Bartın için hayati adım!

Bartın’da kamuoyunda uzun yıllardan beri talep edilen yatırımlardan birisi olan anjiyo ünitesinin kurulumu başladı. Milyonlarca liralık yatırım hastanenin açılmasıyla birlikte hizmete girecek. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, kurulumuna başlanan anjiyografi ünitesi için basın mensuplarıyla beraber yeni hastane inşaatında incelemelerde bulundu. Bartın’a verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Milletvekili Aldatmaz, “Uzun zamandan beri Bartın’ın gündeminde ve ihtiyacı olan anjiyo ünitemiz Bartın’a geldi. Anjiyo ünitesi sevklerin yapılmaması için önemli bir unsur. Hastanemiz inşallah en yakın zamanda hizmete girecek. Artık Bartınlı hemşerilerimiz anjiyo için şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak.” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2024-03-21 09:44:29 eklenmiş ve 439 kez görüntülenmiştir.

 

Artık il dışına gitmeyecekler

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönüm alan üzerinde 95 bin metrekare kapalı alana sahip yeni Bartın Devlet Hastanesi’nde çalışmalar hızla  devam ediyor. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı hastanede bir taraftan da cihazların kurulumu da başlandı.

 

 

400 yatak kapasitesine sahip gerekli durumlarda bu sayı 575 yatak kapasitesine kadar çıkarılabilecek olan hastane, sismik izolatörleri ile depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilirken 132 poliklinik, 14 ameliyathane, 1 anjiyo ünitesi, 24 diyaliz ünitesi, 66 yoğun bakım yatağı, 58 acil servis yatağı, 730 araçlık açık otopark yer alacak.

 

 

Anjiyo ünitesi için kurulum başladı!

 

 

Cihaz kurulumu kapsamında Bartın’da yıllardır gündemde olan ve eksikliği büyük oranda hissedilen Anjiyo Ünitesi için de ilk adım atıldı. Gönderilen anjiyo ünitesi kurulum için hastaneye taşındı.

 

 

Bartın için tarihi ana basın mensuplarıyla eşlik etmek isteyen AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, beraberinde AK Parti İl Yaşar Arslan ve Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Özkan Pulat ile birlikte yeni Devlet Hastanesi’nde bir araya geldi.

 

 

Pulat: “Bartın’da müdahale edilebilecek”

 

 

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Özkan Pulat açıklamasında Anjiyo Ünitesi ile ilgili bilgi vererek “Yeni hastanemiz için anjiyografi cihazımız geldi. Teslimini aldık. İçeride alt yapı ve kurulum çalışmaları devam edecek. Anjiyografinin hastanemizde olmadığı için sevk edildiğini aslında hepimiz biliyoruz. Anjiyografi bir damar görüntüleme yöntemidir. Koroner Anjiyografi ise kalp damarlarının görüntülenmesidir. Kalp damarlarında darlık, tıkanma veya genişleme olduğunda anında müdahale şansı tanır. Hastalarımıza burada müdahale edilebilecek. Dolayısıyla tedavi yöntemleri olarak medikal tedavi, stent uygulamalarının hepsi hastanemizde yapılabilecek.” dedi.

 

 

Arslan: “Büyük bir ihtiyaçtı”

 

 

Daha önce bir kez Karabük’te bir kez de Ankara’da anjiyo olan biri olarak anjiyo ünitesi ile Bartın’da büyük bir ihtiyacın giderileceğini belirten AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan da “İnşallah Bartın’ımıza hayırlı olsun. Bartın’ımız için büyük bir ihtiyaçtı. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sağlık Bakanımız, Adalet Bakanımız ve Sayın Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaşamış olduğumuz sıkıntıları yaşayamayacağız. Bartın’ımıza hayırlı olsun. Ben de bu süreçlerden geçmiş birisi olarak daha önce bir defa Karabük’te bir defa da Ankara’da anjiyo oldum. Bundan sonra hastalar inşallah bu sıkıntıyı yaşamayacaklar. Yeni hastanemizin açılmasıyla beraber fiziki anlamda daha geniş, daha hijyenik şartlarda inşallah hastanemiz ve anjiyo cihazımız tüm hastalara hizmet vermeye başlayacak. Tüm Bartınlı hemşerilerimize sağlıklı sıhhatli günler diliyorum.” diye konuştu.

 

 

Aldatmaz: “Artık şehir dışına gitmek zorunda kalmayacaklar”

 

 

Çalışmaların hızlıca tamamlanmasıyla yakın bir zamanda yeni hastanenin hizmete alınacağını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da “Uzun zamandan beri Bartın’ın gündeminde ve ihtiyacı olan anjiyo ünitemiz Bartın’a geldi. Yeni yapılan Devlet Hastanemizde yakın zamanda hizmete girecek. Anjiyo ünitesi sevklerin yapılmaması için önemli bir unsur ve Sağlık Bakanımıza, Adalet Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hastanemiz inşallah en yakın zamanda hizmete girecek. Anjiyo ünitemizle beraber hizmette olacak. Artık Bartınlı hemşerilerimiz anjiyo için şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

 

Tüm birimler tek çatı altında

 

 

Hastanenin 400 yatak kapasiteli tasarlandığını belirten Başhekim Pulat, odaların tek kişilik tasarlandığı için bu sayının ihtiyaç halinde iki katına çıkabileceğini belirtti. Pulat, mevcut devlet hastanesinin iki ayrı bina şeklinde hizmet verdiğini fakat Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Yeni Devlet Hastanesi çatısı altında yer alacağını ifade etti.

 

 

Basın mensuplarına hastane gezdirildi

 

 

Daha sonra basın mensuplarıyla beraber hastaneyi gezen Aldatmaz, Arslan ve Pulat çalışmaların son durumunu yerinde inceledi.

 

 

Karaköy tarafına köprü ile ulaşım rahatlatılacak!

 

 

Hastaneye ulaşım konusunu da değerlendiren Aldatmaz, “Belediyemizle çalışıyoruz. İmar planlarında bir değişiklik yaparak Karaköy tarafında bir köprü yaparak Çatmaca’yı hafifletmek lazım. Bu bölgede ciddi bir yoğunluğumuz oluştu.” dedi.

 

 

İki hastanenin 3 misli büyüklüğünde!

 

 

Basın mensuplarına yaptığı bilgilendirmede Başhekim Uzm. Dr. Özkan Pulat ise “Yoğun bakım ünitesi 104 yatak toplamda ama daha önce olmayan çocuk yoğun bakımı da olacak ikinci basamak. Yine yeni doğan 2’inci basamak seviyemiz olacak. Sadece 1 vardı bizde. Yani entübe yeni doğanları takip edebileceğiz. Yine yanık ünitemiz olacak. Fizik tedavi başlı başına bir birim olacak. 12 tane ameliyatımız olacak. İki hastanemizin de üç misli büyüklüğünde bir hastane olacak.” dedi.

 

 

Her şey sıfır olacak, mevcut olanlar değerlendirilecek

 

 

Yeni hastanedeki tüm yatak ve cihazların sıfır olacağını ifade ederken mevcut hastanedeki yatakların ve cihazların ise değerlendirileceğini belirten Milletvekili Aldatmaz, “Odalar tek yataklı olacak. Yatakların hepsi sıfır olacak. Eski hastanedeki hasta yatakları ise evde sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Evde Sağlık birimimize verilecek. Hastanedeki bütün makineleri ve teçhizatları sıfır olacak. Eski hastanedeki makineleri ise ihtiyaç olması durumunda ilçe hastanelerinde kullanılacak.” dedi.

 

 

Yeni Bartın Devlet Hastanesinin hizmete girmesinin ardından uzun yıllardır talep edilen ve kamuoyunca da sık sık dile getirilen hizmetlerden birisi daha hayata geçecek.

 

 

ETİKETLER : AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz anjiyo ünitesi Bartın Şiremirçavuş Mahallesi Bartın Devlet Hastanesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›