Bankoğlu’ndan Kurucaşile ve Amasra’ya ziyaret

31 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından teşekkür turlarına başlayan CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Kurucaşile ve Amasra’da temaslarda bulundu. CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışının her şeyi değiştireceğini belirten Bankoğlu, “Amasra’nın tüm dünyada daha popüler hale gelmesi, esnafa ve vatandaşa daha çok kazandırması için daha çok çalışacak; sosyal belediyecilik anlayışıyla Amasra’yı marka yapmaya devam edeceğiz. Kazanan sadece Kurucaşile ve Bartın değil, tüm Türkiye bu değerli ilçemizi öğrenecek.” dedi.
Bu haber 2024-04-04 09:22:14 eklenmiş ve 648 kez görüntülenmiştir.

 

“Sosyal belediyecilik anlayışı her şeyi değiştirecek”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Yerel seçim sürecinde Bartın’da ilçe ilçe, belde belde gezen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimin ardından bu kez teşekkür turlarına başladı.

 

 

Yeniden CHP’ye geçen Kurucaşile’den ziyaretlerine başlayan CHP Milletvekili Bankoğlu, Kurucaşile Belediye Başkanı olarak seçilen Uğur Güneş ile birlikte ensaf ziyaretleri yaparken teşkilatlara da teşekkür etti.

 

 

CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışının her şeyi değiştireceğini belirten Bankoğlu, kazananın sadece Kurucaşile ve Bartın olmadığını söylerken tüm Türkiye’nin Kurucaşile’yi öğreneceğini belirterek “Adayımız Uğur Güneş'i seçerek Belediye Başkanlığına layık gören tüm Kurucaşileli hemşerilerimize teşekkür ederim. Kazanan sadece Kurucaşile ve Bartın değil, tüm Türkiye bu değerli ilçemizi öğrenecek. CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışı her şeyi değiştirecek. Yolunuz açık olsun.” dedi.

 

 

“Amasra’yı marka yapmaya devam edeceğiz”

 

 

Amasra Belediye Başkan Adayı Recai Çakır’a güvenip yeni dönemde de görevine devam etmesi için destek veren tüm Amasralılara teşekkür eden Bankoğlu, “Amasra Belediye Başkan Adayımız Recai Çakır’ı tekrar belediye başkanlığına layık gören tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Her türlü engelleme ve kumpasa rağmen, halkçı, adil ve şeffaf belediyecilikten asla taviz vermeyeceğiz. Amasra’nın tüm dünyada daha popüler hale gelmesi, esnafa ve vatandaşa daha çok kazandırması için daha çok çalışacak; sosyal belediyecilik anlayışıyla Amasra'yı marka yapmaya devam edeceğiz. Tebrikler ve yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bizde tehdit yok, her vatandaşa eşit hizmet ve saygı var”

 

 

Ziyaretlerinin ardından genel bir değerlendirmede bulunan CHP’li Bankoğlu, Amasra’daki temaslarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

“Öncelikle seçim sonuçlarının başta ülkemiz sonra Bartın için hayırlı olmasını diliyorum. Tabii ki Türkiye’nin her yerinde partimize, adaylarımıza ve CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışına güvenerek bizlere oy veren herkese teşekkür ediyorum. Bizde tehdit yok, herkese hizmet var. Bizde kibir yok, herkese saygımız var. Şu mahalleye hizmet ederim, bu sokağı cezalandırırım gibi görüşler devletin hiçbir yapısında olmaması gereken bir fanatikliktir. Bu yüzden bizlere oy vermeyen hemşehrilerimizin endişeleneceği bir durum yok; çünkü biz görevimizi biliyor ve herkese hizmet ediyoruz. Zaten yıllardır partimizin sosyal belediyecilik konusundaki gücünü, nitelikli projelerini ve eşit hizmet anlayışını herkes biliyor, görüyor. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyükşehir belediyelerinden 14, il belediyelerinden 21, ilçe belediyelerinden 337 ve belde belediyelerinden 48 olmak üzere toplamda 420 belediye başkanlığı kazandık. Halkımızın bize duyduğu bu güven bizleri gururlandırdı ama çok büyük de bir sorumluluk verdi. Güveninize layık olacak, çalışkan ve hesap vermeyi görev bilen başkanlarımız var. Bugün her yaştan ve görüşten hemşehrilerimize, esnafımıza teşekkür ettik. Recai başkanı tebrik ettiler, başarılar dilediler.”

 

 

“Delilsiz, temelsiz itirazlar bir acziyet göstergesidir”

 

 

AKP ve MHP’nin Amasra İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraza da değinen Bankoğlu, “Siyasi partilerin seçim sonrası itiraz hakları var. Ancak bu itirazlar somut delillere ve gerekçelere dayanmak zorunda. Amasra seçim sonucuna yapılan itirazı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ‘somut delil ve gerekçe yetersizliği’ nedeniyle reddetmiş durumda. Biz Belediye Başkanımız, il ve ilçe örgütümüz ve vatandaşlarımızla birlikte Amasra Adliyesi önünde demokrasi nöbetindeydik. Hakimlerimize ve emniyet birimlerimize güveniyoruz; ancak son seçimlerde yaşadığımız acı deneyimlerimiz bizleri buraya halkımızın iradesine, oy torbalarına sahip çıkma noktasına getirdi. Seçimden sorumlu Adalet Bakanı’nın işini gücünü bırakıp oy istediği bir hükümete güvenimiz yok; o yüzden halkın iradesi tecelli edene kadar süreci yakından takip edeceğiz. Hükümet ve ortaklarını milli iradeyi tanıması, seçim sonucu kabullenmesini gerekiyor. İçi boş, temelsiz, dayanaksız itirazlar bir acziyet göstergesidir. Yenildiği her durumda itiraz etmeyi alışkanlık edinmişler ama bizim de hak yedirmemek gibi bir alışkanlığımız var. Amasra’daki sandıklar için Yüksek Seçim Kurulu’na giden itirazın takipçisi, oylarımızın ve hakkımızın da sahipçisiyiz. Geçtiğimiz 5 yılda Recai başkan ve ekibi Amasra’mızı parlattı. Kruvaziyer gemilerinin limanımıza yanaşmasını sağladıkları bağlantılarla Amasra hak ettiği değere ve yepyeni bir döneme adım attı. Herkese hayırlı olsun.” dedi.

 

 

“Kurucaşile’ye hayırlı ‘Uğur’lu olsun”

 

 

Kurucaşile’de seçimin alınmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise Bankoğlu, “Kurucaşile halkını tebrik ediyorum. Uğur Bey genç, dinamik, çalışkan ve heyecanlı bir arkadaşımız. Kurucaşile adeta keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Başta ahşap tekne yapımı konusunda kadim bilgilere ve becerilere sahip zanaatkâr hemşehrilerimizin yaptıkları kıymetli işin bu güzel ilçemize hak ettiği değeri kazandırması için her şeyi yapacağız. Ziyaretlerimizde Uğur Güneş’in hizmetleriyle, projeleriyle herkesin gönlünde ayrı bir yer edineceğine bir kez daha emin oldu. Kurucaşile’ye hayırlı Uğur’lu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu 31 Mart 2024
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›