem arz ediyor. Herkesin kendi bilgi ve becerisini ülkenin ali menfaatleri adına hayata geçirmesi lazım.

 

 

“Derdimiz Bartın’a hizmet etmek”

 

 

Güzel projelerimiz olacak inşallah çok güzel düşüncelerim var. İnsanın ekonomik dokusuna da dokunmak amaçlı benim düşüncelerim var. İnşallah ileriki günlerde bunlarla ilgili önergelerim olacak. Bunları hayata geçirmek için elimden geleni yapacağım inşallah. Gördüğünü gibi 8 tane komisyon kuruldu. 8 komisyonda da ayrı ayrı işler yapılacak. Bu işlerin hepsinde inşallah Meclis’e geldiğinde önergelerimiz olacak. Bilgilerimizi yansıtacağız. Olduğum komisyonlar var, olmadığım komisyonlar var. Biz hepimiz kardeşiz, arkadaşız. Hep Bartın’da  çocukluğumuz beraber geçti. Vatandaşın kararı neyse ona saygılı olmak zorundayız. Eğer burada biz hakikaten şurada bu oy çıkmış burada bu oy çıkmış diye geçmişte yapılan hatalara bakarsak ki bu asla olmaz, o zaman millete saygısızlık yapmış oluruz. Bizim bakmamız gereken şu; geçmişte neler yarım kalmış, geçmişte nelerde eksiklikler olmuş onları önümüzde koyarak geleceğimizi ona göre planlamamız lazım. Hatalara, eksikliklere bakarak önümüzdeki planlarımızı ona göre yapmamız lazım.

 

 

Derdimiz vatanımızı daha iyi yere getirmek, Bartın’ımızı hak ettiği hizmet alanına taşımaktır. Hiç kimseyle sıkıntımız da yok. Seçildikten sonra hepimiz arkadaşız. Bu kapıdan girerken bütün siyasi kimliklerimizi çıkaracağız, çıkardıktan zaten artık bu kapıdan içeri girdikten sonra vatandaş bizden hizmet bekliyor. Sen şucusun ben bucuyum meselesi asla olamaz. Böyle bir şey olduğunda hizmet olamaz. Bizim burada adaletli bir şekilde herkesin memnun olabileceği, seçildikten sonra herkesin adayıyız herkesin üyesiyiz. O ahlak içerisinde hizmet vereceğiz biz. Derdimiz Bartın’a hizmet etmek. İtişmek kakışmak milletimize zarar verir, biz bunları aşmışız artık.”

 

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri Turhan Kalaycı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›