“1 milyon 671 bin 567 e-Duruşma yapıldı”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilişim altyapısı ile kurulan e-Duruşma sistemine değindi. Bakan Tunç, “Süreç içerisinde yaptığımız yaygınlaştırma çalışmaları sayesinde, bugün itibarıyla ülke genelindeki 3 bin 44 hukuk mahkemesinde e-Duruşma sistemi kullanılmaktadır. Sistemin uygulanmaya başlandığı 15 Eylül 2020 tarihinden bugüne kadar, 1 milyon 671 bin 567 e-Duruşma yapıldı.” dedi.
Bu haber 2024-04-15 09:53:55 eklenmiş ve 103 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bilişim altyapısı ile kurulan e-Duruşma sistemine değindi.

 

 

Yargılamalarda emek ve zaman tasarrufu sağlayan e-Duruşma sistemi, hukuk mahkemelerinde avukatların bulundukları yerlerden, sesli ve görüntülü bir şekilde, çevrimiçi olarak duruşmalara katılmalarına imkan veriyor.

 

 

Adalet Bakanlığı mühendislerince yerli ve milli imkanlarla geliştirilen e-Duruşma, uygulama kapsamının genişletilmesiyle birlikte Bartın dahil olmak üzere 81 ilde ve tüm hukuk mahkemelerinde kullanılabilir hale getirildi.

 

 

Avukatlar açısından emek ve zaman tasarrufu

 

 

Adalet Bakanı Tunç, 2020 yılında hukuk yargılamalarına kazandırılan e-Duruşma sistemi sayesinde avukatların, yargılamalara istedikleri takdirde video konferans yoluyla katılabilmeleri imkanı getirdiğini de söyledi.

 

 

Buna göre; sistemi kullanmak isteyen avukatlar, ilk olarak UYAP Avukat Portalı'ndan duruşmalarını sorguluyor ve gerekçesini yazarak e-Duruşma talebi gönderiyor. Hakimin sistem üzerinden talebi kabul etmesi halinde avukat, bulunduğu yerden duruşmaya video konferans ile bağlanabiliyor. e-Duruşma, mahkemenin sistemi aktif hale getirmesiyle başlıyor. e-Duruşma uygulaması, adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması bakımından büyük önem taşırken, avukatlar açısından da emek ve zaman tasarrufu sağlıyor. 

 

 

81 ildeki 3 bin 44 mahkemede aktif hale getirildi

 

 

e-Duruşma, güven veren ve erişilebilir adalet hedefiyle hazırlanan Yargı Reformu Stratejisi kapsamında, Üçüncü Yargı Paketi olarak bilinen 7251 sayılı Kanun ile hukuk sistemimize kazandırılmıştı.

 

 

Hukuk mahkemelerinde avukatların çevrimiçi olarak duruşmalara katılmalarına imkan veren sistem, Bartın dahil olmak üzere 81 ildeki 3 bin 44 mahkemede aktif hale getirildi.

ETİKETLER : Adalet Bakanı Yılmaz Tunç e-Duruşma sistemi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›