Yalçınkaya’ya destek için Bartın’a geldiler

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya’ya destek için Bartın’a gelen 24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Yalçınkaya ile ilgili “Çünkü Bartın’ın sorunlarını iyi biliyor. Belediye Başkanlığı döneminde bu sorunlarının bir kısmını çözebilmiş ama bir kısmı da daha sonra yeni sorunlar olarak ortaya çıkmış. Deneyimi var, biliyor ve düzeltmek için de hazırlığı var. Hazırlıklarını da broşürde gördük. Önemli projeleri var. Bartın bence bunlara layık.” dedi.
Bu haber 2024-03-21 09:42:00 eklenmiş ve 499 kez görüntülenmiştir.

 

“Deneyimi var, biliyor ve düzeltmek için de hazırlığı var”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, 21. Dönem Kocaeli Milletvekili Turhan İmamoğlu ve CHP’nin eski İstanbul İl Başkanlarından Ragıp Nebil İlseven, CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya’ya destek için Bartın’a geldi.

 

 

Güneş, İmamoğlu ve İlseven ilk olarak CHP Bartın İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Yalçınkaya ve heyet ile beraber Bartın esnafını ziyaret etti.

 

 

Akyol: “Güzel bir ivme kazandık”

 

 

Esnaf ziyaretlerinin ardından da seçim ofisinde bir basın açıklaması geçekleştirildi. Gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk olarak bir açılış konuşması yapan CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, seçime az bir zaman kaldığını belirterek “Seçime çok az bir süre kaldı. ‘Bartın’ın Rıza’sı var’ sloganıyla devam ettiğimiz bu yolda sona yaklaştık. Güzel bir ivme kazandık. Ben bizlere destek için ilimize gelen tüm vekillerimize, tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Güneş: “Aslında hayat pahalılığının durmasını istiyorlar”

 

 

CHP İl Başkanı Akyol’un ardından 24. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş de Yalçınkaya’ya destek isteyerek şöyle konuştu:

 

 

“Bu seçimlerin de biz sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Aynı zamanda Türkiye’de içinde bulunduğumuz, ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili de bir değerlendirme yapmış olacağız. Türkiye’de 2018-2019’da başlayan bir otoriterleşme süreci oldu. Ve biliyorsunuz Türkiye’nin yönetim biçiminde de bir değişiklik oldu. Bu yönetim değişikliğinin ne yazık ki en belirgin sonucunu ekonomide yaşadık. Yanlış verilen bir karar denetim mekanizmaları iyi çalışmadığı için Türkiye’yi çok ciddi, çok acılı, çok sancılı bir hayat pahalılığına sürükledi. Ve bu sürede bununla ilgili bir önlem alınamadı. Alınamadığı için Türkiye’nin yüksek dozlu tıpkı 1990’lı yıllarda olduğu gibi bir enflasyonist sürece girdi. Bu tabii ki böylesi süreçler, yüksek dozlu hayat pahalılığı süreçleri öncelikle sabit gelirlileri, ücretlileri vurur. Yani emekliler, memurlar ve işçiler bundan özellikle zarar görürler. Ve gerçekten de Türkiye’de bana kalırsa Cumhuriyet tarihinin en uzun süren hayat pahalılığını, en acılı hayat pahalılığını yaşıyor. Biz Türkiye’de ne yazık ki bu topraklarda sıklıkla ekonomik krizler yaşadık. 1994 krizini yaşadık. 2000 krizini yaşadık, hatta 2008-2009’da küresel etkilerle bir krizi yaşadık. Ama bu kriz, kriz diyorum çünkü geçmiştekilerden de çok daha acı bir biçim yaşanıyor. Herkesi çok daha fazla vurdu. Çünkü diğer krizler 1 buçuk yıl içinde tamamlanmasına rağmen yani 2000-2001 krizi 2002’de atlatılmıştı. Ama 2019’da başlayan kriz hala 6 yıldır Türkiye’de sürüyor. Bu tabi çok uzun süreli bir kriz, çok uzun süreli bir hayat pahalılığı ve dar gelirliler bir türlü kendilerini toparlayamıyor. Ücret zamlarıyla ilgili de şunu söylemek gerekiyor, Türkiye’de sabit gelirliler, ücretliler, emekliler, işçiler, memurlar aslında maaşlarına zam istemiyorlar. Aslında hayat pahalılığının durmasını istiyorlar. Çünkü yapılan zamlar hiçbir zaman hayat pahalılığını yakalayamıyor. Dolayısıyla insanlar hayat pahalılığının durmasını istiyorlar.

 

 

“‘Mutlu değiliz durumu düzelt’ diyerek sarı kart gösterecek”

 

 

Bu seçimlerde vatandaşlar seçimlerden sonra bu hayat pahalılığının durup durmamasıyla ilgili görüşlerini belirtecekler. Yani rahatsızlıklarını belirtecekler. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu mesaj iktidardakiler tarafından yeterince algılanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi karşısında kendisi vatandaşın böyle bir sıkıntısı olmadığı kanısına varmış olabilir ancak bu doğru değil. AK Parti oylarında çok ciddi bir çözülme yaşanıyor. AK Partinin daha muhafazakar olan kesimi şimdi Yeniden Refah Partisine teveccühte bulunuyorlar. AK Partinin daha demokrat kesimleriyse bir kararsızlık yaşıyor. Şimdi biz Cumhuriyet Halk Partililerin vatandaşı bir biçimde ikna ederek AK Partiyle beraber bu ekonominin seçimlerden sonra daha iyiye gitmeyeceğini ama kuşkusuz bu seçimlerdeki sonuca göre hükümetin değişmeyeceğini ama hükümet değişmese bile vatandaşın rahatsızlığının sandığa yansıması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve onun hükümetinin buradan bir ders alacağını ve belki de bu hayat pahalılığını durdurma konusunda bir irade gösterebileceğini umutlanabiliriz. Yani vatandaşlar, seçimden sonra enflasyondaki yükselişin ve hayat pahalılığının durdurulması için bir oy kullanacak. Bu oy adeta bir maçtaki sarı kart gibi. ‘Mutlu değiliz durumu düzelt’ diyerek sarı kart gösterecek. Bu çok önemli ve kıymetli…

 

 

“Sosyal belediyecilik ile halkımızı rahatlatabiliriz”

 

 

İkincisi; biz CHP olarak, tarihte hep yerel yönetimlerde başarılı olmuşuzdur. Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da  Ekrem İmamoğlu değil. Biz Ankara’da Vedat Dalokay’la İstanbul’da Ahmet İsvan’la, Aytekin Kotil ile, geçmişteki çok başarılı belediye başkanları ile sosyal belediyecilik ve halka yakın belediyelikle AK parti belediyeciliğinin tam aksi geleneğe sahibiz. Bizim geleneğimiz aslında bu dönemde çok iyi olur. Neden çok işi olur? Biz 2019 yerel seçimlerini kazandıktan sonra eğer ki CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları olmasaydı. Büyük şehirlerde yaşayan dar gelirli vatandaşlarımız pandemiden olumsuz etkilenen, depremden olumsuz etkilenen bu vatandaşlarımız daha büyük sıkıntılar çekerdi. Sosyal belediyecilik sayesinde bu dönemi nispeten daha ferahlayarak yaşadılar, Tabi bu göreli olarak.

 

 

Şimdi yine ekonomik kriz devam ediyor ve CHP’li adayların belediye başkanlıklarını yeniden kazanmaları halinde devam eden ekonomik kriz karşısında sosyal belediyecilik ile halkımızı rahatlatabiliriz. İstanbul’da ve Ankara’da sosyal belediyecilik adına dağıtılan sütten, annelere, kadınlara, yaşlılara ve öğrencilere varana kadar yapılan yardımları televizyonlardan görüyor ve izliyorsunuz ki bunlar gerçekten çok kıymetli, çok değerli.

 

 

“Bartın için çok yararlı olacağını düşünüyorum”

 

 

Son olarak Bartın ile ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Bartın’daki adayınız Rıza Yalçınkaya’yı  özel olarak desteklemek ve ona bir katkı sunabilmek için ilinize geldim. Ben Rıza Yalçınkaya’yı, hani herkes diyor ya ‘Ben kefilim’ diye, hani derler ya ‘beraber askerlik yaptık’ diye, askerlik yaptığınız kişiyi yakından tanırsınız ya, işte ben de Rıza Bey ile beraber bir dönem milletvekilliği yaptım ve kendisini yakından tanıma fırsatı buldum. Kendisinin bazı özellikleri, olumlu özellikleri var. Bunlardan bir tanesi milletvekilliği öncesinde Bartın’da Belediye Başkanlığı yapması. Bu bence Bartın’ı tanımak adına çok önemli. Çünkü Bartın’ın sorunlarını iyi biliyor. Belediye Başkanlığı döneminde bu sorunlarının bir kısmını çözebilmiş ama bir kısmı da daha sonra yeni sorunlar olarak ortaya çıkmış. Deneyimi var, biliyor ve düzeltmek için de hazırlığı var. Hazırlıklarını da broşürde gördük. Önemli projeleri var. Bartın bence bunlara layık.

 

 

Kendisinin belediye başkanlığının sonrasında milletvekilliği de yapmış olması, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı yerlerinde yeni siyasi ilişkiler edinmesini sağlamıştır. Dolayısıyla Rıza Yalçınkaya sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nde değil başka siyasi partilerde de yakın dostları olduğu için Bartın Belediyesi’nin daha iyi yönetilebilmesi için bütün özelliklere, ilişkilere, bilgilere ve bütün temaslara sahip. Bunun Bartın için çok değerli ve yararlı olacağını düşünüyorum. 

 

 

Ekonomik krizin çok sert geçtiği, Aslında sadece İstanbul ve Ankara’yı değil Bartın gibi küçük bir kenti de çok sert vurduğu ekonomik krizde Rıza Yalçınkaya’nın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana, ki bunlar Türkiye’nin en büyük 5 ili, hepsinin yönetimlerinde CHP olduğu zaman Türkiye’nin güzel ama küçük bir ili olan Bartın’da Rıza Yalçınkaya’nın seçimi kazanmasının Bartın’a çok fayda getireceğini düşünüyorum. Çünkü bütün bu belediyeler ve büyükşehirler ağı ile Bartın’ın hızlı bir şekilde kalkınmasının mümkün olabileceğini düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum.

 

 

“Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok ihtiyaç var”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi çok kıymetli bir kurumdur. Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir parti yoktur. Evet, CHP iktidarda değildir. Ama ben her zaman söylüyorum; Demokrat Parti bir zamanlar iktidardı ama artık Demokrat Parti diye fiilen bir parti yoktur. Demokrat Parti’den sonra Adalet Partisi kurulmuştur ama şu anda Adalet Partisi fiilen yoktur, Adalet Partisi’nden sonra Anavatan Partisi kurulmuş ve iktidar olmuştur ama şu anda fiilen yoktur. Daha sonra Doğru Yol Partisi kurulmuştur, ki o da şu anda fiilen yoktur. Ama Cumhuriyet halk Partisi, Türkiye’nin en kıvanç duyulacak partisidir ki, bir türlü yok olmamıştır. Bütün kimliğiyle, kıvancıyla ve pırıltısı ile ortada durmaktadır. Durmaya da devam edecektir. Çünkü Cumhuriyet Halk partisi iki şeyi temsil eder birincisi kuruluşundan itibaren çağdaşlaşmayı temsil eder, bu çok önemli ve ebedi bir ülküdür, ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi sosyal adaleti temsil eder ki bugün bunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Adalete ve toplumsal adalete ihtiyacımız var. Adaletsizliklerin diz boyu olduğu bir yerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok ihtiyaç var.”

 

 

Yalçınkaya: “Yanımızda olmalarının mutluluğunu hissettirdiler”

 

 

Çok iyi dostluklarının olduğunu belirten Yalçınkaya da destekleri için CHP heyetine teşekkür ederek “Hocam Hurşit Güneş’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizleri çok mutlu ettiler. Yanımızda olmalarının mutluluğunu hissettirdiler. Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum. Onların yanımızda olmaları bizlere güç kattı. İnşallah 1 Nisan’dan sonra da Hurşit Hocam ile birlikte burada sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşarız.  Turhan Beyle olmanın mutluluğunu yaşarız. Çok iyi dostluklarımız oldu her ikisiyle de 11 yıllık milletvekilliğim süresi içinde tanıdığım çok değerli dostlar. Bugün de Bartın’da onlarla birlikte güzel ve değerli bir çalışmanın içerisinde olacağız. Basın toplantımızın ardından Bartın Ticaret ve Sanayi Odamız ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Sonrasında da yine ziyaretlerle bir çalışma içerisinde olacağız. Ben geldikleri ve bize destek verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel günlerde onların bilgileri ve tecrübeleri ile Bartın’a güzel hizmetler yapabilmek için tekrar desteklerini alacağız.” dedi.

 

 

İmamoğlu: “Bartınlılar adına heyecanlandım”

 

 

Bartın’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren 21. Dönem Kocaeli Milletvekili Turhan İmamoğlu da “Bartın’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Seçimler için hazırladığınız projelerin broşürünü gördüm ve Bartınlılar adına heyecanlandım. Çok güzel hazırlıklarınız var. Bartın halkının yararına olan. Ben buraya tekrar geldiğimizde Rıza Başkan’ın Belediye Başkanlığı makamında inşallah ziyaret edeceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : CHP Prof. Dr. Hurşit Güneş CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›