Bankoğlu, bu kez Okutay için destek istedi

Bartın’da yerel seçim çalışmalarına Kozcağız’da devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Kozcağız, kardeş belediyelerimizden gelen desteklerle ve doğru ve hızlı yatırımlarla bir anda kalkınacak ve örnek belediyelerimizden biri olacak. Çocukların güvenli, insanların huzurlu, çevre dostu, iyi günde de kötü günde de insanı yalnız bırakmayan sosyal belediyecilik anlayışıyla Kozcağız bir marka olabilir. Hemşehrilerimiz bu seçimde Kozcağız’ın geleceği için oylarını kullanacak. Değişim isteyen, kalkınma isteyen, ekonomik canlanma ve büyüme isteyen, Kozcağız’ı seven tüm hemşehrilerimizi Belediye Başkan Adayımız Meliha Okutay’ı desteklemeye davet ediyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-03-27 15:22:37 eklenmiş ve 28 kez görüntülenmiştir.

 

“Sosyal belediyecilik anlayışıyla Kozcağız bir marka olabilir”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Bartın’da yerel seçim çalışmalarına Kozcağız’da devam etti.

 

 

Kozcağız Belediye Başkan Adayı Meliha Okutay ve parti örgütüyle birlikte esnaf ziyareti gerçekleştiren Bankoğlu, “Kozcağız’ın adını sadece seçimde hatırlayanlar Kozcağız’ın sorunlarına çare olamazlar.” dedi.

 

 

“Kozcağız’da istikrarlı kalkınma değil, istikrarlı çöküş var”

 

 

Esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiği Kozcağız’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “İstikrarlı kalkınma hamleleriyle Kozcağız’ı selden, Bartın’ı taşkınlardan kurtardık” sözlerini eleştiren Bankoğlu, Kozcağız için değişim çağrısı yaparken şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Kozcağız hükümet tarafından sadece seçimden seçime hatırlanan bir beldemiz, esasında ilçemiz. Kozcağızlılar Ankara’da ilçe sözü verip burada unutanlar tarafından yıllardır kamu hizmetlerinden mahrum bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Adalet Bakanı seçime 10 gün kala Kozcağız’a gelip ‘terminal binasından, ırmak ıslahlarından’ söz ediyor. ‘İstikrarlı kalkınmayla Kozcağız’ı selden kurtardık’ diyecek kadar da Kozcağız’dan bihaber durumda. Kozcağız’da istikrarlı kalkınma değil, istikrarlı çöküş var. Ağu Deresi’nde bir türlü sonuçlanmayan ıslah çalışmaları ve Kozcağız Baraj kapakları takılmaması edeniyle yaka selleri ve nehir taşması sonucu vatandaşlarımız ciddi maddi kayıplar yaşıyor, evler boşaltılıyor. Baraj istimlakı nedeniyle evler için kura çekimi yapılmasına rağmen bazı hemşehrilerimiz hakkını hala alamadı. Verilen evlerde ise sera alanı yok, ahır için bile alan yok. Ayrıca buralar sel riskinin olduğu yerler. Bakan bir de ırmak ıslahlarından söz ediyor; insan şu sözleri söylerken elli kere ‘biz bugüne kadar ne yaptık, niye bu çalışmaları tamamlamadık, insanların yüzüne nasıl bakacağız’ diye düşünür ama AKP’li siyasilerin böyle bir kaygısı yok. Hala ‘yapacağız, edeceğiz’ diye vaatlerini sıralıyorlar. En acısı da ‘Kozcağız’da ilçe hastanesi yaptık’ diyerek halkın aklıyla alay etmesi. Bunlar Bartın’dan da Kozcağız gerçeklerinden de kopmuş durumda. Bakan kimseye haber vermeden meğer Kozcağız’ı ilçe yapmış, bir de hastane kurmuş, bununla övünüyor. Nereden baksan tutarsızlık…

 

 

“Kozcağız’ı geleceğe taşıyacak projelerimiz var”

 

 

Adayımız Meliha Okutay ile birlikte Kozcağız’ı geleceğe taşıyacak projelerimiz var. Yıllardır bir türlü bitirilemeyen Ağu Deresi ıslahının ivedilikle tamamlanması için tüm girişimleri yapacağız. Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırıp yenilebilir enerji kaynaklarıyla enerji verimliliğini daha ucuza yapacağız. Kadın Belediye Başkanımız, Kozcağız’da kadınlar pazarında organik ürünlerin satışını teşvik edecek, bu ürünlerin sadece Bartın’da değil e-ticaret ile tüm Türkiye’ye satışını kolaylaştıracak; böylece kadınlar kazanacak, Kozcağız kazanacak. Kozcağız’ın adını sadece seçimde hatırlayanlar Kozcağız’ın sorunlarına çare olamazlar. Terminal binasının yenilenmesi sağlanacak, öte yandan sanayi esnafının çevresel sorunları çözüme kavuşacak. Biz CHP olarak dersimize çalıştık, projelerimizi tamamladık. Kozcağız, kardeş belediyelerimizden gelen desteklerle ve doğru ve hızlı yatırımlarla bir anda kalkınacak ve örnek belediyelerimizden biri olacak. Çocukların güvenli, insanların huzurlu, çevre dostu, iyi günde de kötü günde de insanı yalnız bırakmayan sosyal belediyecilik anlayışıyla Kozcağız bir marka olabilir. Hemşehrilerimiz bu seçimde Kozcağız’ın geleceği için oylarını kullanacak. Değişim isteyen, kalkınma isteyen, ekonomik canlanma ve büyüme isteyen, Kozcağız’ı seven tüm hemşehrilerimizi Belediye Başkan Adayımız Meliha Okutay’ı desteklemeye davet ediyoruz.”

 

 

Bankoğlu, ziyaretleri sırasında vatandaşların da esnafın da sorunlarını dinleyerek not aldı. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›