Yalçınkaya, seçimin farklı kazananı oldu!

Bartın’da seçimi açık ara farkla kazanan Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın’ın “Rıza’sına” sahip çıktığı için kendisine destek veren herkese teşekkür ederken “Bartın’a hizmet etmek, benim için büyük bir onur ve gurur. Bartın’ın Rıza’sına sahip çıkarak beni bağrınıza bastığınız için hepinize tek tek tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte daha yaşanabilir, daha güzel bir Bartın için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kenti birlikte oluşturacağız.” dedi.
Bu haber 2024-04-02 09:18:52 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın’a hizmet etmek, benim için büyük bir onur ve gurur”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da iki önemli isim arasında geçen Bartın Belediye Başkanlığı seçiminin kazananı Muhammet Rıza Yalçınkaya oldu.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bartın Belediye Başkanı Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, büyük çekişmeye sahne olması beklenen seçimde Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkanı Adayı olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na 6 bin 305 oy fark atarak geçerli oyların yüzde 51,29’unu alırken 1999-2007 yılları arasındaki iki dönemin ardından 3. kez Bartın Belediye Başkanı oldu.

 

 

Bartın Merkez’de kayıtlı 61 bin 720 seçmenden 46 bin 230’u, 31 Mart Pazar günü kurulan 189 sandıkta oy kullandı. Geçerli 43 bin 638 oyun yüzde 51,29’una denk gelen 22 bin 383 oyu alan CHP’nin Bartın Belediye Başkanı Adayı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın’ın 47. Belediye Başkanı seçildi. Yalçınkaya’nın en ciddi rakibi AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Bartın Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise geçerli oyların yüzde 36,61’ine denk gelen 15 bin 978’ini aldı.

 

 

“Daha güzel bir Bartın için çalışmaya devam edeceğiz”

 

 

Kendisine destek veren Bartın halkına teşekkür eden Yalçınkaya, bu göreve layık olmak adına gece gündüz demeden çalışacağına söz verdi. “Bartın’a hizmet etmek, benim için büyük bir onur ve gurur” diyen Yalçınkaya, teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Değerli Bartın halkı, ‘nerede kalmıştık?’ diyerek çıktığım bu yolda vermiş olduğunuz büyük bir destek ve katkılarla belediye başkanı olarak seçilmeme vesile olduğunuz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şahsıma gösterdiğiniz güven ve destekleriniz için en içten minnet ve şükranlarımı sunarım. Bartın’ın Rızası, Rıza Yalçınkaya olarak, bu göreve layık olmak adına gece gündüz demeden çalışacağıma bir kez daha sizlere söz veriyorum.

 

 

Ayrıca, seçim süreci boyunca seçimlerimizin güvenli geçmesi için gece gündüz demeden görev alan emniyet mensuplarımıza ve il seçim kurulu bünyesinde fedakarca çalışan tüm görevlilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin özverili çalışmaları ve gayretleri sayesinde demokratik süreçlerimizi güven içinde tamamladık.

 

 

Bartın’a hizmet etmek, benim için büyük bir onur ve gurur. Bartın’ın Rıza’sına sahip çıkarak beni bağrınıza bastığınız için hepinize tek tek tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte daha yaşanabilir, daha güzel bir Bartın için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kenti birlikte oluşturacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinize en içten selamlarımı ve teşekkürlerimi sunarım.”   

 

 

Diğer partilerde sonuç ne oldu?

 

 

17 partinin aday çıkararak yarışta yer aldığı seçimde CHP ve MHP (Cumhur İttifakı) dışındaki diğer partiler ve adaylarının aldıkları oy sayıları ve oranları ise şu şekilde oldu:

Yeniden Refah Partisi adayı Faruk Tutkun 2 bin 17 oy (yüzde 4,62)

İYİ Parti adayı Atınç Günal bin 183 oy (yüzde 2,71)

Zafer partisi adayı Yusuf Aksoy 930 oy (yüzde 2,13)

Gelecek Partisi adayı Yasemin Dora Kurtkaya 297 oy (yüzde 0,68)

Millet Partisi adayı Hasan Kılıç 155 oy (yüzde 0,36)

Deva Partisi adayı Zafer Bulur 148 oy (yüzde 0,34)

DEM partisi adayı Ramazan Karaduman 86 oy (yüzde 0,20)

BDT adayı Selahattin Ardıç 82 oy (yüzde 0,19)

HKP adayı Gürsel Gergin 67 oy (yüzde 0,15)

DP adayı Gürhan Eryol 66 oy (yüzde 0,15)

HÜDA PAR adayı Yasin Başaran 64 oy (yüzde 0,15)

YTP adayı Hasan Kalaycı 63 oy (yüzde 0,14)

DSP adayı Hasan Bekşen 46 oy (yüzde 0,11)

HAK-PAR adayı Nurhayat Akkuş 37 oy (yüzde 0,08)

TKH adayı Gülcan Karadaş 36 oy (yüzde 0,08)

 

 

2019 yılındaki yerel seçimler Bartın’da çok büyük bir çekişmeye sahne olmuştu. İki dönem üst üste Belediye Başkanı seçilen MHP’nin adayı Cemal Akın bu seçimde geçerli oyların yüzde 35,76’sına denk gelen 14 bin 24 oy almış ve şimdilerde AK Parti Bartın Milletvekili olan o dönemki AK Parti Bartın Belediye Başkanı Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ın sadece 169 oy önünde seçimin kazanan isim olmuştu. CHP’nin Bartın Belediye Başkanı adayı Mehmet Arslan ise geçerli oyların 25.41’ine denk gelen 9 bin 987 oy alarak seçimi ancak üçüncü sırada tamamlayabilmişti.

ETİKETLER : Bartın Muhammet Rıza Yalçınkaya 31 Mart
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›