Kurucaşile’ye “Güneş” doğdu!

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde değişime imza atılan yerlerden biri Kurucaşile oldu. CHP’nin Kurucaşile Belediye Başkan Adayı Uğur Güneş, geçerli sayılan oyların yüzde 51,42’sini alarak Kurucaşile Belediye Başkanı oldu. Kendisine olan güveni asla boşa çıkarmayacağını belirten Güneş, teşekkür mesajı yayımlarken “Bu zafer, sadece benim zaferim değil, hepimizin zaferidir. Bu zafer, Kurucaşile'nin zaferi, demokrasimizin zaferidir. Birlikte, daha güzel bir Kurucaşile için, daha aydınlık bir gelecek için yola çıkıyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-04-02 09:13:51 eklenmiş ve 355 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da seçim heyecanının en yüksek olduğu yerlerden biri Kurucaşile, değişimden yana tercihini kullandı.

 

 

Mehmet Zihni Sayın 3. kez aday olduğu 2019 seçimlerinde geçerli oyların yüzde 43,07’sine denk gelen 541 oy ile yeniden Kurucaşile Belediye Başkanı olurken, CHP’nin güçlü adayı Nergiz Kartal yüzde 35,99’a denk gelen 452 oyda kalmıştı. MHP’nin adayı Sinan Özekin geçerli oyların yüzde 18,79’una denk gelen 236 oyla yarışı üçüncü sırada tamamlarken İYİ Parti Mehmet Aksu ile 20 oy, Saadet Partisi ise Can Güner ile sadece 7 oy alabilmişti.

 

 

Yeniden CHP’de

 

 

Her ne kadar seçimlerden önce CHP kanadı Kurucaşile’de seçimi kazanacaklarına kesin gözüyle baksa da 3 dönemdir AK Parti’nin elinde tuttuğu ilçeyi kaybetmek istemiyordu. Bunun için de ilçede sevilen isimlerden biri olan Hulusi Sayın ile yarışta yer alsa ve MHP’den de aday çıkarılmayarak destek alınsa da sonuç AK Partililer için beklendiği gibi olmadı. İlçede kayıtlı bin 527 seçmen için toplam 6 sandık kuruldu. Bin 288 seçmen sandık başına giderek oy kullanırken bunların bin 231’i geçerli sayıldı.

 

 

Sonucu merakla beklenen seçimi CHP’nin genç ve dinamik adayı Uğur Güneş sadece 54 oy farkla kazandı. Güneş, geçerli oyların yüzde 51,42’sine denk gelen 633’ünü alırken, rakibi AK Parti’nin adayı Hulusi Sayın ise yüzde 47,03’e denk gelen 579 oy alarak yarışı ikinci sırada tamamladı.

 

 

“Kurucaşile hak ettiği değeri alacak”

 

 

Seçim sonuçlarının ardından Güneş’i tebrik eden CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, “Adayımız Uğur Güneş, halkımızın teveccühü ile belediye başkanı seçilmiştir. Bu yarışta oylarıyla iradesini CHP'den yana gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, ilçemizde gece gündüz büyük özveriyle çalışan örgütümüze başarılar diliyorum. Kurucaşile'yi marka haline getireceğiz.” dedi.

 

 

“Daha aydınlık bir gelecek için yola çıkıyoruz”

 

 

Kendisine olan güveni asla boşa çıkarmayacağını belirten Güneş de seçim değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

 

 

“2024 yerel seçimlerinde bana göstermiş olduğunuz teveccüh ve destek için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zafer, sadece benim zaferim değil, hepimizin zaferidir. Bu zafer, Kurucaşile'nin zaferi, demokrasimizin zaferidir. Seçim boyunca göstermiş olduğunuz heyecan, coşku ve inanç beni ve ekibimi derinden etkiledi. Her bir oyu bana veren, bana destek olan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Bu güveni asla boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum. Bu yolda, ayrımcılığa yer yok, ötekileştirmeye yer yok. Kurucaşile'de yaşayan herkesin, inancına, ırkına, siyasi görüşüne bakılmaksızın eşit haklara sahip olacağını garanti ediyorum.

 

 

Benim için en önemli öncelik, Kurucaşile'de yaşayan tüm hemşehrilerimin refahını ve mutluluğunu artırmak. Bunun için gece gündüz çalışmaya hazırım. Bugün burada yeni bir sayfa açıyoruz. Birlikte, daha güzel bir Kurucaşile için, daha aydınlık bir gelecek için yola çıkıyoruz. Bu kutlu zaferin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Teşekkür ederim.”

 

 

 

Diğer partilerin adayları ile aldıkları oy sayıları ve oy oranları; Yeniden Refah Partisi 8 oy, Zafer partisi 5 oy, Millet Partisi 4 oy, BTP 2 oy oldu.

 

 

ETİKETLER : Kurucaşile Uğur Güneş 31 Mart
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›