Gıda denetimleri aralıksız sürdürülüyor

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla yıl içerisinde rutin olarak yapılan gıda denetimlerini ramazan ayında da aralıksız sürdürüyor. İl Müdürlüğünce vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi adına denetimler titizlikle devam edecek olup, karşılaşılan sorunlarla ilgili Bakanlığın Alo Gıda 174 hattına başvuru yapılması denetimlerin etkinliğini artıracak.
Bu haber 2024-03-20 09:34:24 eklenmiş ve 42 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla yıl içerisinde rutin olarak yapılan gıda denetimlerini ramazan ayında da aralıksız sürdürüyor.

 

 

Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, Ramazan ayının başlangıcından itibaren tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, 5996 Sayılı Kanun kapsamında asgari, teknik ve hijyenik koşulları inceleyerek, gıda denetimlerini gerçekleştiriyor.

 

 

Gıda işletmelerinin resmi kontrolleri sıklaştırıldı

 

 

Riske dayalı denetim programı kapsamında yapılan gıda denetimlerine ilave olarak özellikle ramazan ayı boyunca yoğun olarak tüketilen, ekmek/pide, unlu mamuller, pasta, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri gibi ürünlerin üretiminin ve satışının yapıldığı gıda işletmelerinin resmi kontrolleri sıklaştırılmış olup, söz konusu  denetimlere İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak da katıldı.

 

 

Denetimlerin etkinliğini artıracak

 

 

Yapılan resmi kontroller sırasında İşletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin muhafaza koşulları, etiket bilgileri, son tüketim tarihleri (STT) ve Tavsiye edilen tüketim tarihlerine (TETT) yönelik kontroller gerçekleştiriliyor.

 

 

İl Müdürlüğünce vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi adına denetimler titizlikle devam edecek olup, karşılaşılan sorunlarla ilgili Bakanlığın Alo Gıda 174 hattına başvuru yapılması denetimlerin etkinliğini artıracak. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetimleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›