Fırıncıoğlu’nun Bartın’ı buluşturan iftar davetlerine yoğun ilgi!

Bartın Belediyesi’nin iftar geleneği Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile bu yıl da devam ederken yoğun ilgi gören iftar sofralarından her akşam yüzlerce kişi birlikte oruç açıyor.
Bu haber 2024-03-20 09:29:57 eklenmiş ve 286 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da Ramazan ayı bu yıl dolu dolu geçiyor. Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile toplu iftar geleneğini devam ettiren Bartın Belediyesi, Sosyal Tesislerde kurulan sofralarda her akşam yüzlerce kişi birlikte oruç açıyor.

 

 

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, başkanlığındaki Bartın Belediyesi, geleneksel iftar programlarında her gün yüzlerce kişiyi aynı sofrada buluştururken Ramazan’ın ilk gününden bu yana her akşam Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde kurulmaya devam eden iftar programlarında öğrencisinden esnafına herkes yoğun katılım sağlıyor.

 

 

Düzenlediği kültürel etkinliklerle de Bartın Belediyesi, Karagöz- Hacivat gösterileri, semazen gösterileri ile eski Ramazanları yaşatırken etkinliklere 7’den 70’e her yaştan Bartınlı yoğun ilgi gösteriyor.

 

 

“Aynı sofrayı paylaşmak bizim için mutluluk”

 

 

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ramazan ayında Bartınlı hemşehrileriyle aynı sofrada buluşmanın ayrıcalığını yaşadıklarını belirtti.

 

 

Geçmişten gelen bu iftar geleneğini devam ettirmekten mutlu olduklarını kaydeden Başkan Fırıncıoğlu, iftar sofralarının herkese açık olduğunu dile getirirken “İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan Ramazan-ı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçerisinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, dayanışmanın ve kardeşliğin daha da arttığı mukaddes bir aydır. İnsanlar arasındaki dayanışma ve kaynaşmanın artmasına vesile olan bu ayda birlik ve beraberliğin pekişmesinde, insanımız arasındaki tüm makam ve mevkilerin ortadan kalmasına imkân tanınır. Ramazan ayında, İslam coğrafyasında da yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, aynı zamanda Ramazan’da oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak birlik ve beraberliğe çevrilmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Başta Bartınlı hemşehrilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin Ramazan Ayını en içten duygularımla kutluyor ve bu mübarek ayın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›