“Amasra’nın yeni Belediye Başkanı Ahmet Reis olacak”

Amasra’da çat kapı ziyaretleriyle gönüllere dokunan AK Parti Amasra Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis ile AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, EYBEY Medya’ya özel değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da “borçsuz” bir Amasra Belediyesi için Reis’e destek vereceklerini belirtirken Reis ise Amasra Belediyesi’nin gelirlerini düzgün kullanmadığına dikkat çekerken Belediye yönetimini devraldığında doğru kaynak yönetimiyle çalışanlarının maaşlarını gününde aldığı borçsuz bir Amasra Belediyesi için çalışacağının altını çizdi. Amasra’ya yatırımların artarak devam edeceğinin sözünü veren Aldatmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart’tan sonra Amasra’ya geleceğini söyledi. Amasra’da sık sık yaşanan su kesintilerinin bir daha yaşanmaması için sondaj çalışması başlatarak Amasra’yı kendi suyuna kavuşturacaklarının müjdesi veren Reis’in bu sözüne de destek veren Milletvekili Aldatmaz, Amasra’yı musluklardan içme sularının aktığı bir ilçe haline getireceklerini söyledi. Aldatmaz, Amasra’nın Ahmet Reis ile kimliğine kavuşacağına vurgu yaparak destek isterken Reis ise Amasra’yı geliştirecek yeni hizmetler için sorumluluklarının farkında olarak dersine iyi çalıştığını belirtti.
Bu haber 2024-03-21 09:21:10 eklenmiş ve 384 kez görüntülenmiştir.

 

Amasra, Reis ile kimliğine kavuşacak!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Amasra’da çat kapı ziyaretlerine devam eden AK Parti Amasra Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis’e AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da destek verdi.

 

 

Sayılı günler kalan seçim öncesinde sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmamak için çalışmalarına tam gaz devam eden Reis, açılan her kapıda 7’den 70’e herkesin yakın ilgisiyle karşılanıyor.

 

 

“Cumhurbaşkanımız 31 Mart’tan sonra Amasra’ya gelecek”

 

 

Seçim çalışmaları sırasındaki ziyaretlerinde Amasra’da denk geldiğimiz AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti Amasra Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis, sorularımızı yanıtlayarak EYBEY Medya’ya özel açıklamalarda bulundu.

 

 

Bartın genelinde ve Amasra özelinde seçim çalışmalarını değerlendiren Aldatmaz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği Amasra’ya geleceğinin bilgisini de verirken “Bartın’ın tüm ilçe, beldelerinde çalışıyoruz. Amasra’da da Ahmet kardeşimizle beraber bütün evlere girmeye çalışıyoruz, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ahmet Bey projelerini anlatıyor, ben de kendine destek olacağımı söylüyorum. Çok iyi dönüşler alıyoruz. İnşallah hayırlısıyla 31 Mart’tan sonra Amasra’nın yeni Belediye Başkanı Ahmet Reis olacak inşallah. Cumhurbaşkanımız Bartın’ı da çok istiyordu, Amasra’yı da, diğer ilçe ve beldelerimizi de istiyor. Amasra bizim için çok daha önemli. Fatih Sultan Mehmet’in dediği gibi ‘Çeşm-i Cihan’ ‘dünyanın göz bebeği’ Amasra’mızı Cumhurbaşkanımız da önemsiyor. Yıllar evvel Sayın Cumhurbaşkanımız Türk Lirası’ndan sıfırların atılmasında Amasra’daydı. Şimdi de inşallah 31 Mart’tan sonra yine Amasra’ya gelecek. Bizlere artı bir güç, artı bir destek verecek.” dedi.

 

 

“Çalışmalarımız çok güzel gidiyor”

 

 

AK Parti Amasra Belediye Başkan Adayı Ahmet Reis de yoğun tempo devam eden çalışmalarını değerlendirerek “Çalışmalarımız çok güzel gidiyor, hızlı gidiyor. Söz verdiğimiz gibi Amasra’da çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız dedik. Şuana kadar da yüzde 95’ini tamamladık. Bugün yarın da yüzde 100’ünü tamamlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Dersimize çok iyi çalıştık”

 

 

Amasra Belediyesi’nin gelirlerini düzgün kullanmadığına dikkat çeken Reis, Belediye yönetimini devraldığında doğru kaynak yönetimiyle çalışanlarının maaşlarını gününde aldığı borçsuz bir Amasra Belediyesi için çalışacağının altını çizerek “Biz, şöyle bir söz verdik ve dedik ki; bizim dönemimizde her ay belediye personeli düzenli maaşını alacak. Alamadıkları takdirde biz de maaş alamayacağız. Ama öyle bir durum söz konusu değil tüm Belediye çalışanları maaşlarını alacaklar. Çünkü biz dersimize çok iyi çalıştık, projelerimizin çoğu hükümet kaynaklı olduğu için belediyemizin gelirlerini de giderlerini de çok iyi biliyoruz. Ben 5 seneden beri Amasra Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu Üyesiyim. Amasra Belediyesi’nin gelirleri kötü değil gelirlerini düzgün kullanamıyor ve bu yüzden de giderleri öne geçmiş oluyor. 2023 yılı için tam netleşmedi, yakın bir zamanda netleşecek ama belediyenin açığının 15 milyonu geçtiği söyleniyor. Bu çok ciddi ve  tarihi bir rakam. Belediye’nin borcu faizsiz 70 milyon TL civarında ama faiziyle 170 milyondan aşağı değildir. Biz göreve geldiğimizde işçilerimiz maaşlarını gününde alacaklar. Bunun sözünü veriyoruz net. Biz para için değil, hizmet için geliyoruz.” diye konuştu.

 

 

“Borçlarını kapatmak için elimizden geleni yapacağız”

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da “borçsuz” bir Amasra Belediyesi için Reis’e destek vereceklerini belirterek “Önce Amasra Belediyesinin borçlarını kapatabilmek için, kamuya ait borçlarını kapatabilmek için birlikte ne yapabiliriz buna bakacağız. Gerekli görüşmeleri yaparak Amasra Belediyesi’nin kamuya, geçmişe dönük borçlarını kapatmak için elimizden geleni yapacağız. Amasra’nın gelirleri de güzel, hem gelirleriyle çalışma yapmasını hem de diğer Bakanlıklardan artı destekler alarak Amasra’nın gelirlerini nasıl artırabiliriz bununla ilgili çalışmayı Ahmet Reis’le beraber yapacağız. Ahmet bey haftanın 1 günü artık Ankara’ya gelir, birlikte bakanlıkların kapılarını aşındırırız.” dedi.

 

 

“Amasra’ya daha iyi hizmet vereceğiz”

 

 

Amasra’ya yatırımların artarak devam edeceğinin sözünü veren Aldatmaz, sözlerine devam ederek şunları kaydetti:

 

 

“Doğalgaz hükümetimizin bir yatırımı. Bartın’dan sonra ilk ilçemiz Amasra ilçesi oldu. Amasra bizim için çok önemli. Amasra Belediyesi bizde olmadığı halde birçok hizmetler yaptık. Şimdi Ahmet’le beraber geri kalan hizmetleri de inşallah birlikte bitireceğiz. Amasra Limanı’mız hem gümrükleme işlemleri yapan kruvaziyer gemilerinin geldiği, yurtdışından gelen turistlerin Bartın’a giriş yaptığı bir kapı ve çok önemli bir yer. Bartın’ın ikinci gümrüğü oldu. Büyük bir kazanım. Bartın Limanı da biliyorsunuz yük gemileri açısından, ilk gemi boşaltma olarak gümrük bölgesi. O da ayrı bir değerimiz. İnşallah Amasra Limanını, gümrüğünü de daha da geliştireceğiz. Buraya gelen gemi sayısını daha da arttıracağız. Amasra’nın turizmi daha da gelişecek. Amasra her şeye layık çok güzel bir ilçemiz. İnşallah yaz, kış Amasra’da turizm olacak. Amasra’nın tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkartıyoruz. İnşallah daha da arttıracağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da Amasra’ya çok önem veriyor. İnşallah birlikte çalışmalarımızı arttırarak Amasra’nın turizmini arttırmak için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Amasra Belediyesinin gelirleri arttıkça gelirleri de artacak. Öncelikle geçmişe dönük borçlarımızı nasıl kapatabiliriz buna bakacağız, sonra da bütçemizi ona göre ayarlayarak Amasra’ya daha iyi hizmet vereceğiz. Belediye personelinin de zamanında maaşlarını almasını, geçmişe dönük maaşlarını almasını sağlayacağız.”

 

 

“Bu açık nasıl oldu?”

 

 

Amasra’nın giderleriyle birlikte gelirlerinin de arttığını söyleyen AK Partili Belediye Başkan Adayı Reis, bazı soruları da gündeme getirerek “Amasra’nın giderleri çok arttı diye söylenti var. Yalnız o artarken gelirleri de o kadar arttı. 5 yıl önceki su fiyatı ne kadardı şimdi ne kadar? Otopark fiyatı ne kadardı, şimdi ne kadar? Giderleri kadar gelirleri arttı. Giderleri kadar gelirleri artarken bu açık nasıl oldu? Bunu sormak lazım.” dedi.

 

 

“Amasra’mızda içilebilir su akacak”

 

 

Amasra’da sık sık yaşanan su kesintilerinin bir daha yaşanmaması için sondaj çalışması başlatarak Amasra’yı kendi suyuna kavuşturacaklarının müjdesi veren Reis, “Karadeniz’de su sıkıntısı çekiyoruz. Bu çok acı bir şey. Bizim memleketimizin her tarafında su akıyor. Yerleri belli ve biz bunu daha önce de söyledik, ‘sondajımızı kuralım, kendi suyumuzu kendimiz çıkartalım, bu bize kışın dahi olsa yeter’ dedik. Şuanda en son araştırmamıza göre Amasra’mıza Ulus Bahçecik, Kayaltı ve Döşeme mevkiinden 3 yerden su geliyor. Bunları daha önceden de 75 litre akan saniyede su, şuanda 15 ve 17,18 litre bazına düştüğü söyleniyor. Çok düşük ve ciddi bir rakam. Bunun için acilen bizim kendi sondajımızı kurup, kendi su kuyularımızı kurmamız lazım. Bunun için de yerlerini araştırdık, yerlerini bulduk ivedilikle en geç 1 sene içinde kendi depolarımızı kuruyoruz, arıtma merkezlerimizi kuruyoruz. Artık Amasra’mızda içilebilir su akacak.” diye konuştu.

 

 

“Çeşmelerinden içilebilir suyun aktığı ilçe haline getireceğiz”

 

 

Reis’e bu konuda da destek olarak Amasra’yı susuz değil musluklardan içme sularının aktığı bir ilçe haline getireceklerini söyleyen Milletvekili Aldatmaz, “Ahmet bey seçildikten sonra da hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken Bahçecik suyu isale hattının yenilenmesi konusunda İller Bankasına bir dilekçe yazacak. Ben de o projeyi takip edeceğim. Bütün hattı yenileyeceğiz. Bartın Belediyesi için de bu çalışmayı yapacağız. Bartın da aynı bölgeden su alıyor. Yeni hat ve yeni depolarla Amasra’yı susuz değil, çeşmelerinden içilebilir suyun aktığı ilçe haline getireceğiz. Amasra insanı içme suyunu başka yerlerden alıyor değil mi? Çeşmelerden içmiyor. Biz, çeşmelerden içilebilir su akıtacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Amasra, Reis ile kimliğine kavuşacak!

 

 

Aldatmaz, Amasra’ya verdikleri önemin altını çizerek geri kalınan günlerin telafisi için Reis’e destek isterken “Ahmet Reis çok özverili çalışıyor ve arkadaşları da kendisine inanmış. Amasra’da bir ekip çalışmasını görüyoruz. Bizim bütün teşkilatlarımız böyle ve diğer ilçelerimiz de böyle. Merkez’de adayımız yok, Cumhur İttifakının adayını destekliyoruz. Amasra teşkilatımızla her zaman beraber olmaya çalışıyorum. Fırsat buldukça Amasra’ya ve diğer ilçelerimize de gidiyorum. Amasra bizim için çok önemli. Bugüne kadar Amasra çok geri kaldı. Bu açıkları kapatmamız lazım. Amasra’da baktığımız, gördüğümüz bu güzellikleri daha güzel hale getirmemiz lazım. Ahmet beyle beraber Kültür ve Turizm Bakanımıza gideceğiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gideceğiz. Amasra’nın bir kimliği olacak ve bu kimlik için ‘Ahmet Reis’ diyorum. Yaptığımız çat kapılarda da onu görüyoruz. İnsanlar artık bu seçimde siyasi görüşlerine göre değil de Amasra’ya hizmet verecek kişiye oy vereceklerini söylüyorlar. Bu da bize ayrı bir güç veriyor.” dedi.

 

 

“Ödevimizi biliyoruz, dersimizi çok iyi çalıştık”

 

 

Amasra’yı geliştirecek yeni hizmetler için sorumluluklarının farkında olarak dersine iyi çalıştığını belirten Reis, “Amasra’da yapılması gereken o kadar çok şey var ki biz bütün sorumluluklarımızı biliyoruz. Bunun için de dersimize çalıştık. Daha doğrusu ödevimizi biliyoruz, dersimizi çok iyi çalıştık. Biz hizmete açız ve halkımızın da hizmetkarı olmak için, hizmet için geliyoruz. Hizmetkarı olabilmek için Amasra halkımızın desteğini bekliyoruz. Siyasi düşüncesi her ne olursa olsun biz Amasra’da hizmete talibiz.” diyerek 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi düşüncesi ne olursa olsun Amasra halkının desteğini istedi.

 

ETİKETLER : Ahmet Reis Amasra Yusuf Ziya Aldatmaz
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›