“CHP’li belediyelerin yönettiği şehirlerde vatandaşlar daha mutlu”

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Bartın ve ilçelerindeki temaslarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Yerel seçimlerden sonra ülkeyi neyin beklediği bilinmiyor. Başta emekliler olmak üzere kimsenin sabredecek gücü, sıkacak dişi kalmadı. 22 yıldır israftan, haksızlıktan, hukuksuzluktan, adaletsizlikten vazgeçmeyenler 31 Mart’tan sonra mı geçecek? Belediyenizden hizmet almak, hesap sormak, talep etmek, yaşadığınız yerde hayatınızı kolaylaştıracak şeyler görmek istiyorsanız cevabı belli. Çünkü CHP’li belediyelerin yönettiği şehirlerde vatandaşlar daha mutlu.” dedi.
Bu haber 2024-03-26 14:59:44 eklenmiş ve 23 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Bartın ve ilçelerindeki temaslarını sürdürüyor.

 

 

Bankoğlu, son olarak Ulus ilçesinde CHP Ulus İlçe Başkanı Nazime Bayraktar, CHP Ulus Belediye Başkanı Adayı Sabri Aktaş ve örgüt üyeleri ile bir araya gelerek ilçede temaslarda bulundu.

 

 

Esnaf ve pazar yerinde halkın istek ve şikayetlerini dinleyen CHP’liler, Uluslulardan 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP için oy istediler.

 

 

“Ben de Ulusluyum ama bu ilçemizin hak ettiği bu değil”

 

 

Temasları sonrası basına açıklama yapan Bankoğlu, “Bu yıl Ulus’un ilçe oluşunun 80’inci yılı ama bu güzelim ilçemiz için zaman 20’inci yüzyılda durmuş gibi. Sanki 80 yıllık bir ilçe değil. Hep gururla söylerim. Ben de Ulusluyum ama bu ilçemizin hak ettiği bu değil. 13 mahallesi 68 köyü olan 21 binden fazla kişinin evi, işi, aşı burası. Hükümetin bir türlü parlatmayı beceremediği ya da ilgilenmediği cennetin diğer adı Küre Dağları Milli Parkı’nın eteklerindeki Ulus’umuz.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Ulus’ta da ülkenin geneli gibi büyük bir geçim sıkıntısı yaşanıyor”

 

 

Ulus’ta da geçim sıkıntısının yaşandığını belirten Bankoğlu, “Yüzde 40’ı yaşlı, yüzde 43’ü orta yaşlı nüfusa sahip Ulus, sürekli göç veriyor. İlçede 60 yaşının üzerinde 8 bin 400 hemşehrim yaşıyor. Bunu söyleme nedenim şu; Ulus’ta da ülkenin geneli gibi büyük bir geçim sıkıntısı yaşanıyor. Bu sıkıntıyı en çok hissedenler de şehrin neredeyse yarısını oluşturan emekliler. Ülkede değişmeyen gündem hayat pahalılığı. Bugün bağında bahçesinde yetiştirdiğini pazar yerinde satan 90 yaşına merdiven dayamış bir teyzemizin söylediklerinden ben utandım: ‘Bize ayda 10 bin lira verenler hem Sarayda yaşıyor hem ayda 250 bin alıyor, hem de emekliye para yok diyor’. Bu yaşta hâlâ çalışan birisi gurur duyacakları bir tablo olmasa gerek.” dedi.

 

 

CHP’lilerin pazar yerindeki temaslarında Aysu Bankoğlu ve CHP’li Başkan Adayı Sabri Aktaş kendi getirdikleri tezgahlarda yağmurun güneşin altında satış yapmaya çalışan kadınlara kapalı Pazar yeri sözü verdiklerini belirttiler.

 

 

“AKP milleti yatağa aç sokuyor”

 

 

“Zannedersiniz emekliye ceplerinden para veriyorlar” diyen Bankoğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“AKP, kahvede bir çayın 7 buçuk hatta 10 lira olduğu, simidin 10 lirayı geçtiği, 5 kilo patatesin 100 liraya dayandığı bir felaketi yaşatıyor. İnsanları ete, balığa hasret bırakıyor. AKP milleti yatağa aç sokuyor. Hükümet emekliye vermekten sakındığı parayı şimdi bankaların üzerine atıp promosyon verdirmeye çalışıyor. Zannedersiniz emekliye ceplerinden para veriyorlar. Kimse unutmasın, bugünün emeklileri devlete 20, 30, 40 yıl vergi ödeyerek ülkeyi ayakta tutmuş kişiler. Kimse yurttaşlarına emekli oldukları zaman fazlalıkmış gibi davranamaz. Bu ülkede yapılan her şey bu milletin verdiği vergilerle yapılıyor. Yazlık kışlık saraylar, uçaklar, yüzlerce zırhlı araç, geçilmeyen köprüler, gidilmeyen havaalanları, süper lüks geziler, konaklamalar, davetler, üçer beşer maaşlar halkın verdiği vergilerle yapılıyor. Gittiğimiz hastaneler, okuduğumuz okullar, yapılan barajlar, açılan yollar… Yani bu ülkede aklınıza gelen ne varsa sizin, bizim, halkın parasıyla yapıldı ve yapılıyor. Kimin parasını kimden esirgiyorlar! Kimin parasını kime veriyorlar! Milletin maaş aldığı bankaların promosyon vereceğini Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı söylüyor. O promosyonu bankalar zaten veriyor. Emekliler hükümetten haklarını bekliyor. İnsan gibi yaşamak istiyor. Nefes alsınlar yeter diye düşünen AKP hükümetine ve adayına, bu yaşamak değil diyoruz. Belediye başkanlarımızın projeleri ve insana öncelik veren sosyal belediyecilik anlayışı ile ilçemizi önce yaşlı dostu yapacağız. Bundan korktukları için bütün belediyeleri almak için saldırıyorlar. Belediye bütçesi ellerine geçsin de eşe dosta acayip garaip işler yaptırıp, milletin vergileriyle belediye bütçe olmuş paraları saçıp savursunlar. Buna razı olanlar Türkiye’nin her yerinde gidip onlara oy versin. Yok ama hiç değilse belediye halka çalışsın istiyorsanız cevabı CHP, cevabı Ulus’ta Sabri Aktaş. Emeklilikte rahat etmek için bir ömür dünyanın vergisini ödeyen emekliliğe hak kazananların yarısından fazlası utanarak söylüyorum ki sürünüyor. AKP’nin yönettiği Türkiye’de emeklilikte yoksulluktan kırılıyor. Türkiye’de 16 milyon 500 bin emekli var. Yarısından fazlası 10 bin lira ve altında bir meblağa mahkûm edilmiş durumda.

 

 

“Şimdi bunu Bartın, Kurucaşile, Kozcağız, Ulus ve Abdipaşa için de istiyoruz”

 

 

CHP olarak yerel yönetimlerini yaptığımız şehirlerde belediye başkanlarımızın halkın sıkıntılarını çözmek için neler yaptıklarını bütün ülke görüyor, duyuyor. Rant hevesiyle emlakçı gibi çalışan AKP belediyelerinin karşısında halkına ucuz ekmek, rahat ulaşım, çocuklara kreş, park hizmeti götüren CHP belediyeleri var. Bunları niye söylüyorum, bir örneğini gözbebeğimiz Amasra’da da bizler görüyor ve yaşıyoruz. Gencinden yaşlısına, esnafından emeklisine kadar Amasralıların hayatını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, ekonomik olarak iyileştirmek için çalışan, Amasra’nın kaderini de çehresini de değiştiren Recai Başkan ve ekibi var. Şimdi bunu Bartın, Kurucaşile, Kozcağız, Ulus ve Abdipaşa için de istiyoruz. İstiyoruz çünkü orada yaşayanlar da değişimi, gelişimi, güzelleşmeyi görmek istiyor. Hayatları kolaylaşsın istiyor. Haklılar çünkü vergilerinin karşılığı olan insanca maaşı alamıyorlar bari hayatlarına dokunan, hayatlarını kolaylaştıran ve güzelleştiren bir kentte yaşasınlar. Bugün aldığımızı haftaya aynı fiyattan almak imkânsız oldu. Yerel seçimlerden sonra ülkeyi neyin beklediği bilinmiyor. Başta emekliler olmak üzere kimsenin sabredecek gücü, sıkacak dişi kalmadı. 22 yıldır israftan, haksızlıktan, hukuksuzluktan, adaletsizlikten vazgeçmeyenler 31 Mart’tan sonra mı geçecek? Belediyenizden hizmet almak, hesap sormak, talep etmek, yaşadığınız yerde hayatınızı kolaylaştıracak şeyler görmek istiyorsanız cevabı belli. Çünkü CHP’li belediyelerin yönettiği şehirlerde vatandaşlar daha mutlu.”

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›