Bartın’da verilen traktörlerin teslimi yapıldı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Destekleri Üretim Mekanizasyonu Projeleri kapsamında Bartın’da verilen traktörlerin teslimi yapıldı. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, desteklerin ormana olan baskıyı azaltmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek açısından önemli olduğunu belirtti.
Bu haber 2024-04-08 09:24:38 eklenmiş ve 311 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkileri Dairesi (ORKÖY) Destekleri Üretim Mekanizasyonu Projeleri kapsamında Bartın’da verilen traktörlerin teslimi yapıldı.

 

 

Traktör teslim törenine Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Uğur Karakaya, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Bartın İl protokolü, Bartın İşletme Müdürü, İşletme Müdürlüğü personeli ile traktör almaya hak kazanan orman köylüleri katıldı.

 

 

Vali Arslan, desteklerin önemini vurguladı

 

 

Vali Arslan, anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada, bu desteklerle köylerde bulunan fazla iş gücüne yeni istihdamlar oluşturup, ormanların bakım müdahalelerinin zamanında ve daha düzenli olarak yapılmasını sağlayarak verim ve mukavemetinin artması başta olmak üzere, yerinde kalmayı sağlamak,  göçü önlemek, daha fazla kaynak oluşturmak, ormana olan baskıyı azaltmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek açısından önemli olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

40 aileye 20 milyon 500 bin TL…

 

 

Bayraktaroğlu, yaptığı konuşmada “Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen  Kadir Gecesi kutlu ve Cuma'mız mübarek olsun. Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün emir ve destekleri doğrultusunda Bölge Müdürlüğümüzce üretim mekanizasyonu projeleri uygulamaya geçirilmiştir. Üretim Mekanizasyonu kapsamında ormancılık faaliyetlerimizde fiilen görev alan orman köylülerimize yönelik olarak şu ana kadar Bölge Müdürlüğümüzce birçok traktör ve tambur desteği sağlanmıştır. Makine ve ekipmanların özelliklerinin kullanımı ile ilgili eğitimin verilmesini müteakip, sahada kullanılmaya başlanmıştır. Üretim Mekanizasyonu ile ilgili proje uygulamalarımız devam etmektedir. 2024 yılında orman köylerimize 27 Ünite traktör ve 13 Ünite tambur olmak üzere 4 milyon 100 bin TL hibe, 20 milyon 500 bin TL kredi, toplam 40 aileye 20 milyon 500 bin TL sağlanmaktadır.” dedi.

 

 

Traktör almaya hak kazanan orman köylülerine anahtar tesliminin ardından tören aile fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

ETİKETLER : ORKÖY
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›